NRK Meny
Normal

Kjemper for å beholde super-G

Verdenscupsjef Marius Arnesen liker dårlig forslaget til det internasjonale skiforbundet om å fjerne Super-G fra verdenscupkalenderen i alpint.

Landslagssjef Marius Arnesen
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

I følge renndirektør Günther Hujara i det internasjonale skiforbundet(FIS), tenker de på å  fjerne super-G for å forenkle terminlisten.

Marius Arnesen liker ideen dårlig.

- Vi utøvere og trenere er vi veldig glade i super-G, for det er en utrolig spennende disiplin for alle oss. Så når man nå hører det  forslaget så synes vi det er synd, forteller Arnesen til NRK.

Store nasjoner står sammen

En eventuell fjerning av super-G, vil bli diskutert på et styremøte i FIS i mai.

Forslaget har fått blandede reaksjoner og Arnesen hevder han har støtte fra flere hold.

- I skimiljøet generelt, og da har vi snakket med alle de store nasjonene, alle vi har veldig lyst til å beholde super-G, sier Arnesen.

Og sammen vil de kjempe for å beholde disiplinen.

- Jeg håper at vi kan argumentere for at vi fortsatt kan beholde super-G, fastslår han.

Norsk disiplin

Super G har vært en norsk disiplin fra -90-tallet.

Kjetil Andre Aamodt har tre OL-gull, Atle Skårdal har tatt to gull i VM og Lasse Kjus har en gullmedalje fra VM i Vail i -99.

I tillegg kapret Aksel Lund Svindal trofeet i verdenscupen i super-G i fjor.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Tidenes fotball-VM