NRK Meny
Normal

Kjærgaard taler om holdninger i idretten

Sykkeldoper Steffen Kjærgaard (40) er sluppet tilbake inn i idrettsvarmen for å snakke om holdninger i idretten under et internasjonalt seminar i Oslo i dag.

Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard har innrømmet å ha brukt EPO fra 1999 til slutten av US Postal-karrieren i 2003.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

 • NRK.no streamer seansen. Se holdningskonferansen fra Ullevaal stadion fra kl 11.40 på Sport 1!

Kjærgaard, som innrømmet sitt årelange dopingmisbruk i oktober i fjor, skal holde et foredrag med tittelen «Alt handler om holdninger» under seminaret.

Det blir første gang siden en tårevåt Kjærgaard la kortene på bordet om EPO- og bloddoping i sykkelkarrieren at han ytrer seg i offentligheten.

Siden dopinginnrømmelsene har Kjærgaard blitt dyttet ut i kulden av norsk idrett, men doperen slapp imidlertid unna straff etter at Domsutvalget i idrettsforbundet hadde vurdert saken.

Seminaret som arrangeres i UBC-salen på Ullevaal har fått navnet «Respekt og sosialt ansvar i idretten»

Armstrong-jegeren kommer

I tillegg kommer den profilerte dopingjegeren Travis Trygart til Oslo - mannen som er mest kjent for å tatt rotta på det mange omtaler som tidenes juksemaker, Lance Armstrong.

Tygart er president i det amerikanske antidopingbyrået, men det er ikke kjent hva amerikaneren vil snakke om på seminaret. Amerikaneren har i ettertid av Kjærgaards innrømmelser gitt nordmannen skryt for å ha stått frem med sin dopingfortid.

– Kjærgaard må få kreditt for at han kom frem og fortalte sannheten. Det var ikke lett, uttalte Tygart til NRK i fjor.

I tillegg til Tygart og Kjærgaard, skal KrF-politiker Kjell Magne Bondevik, paralympics-roer Birgit Skarstein og generalsekretær i fotballforbundet, Kjetil Siem, på talerstolen.

Tidligere fotballspiller og TV-ekspert Jan Åge Fjørtoft er konferansier.

VIDEO: Tygart om hvordan Armstrong ble tatt

Travis Tygart er mannen som får store deler av æren for at Lance Armstrong ble dømt og utestengt for doping. Til NRK roser han blant andre den norske syklisten, Steffen Kjærgård for å ha bidratt til å avsløre idrettshistoriens største løgn.

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sport i dag med V-cupfinaler, skiskyting og hopp
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner