Kjærgaard slipper all straff

Domsutvalget avviser Norges Cykleforbunds (NCF) anmeldelse av den tidligere proffsyklisten Steffen Kjærgaard. Dermed slipper han straff.

Kjærgaard

Domsutvalget avviser Norges Cykleforbunds anmeldelse av Steffen Kjærgaard.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg har mottatt domsutvalget i NIF sin dom i saken NCF har anlagt mot meg. Jeg har hele tiden næret full tillit til min advokat og domsutvalget i NIF. Jeg tar dommen til etterretning. Utover det har jeg verken ønske eller anledning til å uttale meg, skriver Kjærgaard i en kommentar til NRK.

Harald Tiedemann Hansen

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen: - Må gjøre noe med lovverket.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

I fjor innrømmet Kjærgaard dopingbruk under sin tid som proffsyklist etter at han i flere år hadde benektet all kjennskap med doping.

Den tidligere syklisten fortalte at han hadde brukt blant annet EPO i perioden 1998-2003.

Dopingsaken mot Kjærgaard ble imidlertid henlagt i april fordi den var foreldet .

Forfølger ikke saken

Norges Cykleforbund anmeldte derfor Kjærgaard til Norges Idrettsforbunds doms- og sanksjonsutvalg for å ha «skadet idrettsarbeidet og idrettens anseelse».

NCF ønsket den tidligere sportssjefen i Norges Cykleforbund utestengt i Norges Idrettsforbund i ti år.

Onsdag valgte likevel domsutvalget å avvise anmeldelsen - ett år siden Kjærgaard la kortene på bordet og fortalte at han dopet seg i deler av proffkarrieren.

– Dette kom vel ikke akkurat uventet på oss, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til NRK.

– Vår generelle holdning er at alle som har vært med på å sverte idretten, ikke får være en del av idrettens nettverk i fremtiden. Derfor var påtalen vår såpass tøff. Vi har imidlertid bestemt oss for å ikke forfølge saken, sier han.

Ikke underlagt lovverket

I Domsutvalgets avgjørelse kommer det fram at den tidligere sykkelrytteren ikke kan straffes fordi han ikke var underlagt straffebestemmelsene i Norges Idrettsforbunds lovverk.

Det var ikke inngått avtale mellom NCF og Kjærgaard om at han måtte akseptere disse bestemmelsene.

– Etter dette har Domsutvalget kommet til at Steffen Kjærgaard ikke kan straffes etter idrettens straffebestemmelser for de forhold og handlinger Norges Cykleforbund har påtalt. Saken må derfor avvises, heter det i beslutningen.

Sykkelpresidenten forteller at de nå vil jobbe for å få endret dette i fremtiden.

– Vi er nødt å gjøre noe med regelverket. Det kan ikke være slik at de som jobber i idretten ikke kan rammes av idrettens egne regler, sier han.

– Kritisk til NCF

Kjærgaards advokat Tor Erik Heggøy har denne kommentaren til avgjørelsen:

– Jeg registrerer at Domsutvalget var enig med oss i at idrettens lovverk ikke kom til anvendelse i saken og avviste saken slik vi krevde. Samtidig er jeg kritisk til at NCF går så hardt ut på så sviktende faktisk og rettslig grunnlag som det her er snakk om, sier han i en pressemelding.

Siste nytt

 • Ventura klarte ikke cuten

  Kristoffer Ventura gikk fem slag under par på den andre dagen av PGA-turneringen i Georgia i USA. Det holdt likevel ikke til videre spill.

  24-åringen ødela nemlig langt på vei turneringen da han torsdag åpnet med å være seks slag over par etter to hull på åpningsrunden. Nordmannen reddet seg til slutt noe inn og endte tre slag over par.

  Etter en bedre dag fredag endte Ventura på to slag under par etter to dager. Det var ikke nok til å klare cuten og sikre spill videre i helgen.

  A Military Tribute At The Greenbrier - Round One
  Foto: Jared C. Tilton / AFP
 • Forfang vraka til laghopp

  Johann André Forfang er vraka til lagkonkurransen under sesongopninga i Wisla laurdag. Han leverte dårlegast i kvalifiseringa på fredag, der han enda på ein 32.plass. Robert Johansson, Thomas Aasen Markeng, Marius Lindvik og Daniel André Tande hoppar for Norge.

  Tande og Forfang
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal