Hopp til innhold

Kjempedrama i mesterligaen: Benfica snøt PSG for gruppeseieren på flest bortemål

Benfica banket Maccabi Haifa 6-1 og gjorde akkurat nok til å bli puljevinner i Champions League. Det holdt ikke for Paris Saint-Germain å slå Juventus 2-1.

En scoring to minutter på overtid sikret Benfica førsteplassen i gruppe H. Lisboa-laget endte likt med PSG på poeng (14) og målforskjell (16-7), og dermed måtte det antall bortemål i gruppespillet til for å skille lagene.

Der hadde Benfica best statistikk. Fredrik Aursnes og co. får dermed fordelen av å bli gruppevinner. Uten skadeantydninger ble sunnmøringen onsdag tatt av banen før pause.

Det sto 1-1 i begge puljekampene etter første omgang. PSG-stjernene trodde nok det ville holde med en knepen seier i Torino. Der scoret innbytter Nuno Mendes vinnermålet i det 69. minutt.

Men en portugisisk sluttspurt i Israel endret alt. João Mário gjorde Benfica-scoringen som sørget for det.

– Det er ikke et problem for oss. Det viktigste var å vinne, og vi gjorde jobben. Dessverre er vi ikke øverst, men vi har tatt oss videre. Vi får se hva som skjer i trekningen, sa PSGs målmaskin Kylian Mbappé etter dramaet.

(NTB)

benfica
Foto: Ariel Schalit / AP

Sportsnyheter

gomez

Marerittstart for norsk 17-åring i EM-finalen i kunstløp: – Å, herregud, nei!

Det norske kunstløptalentet Mia Caroline Risa Gomez (17) fikk en verst tenkelig start på friløpet av EM-konkurransen lørdag.

Siste nytt

 • Guttormsen med norsk rekord innendørs

  Sondre Guttormsen fikk full klaff under et college-stevne i Boston lørdag kveld norsk tid. Guttormsen leverte et stavsprang på 5,84 meter, noe som er norsk rekord innendørs. Det er også årsbeste i verden, ifølge Norges Friidrettsforbund. Pål Haugen Lillefosse stod til nå med norsk bestenotering innendørs med 5,83 meter.

 • Carlsen rotet bort seier mot 17-åring: – Patetisk

  Magnus Carlsen hadde en enorm mulighet til å avgjøre mot indiske Rameshbabu Praggnanandhaa i Wijk aan Zee-turneringen, men Carlsen fant ikke det riktige trekket – og måtte akseptere remis. Da TV 2 gjorde Carlsen oppmerksom på muligheten i det 22. trekket, ble nordmannen frustrert over eget spill. – Kødder du? Jeg tenkte jo på det, men jeg bare glemte det. Det er helt sinnssykt. Det er helt patetisk, sa Carlsen. Før lørdagens parti lå Carlsen på 3.-plass i turneringen, ett poeng bak ledende Nodirbek Abdusattorov, som også spilte remis lørdag. Carlsen avslutter turneringen mot Arjun Erigaisi søndag.

  Carlsen
  Foto: PAVEL MIKHEYEV / Reuters
 • Dahl sikret X-Games-bronse

  Ferdinand Dahl trikset seg ned til sin første X-Games-medalje da han endte på 3.-plass under slopestylekonkurransen i Aspen. Dahl fikk en tung start på slopestylefinalen med fall i sitt første forsøk. Han slo imidlertid hardt tilbake i det neste, hvor han overtok ledelsen, skriver NTB. Senere kom både Colby Stevenson og Mac Forehand og dyttet Ingierkollen-gutten ned på 3.-plass, som Dahl ikke klarte å forbedre i siste forsøk. Birk Ruud endte på 5.-plass.

  Ferdinand Dahl
  Foto: Kelsey Brunner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste