- Alle må krige

Kristian Kjelling vil ha alle medspillerne med i krigen i kveld. Norge må unngå tap i skjebnekampen mot Danmark.

Kristian Kjelling i VM-kampen mot Ungarn
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Vi må ha alle i krigen, hele tida. Så langt i mesterskapet har vi ikke klart å kjempe samtidig, det har vært noen gode skudd her, så har Frank Løke kjempet på strek, så har Steinar Ege reddet noen skudd. Alt det er bra, men vi har ikke klart å være gode samtidig, sier Kjelling.

Spania-proffen mener dette er hovedårsaken til tapet mot Ungarn.

- Nå er det helt nødvendig at hele laget skyver i riktig retning. Vi må krige mot danskene, sier Kjelling.

Det kollektive spillet har ikke fungert for Norge så langt i mesterskapet. Nå må Gunnar Pettersens utvalgte finne hverandre på banen. Om Norge unngår tap i kveld er de klare for mellomrunden med bedre målsforskjell enn danskene. At det blir en avgjørende kamp mot naboene i sør har fått håndballgutta til å ta fram krigsretorikken.

Lagkaptein Steinar Ege advarer mot å gå hodeløst inn i "krigen". Målvakten vil ikke slippe galskapen helt løs:

- Det er mange ting som er viktige å ha med seg i krigen. Vi kan ikke bare ha med oss viljen til å slåss, vi må ha med hodet også. Ellers går vi rett i kjøttkverna til danskene, og det ønsker vi ikke, sier Ege.

Du kan høre skjebnekampen på NRK P1 klokka 2003 i kveld.

Sportsnyheter

Viking-flopp redda Wales: – Eg elska kvart sekund

Det var store forventningar til kva Gareth Bale kunne få til mot Sveits, etter ein sterk sesongavslutning i Tottenham. Men det var ein tidlegare Viking-flopp som stal rampelyset.

Siste nytt

 • Koronatrøbbel for Venezuela

  12 personar knytt til Venezuelas tropp i Copa America har blitt ramma av koronaviruset like før det søramerikanske meisterskapet.

  Lokale helsemyndigheter i Brasilia, der Venezuela skal møte vertsnasjonen Brasil på søndag, seier dei fekk besjed om smitteutbrotet fredag kveld, like før Venezuelas tropp kom.

  – Vi fekk beskjed frå det søramerikanske fotballforbundet om at 12 medlem av delegasjonen frå Venezuela, deriblant spelarar og medlem av trenarstaben, har testa positivt på koronaviruset, står det i ein uttaling til nyheitsbyrået AFP.

  (©NTB)

  SsBK6cltz24
  Foto: Aizar Raldes / AP
 • Tobias Johannessen sammenlagttoer

  Tobias Halland Johannessen avsluttet Giro d'Italia for U23-ryttere som toer i sammendraget, slått bare av det spanske stortalentet Juan Ayuso.

  Johannessen sykler for utviklingslaget til Uno-X, og han kan sammen med lagkameratene si seg godt fornøyd med innsatsen i rittet som populært kalles «Baby-Giro».

  Fasit for laget ble fire pallplasseringer på etapper (tre for Tobias Johannessen og en for tvillingbror Anders), 2.-plass i sammendraget for Tobias og 8.-plass for Anders, og seier i lagkonkurransen.

 • Leknessund med god tempo i Sveits

  Andreas Leknessund ble nummer 19 på lørdagens tempoetappe i Tour de Suisse og forsvarte ledelsen i kampen om ungdomstrøya i rittet.

  22-åringen fra Tromsø imponerte igjen på den 23,2 kilometer lange tempoen, endte 1.52 minutt bak vinneren og klatret ett hakk til 14.-plass sammenlagt i det sveitsiske rittet.

  Samtidig beholder han ledelsen i ungdomskonkurransen. Han var 29 sekunder raskere enn iren Eddie Dunbar lørdag og har dermed 38 sekunders forsprang til toeren før rittet avsluttes søndag.

  NM sykkel fellessatrt landevie menn senior 2019
  Foto: Tom Hansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal