NRK Meny
Normal

Kjærgaard taler om holdninger i idretten

Sykkeldoper Steffen Kjærgaard (40) er sluppet tilbake inn i idrettsvarmen for å snakke om holdninger i idretten under et internasjonalt seminar i Oslo i dag.

Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard har innrømmet å ha brukt EPO fra 1999 til slutten av US Postal-karrieren i 2003.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

 • NRK.no streamer seansen. Se holdningskonferansen fra Ullevaal stadion fra kl 11.40 på Sport 1!

Kjærgaard, som innrømmet sitt årelange dopingmisbruk i oktober i fjor, skal holde et foredrag med tittelen «Alt handler om holdninger» under seminaret.

Det blir første gang siden en tårevåt Kjærgaard la kortene på bordet om EPO- og bloddoping i sykkelkarrieren at han ytrer seg i offentligheten.

Siden dopinginnrømmelsene har Kjærgaard blitt dyttet ut i kulden av norsk idrett, men doperen slapp imidlertid unna straff etter at Domsutvalget i idrettsforbundet hadde vurdert saken.

Seminaret som arrangeres i UBC-salen på Ullevaal har fått navnet «Respekt og sosialt ansvar i idretten»

Armstrong-jegeren kommer

I tillegg kommer den profilerte dopingjegeren Travis Trygart til Oslo - mannen som er mest kjent for å tatt rotta på det mange omtaler som tidenes juksemaker, Lance Armstrong.

Tygart er president i det amerikanske antidopingbyrået, men det er ikke kjent hva amerikaneren vil snakke om på seminaret. Amerikaneren har i ettertid av Kjærgaards innrømmelser gitt nordmannen skryt for å ha stått frem med sin dopingfortid.

– Kjærgaard må få kreditt for at han kom frem og fortalte sannheten. Det var ikke lett, uttalte Tygart til NRK i fjor.

I tillegg til Tygart og Kjærgaard, skal KrF-politiker Kjell Magne Bondevik, paralympics-roer Birgit Skarstein og generalsekretær i fotballforbundet, Kjetil Siem, på talerstolen.

Tidligere fotballspiller og TV-ekspert Jan Åge Fjørtoft er konferansier.

VIDEO: Tygart om hvordan Armstrong ble tatt

Travis Tygart er mannen som får store deler av æren for at Lance Armstrong ble dømt og utestengt for doping. Til NRK roser han blant andre den norske syklisten, Steffen Kjærgård for å ha bidratt til å avsløre idrettshistoriens største løgn.

Siste nytt

 • Nordstad Moen ute i åtte uker

  Sondre Nordstad Moen har fått en stressreaksjon i høyre lårbein, og er vil ikke kunne løpe på åtte uker, skriver Norges Friidrettsforbund i ei pressemelding. Nordstad Moen måtte bryte maratonløpet under EM i Berlin på grunn av skaden.

  Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sveitsisk seier i Toppidrettsveka

  Roman Furger fra Sveits vant herrenes fellesstart med skibytte under Toppidrettsveka. Furger vant foran Alex Harvey og Simen Hegstad Krüger. Dette var det første av i alt fire renn under Toppidrettsveka i Orkdal, Aure og Trondheim.

 • Nederlandsk seier i Arctic Race

  Årets nederlandske mester, Mathieu van der Poel, fra Corendon – Circus-laget vant den første etappe av Arctic Race. Team Joker – Icopal-rytter Markus Hoelgaard ble beste nordmann på fjerdeplass.

  Mathieu van der Poel
  Foto: Luc Claessen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: Kveldsmagasin
Europaligaen: Rosenborg - Cork
NM-veka: NM-kveld