Kjelling: - Vi er for enkle

Det norske spillet blir for enkelt å gjennomskue for gode motstandere. Det tror stjernespiller Kristian Kjelling.

Kristian Kjelling etter tapet for Danmark i håndball-VM
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

-Vi står og gjør det samme hele tida. Jeg trur vi blir litt for enkle, sier han til NRK.

Kjelling etterlyser variasjon i det norske spillet, og viser til at danskene blant annet har langt flere varianter av forsvarsspill.

Kjelling får langt på vei støtte av NRKs håndballekspert Gunnar Fosseng.

 

- På stedet hvil

-Vi har stått på stedet hvil. Det er særlig det kollektive angrepet som må utvikles, sier Fosseng. Han etterlyser et spill hvor det er plass til typer som Kristian Kjelling og gårsdagens sjumålsskårer Andre Jørgensen på banen samtidig.

Lite tid

Kristian Kjelling fikk god tid til å studere spillestilene i gårsdagens kamp. Spania-proffen brukte mesteparten av kampen på benken i Ostseehalle i Kiel.

- Det er litt hjelpeløst å komme inn etter 45 minutter i en periode hvor vi har utvisninger. Du går fra å være kald til å ha 300 i puls, sier Kjelling, som likevel ikke vil kritisere landslagssjef Gunnar Pettersen.

- Det er opp til oss spillerne å vinne kampene, sier Kjelling.

Får ro

Mesterskapsresultatene har blitt dårligere og dårligere for Norges del: Fra det internasjonale gjennombruddet med sjuendeplass i VM i Tunisia for to år siden ble det 11. plass i EM i fjor. I årets VM kan Norge i beste fall bli nummer 13. Gunnar Pettersens kontrakt er likevel ikke noe tema:

- Dette får ingen konsekvenser, vi ser lengre enn dette. Vi har et EM på hjemmebane å forberede oss til, og vil ha ro til det. Dessuten har vi stadig muligheten til å kvalifisere oss til OL, sier håndballpresident Arne Modahl til NRK.

Gunnar Pettersens kontrakt går ut 31. desember 2008.

Siste nytt

 • Dansk sluttspurt sikra poeng

  Danmark låg under med 3-0 mot Sveits seks minutt før full tid, men klarte likevel 3-3 til slutt.

  Andre kampar i kveld: Norges gruppe: Malta - Spania 0-2, Romania - Færøyane 4-1. Elles: Irland - Georgia 1-0, Armenia - Finland 0-2, Bosnia - Hellas 2-2, Italia - Liechtenstein 6-0.

  Danmark jubler
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Storhamar med komfortabel seier

  Storhamar hadde ingen problemer med å ta seieren på hjemmebane mot Stavanger Oilers tirsdag kveld. Resultatet ble 3-0. Nå leder Storhamar 2-1 i kamper i semifinaleserien i sluttspillet. Mikael Zettergren scoret to mål og Christian Larrivee det siste.

  Andre finale i NM sluttspillet i Kristins Hall på Lillehammer mellom hjemmelaget Lillehammer og Storhamar (5-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • McGregor etterforskes for overgrep

  I følge New York Times blir MMA-stjernen Conor McGregor etterforsket av irsk politi, etter at en kvinne har anklaget ham for å ha forgrepet seg seksuelt på henne. Ifølge kvinnen skjedde overgrepet i desember. Nyheten kommer frem samme dag som iren fortalte at han er ferdig som MMA-utøver. McGregor er ikke blitt siktet i saken.

  FILE PHOTO: Floyd Mayweather Jr. vs Conor McGregor
  Foto: Steve Marcus / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal