Hopp til innhold

Kjempedrama i mesterligaen: Benfica snøt PSG for gruppeseieren på flest bortemål

Benfica banket Maccabi Haifa 6-1 og gjorde akkurat nok til å bli puljevinner i Champions League. Det holdt ikke for Paris Saint-Germain å slå Juventus 2-1.

En scoring to minutter på overtid sikret Benfica førsteplassen i gruppe H. Lisboa-laget endte likt med PSG på poeng (14) og målforskjell (16-7), og dermed måtte det antall bortemål i gruppespillet til for å skille lagene.

Der hadde Benfica best statistikk. Fredrik Aursnes og co. får dermed fordelen av å bli gruppevinner. Uten skadeantydninger ble sunnmøringen onsdag tatt av banen før pause.

Det sto 1-1 i begge puljekampene etter første omgang. PSG-stjernene trodde nok det ville holde med en knepen seier i Torino. Der scoret innbytter Nuno Mendes vinnermålet i det 69. minutt.

Men en portugisisk sluttspurt i Israel endret alt. João Mário gjorde Benfica-scoringen som sørget for det.

– Det er ikke et problem for oss. Det viktigste var å vinne, og vi gjorde jobben. Dessverre er vi ikke øverst, men vi har tatt oss videre. Vi får se hva som skjer i trekningen, sa PSGs målmaskin Kylian Mbappé etter dramaet.

(NTB)

benfica
Foto: Ariel Schalit / AP

Siste nytt

 • Vikstøl tilbake i Start

  Hardhausen Rolf Daniel Vikstøl (34) vender tilbake til fotballklubben Start etter fem sesongers fravær.

  34-åringen skal spille i klubben ut sesongen.

  Forsvarsspilleren fikk over 200 tellende kamper for Start i perioden 2008 til 2017.

  – Endelig hjemme. Jeg er veldig glad for å komme hjem igjen til Start. Det føles helt riktig. Jeg gleder meg stort til å bidra for klubben og spille foran fansen igjen, sier den venstrebeinte backen. (NTB)

   Rolf Daniel Vikstøl
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Hodgson tilbake i Crystal Palace

  Roy Hodgson returnerer til Crystal Palace og leder laget ut sesongen. Det opplyser klubben mandag formiddag.

  Hodgson, som nå er 75 år gammel, forlot Selhurst Park i 2021, men returnerer nå etter at Patrick Vieira fikk sparken forrige uke. Hans forrige opphold som Crystal Palace-trener varte i fire år.

  – Crystal Palace er kjent for sin kampånd og jeg er ikke i tvil om at supporterne våre vil være med å kjempe med oss, sier Hodgson i en pressemelding.

  Nå er målet å holde London-laget i Premier League. «The Eagles» ligger på 12. plass i ligaen, bare tre poeng over nedrykksstreken. Det er bare fire poeng som skiller tabelljumbo Southampton og Crystal Palace på 12. plass.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Arsenal
  Foto: XXSTRINGERXX xxxxx / Reuters
 • Haaland reiser hjem fra landslagssamling

  – Vi håpet at dette bare var en kjenning som skulle gå over til lørdag, men etter å ha gjort tester og undersøkelser i går ble det klart at han ikke rekker kampene mot Spania og Georgia. Det er bedre at han da får medisinsk oppfølging i klubb, sier landslagslege Ola Sand.

  Haaland clean

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste