NRK Meny
Normal

Kjærgaard taler om holdninger i idretten

Sykkeldoper Steffen Kjærgaard (40) er sluppet tilbake inn i idrettsvarmen for å snakke om holdninger i idretten under et internasjonalt seminar i Oslo i dag.

Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard har innrømmet å ha brukt EPO fra 1999 til slutten av US Postal-karrieren i 2003.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

 • NRK.no streamer seansen. Se holdningskonferansen fra Ullevaal stadion fra kl 11.40 på Sport 1!

Kjærgaard, som innrømmet sitt årelange dopingmisbruk i oktober i fjor, skal holde et foredrag med tittelen «Alt handler om holdninger» under seminaret.

Det blir første gang siden en tårevåt Kjærgaard la kortene på bordet om EPO- og bloddoping i sykkelkarrieren at han ytrer seg i offentligheten.

Siden dopinginnrømmelsene har Kjærgaard blitt dyttet ut i kulden av norsk idrett, men doperen slapp imidlertid unna straff etter at Domsutvalget i idrettsforbundet hadde vurdert saken.

Seminaret som arrangeres i UBC-salen på Ullevaal har fått navnet «Respekt og sosialt ansvar i idretten»

Armstrong-jegeren kommer

I tillegg kommer den profilerte dopingjegeren Travis Trygart til Oslo - mannen som er mest kjent for å tatt rotta på det mange omtaler som tidenes juksemaker, Lance Armstrong.

Tygart er president i det amerikanske antidopingbyrået, men det er ikke kjent hva amerikaneren vil snakke om på seminaret. Amerikaneren har i ettertid av Kjærgaards innrømmelser gitt nordmannen skryt for å ha stått frem med sin dopingfortid.

– Kjærgaard må få kreditt for at han kom frem og fortalte sannheten. Det var ikke lett, uttalte Tygart til NRK i fjor.

I tillegg til Tygart og Kjærgaard, skal KrF-politiker Kjell Magne Bondevik, paralympics-roer Birgit Skarstein og generalsekretær i fotballforbundet, Kjetil Siem, på talerstolen.

Tidligere fotballspiller og TV-ekspert Jan Åge Fjørtoft er konferansier.

VIDEO: Tygart om hvordan Armstrong ble tatt

Travis Tygart er mannen som får store deler av æren for at Lance Armstrong ble dømt og utestengt for doping. Til NRK roser han blant andre den norske syklisten, Steffen Kjærgård for å ha bidratt til å avsløre idrettshistoriens største løgn.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge