NRK Meny
Normal

Løke: – Det er katastrofe

SANDEFJORD/OSLO (NRK): Frank Løke (36) fikk ikke et godt gjensyn med klubben han fikk sparken fra i desember. Kristian Kjelling fikk en perfekt trenerdebut, da Drammen vant med åtte mål.

Frank Løke

ENGASJERT: Frank Løke gjorde comeback for Runar/Sandefjord mot gamleklubben Drammen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Når man får fyken av et lag, vil man gjerne vise at man kan spille håndball og at de tok feil. At det var dumt å sparke meg. Nå har bjørnen våknet, sa Frank Løke til NRK før kampstart.

I dag spilte han sin første kamp for Runar/Sandefjord, som han signerte for i januar. I desember fikk han sparken i Drammen, etter det klubben mener var bråk på et julebord.

Men det hjalp lite med revansjelyst. For Drammen valset over hjemmelaget og vant 31-23.

– Det er rett og slett trist at vi leverer så dårlig, sier en skuffet Løke etter tapet.

– Tøft å si det

Han fikk mye spilletid, men noterte seg aldri med scoring. Runar brukte strekspilleren sin lite, og skjøt mye fra bakre posisjoner. Det likte Løke dårlig.

– Det er dårlig forsvar bakover, og vi gir mye rom og plass til deres skyttere. Også blir det mye skudd bakfra i stedet for å bruke spisskvalitetene i laget, sier han.

– Hvor vondt er dette for deg?

– Det er selvfølgelig kjipt. All honnør til Drammen, for de spiller veldig bra. Som et lag, selv om det er tøft å si det. Men vi har mye å gå på. Det er helt katastrofe, mener Løke.

Kjelling-debut

kristian kjelling

GLAD: Kristian Kjelling kunne juble for en meget viktig seier til Drammen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Kristian Kjelling ledet Drammen for første gang fra trenerbenken, etter at han ble ansatt for bare to dager siden.

– Dette betyr mye. Det som betyr mest, er at vi har hatt to treninger hvor vi har trent på to konkrete ting og det fungerer. Jeg er lettet, forteller han.

Drammen har slitt stort i år, og ligger nå på niende plass med 10 poeng i serien. I tillegg til Løke-sparkingen, har klubbens daglige leder, Frode Scheie vært sykemeldt, styrelederen har trukket seg, og i helgen gikk trenerduoen Øystein Havang og Roger Kjendalen av i protest.

Etter seieren viste laget en enorm glede.

– Det betydde mye for gutta og for hele klubben. Den har ikke hatt så mange hyggelige opplevelser i denne drakta denne sesongen, og får en emosjonell utfoldelse når dette er ferdig, forteller Kjelling.

Siste nytt

 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

 • Strømmen senka Sogndal

  Strømmen har hatt ein tung sesong i 1.-divisjon så langt, men fekk seg ein opptur då dei vann 1–0 heime mot Sogndal i dag. Sindre Mauritz-Hansen scora kampens einaste mål etter om lag éin time. Strømmen klatra dermed opp på kvalikplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal