NRK Meny
Normal

Cavendish etter krasjen: – Ville aldri kjørt inn i en annen rytter med vilje

Marcel Kittel spurtet inn til seier på den tiende etappen av Tour de France, men det store spørsmålet etter rittet var om Mark Cavendish dyttet Tom Veelers med vilje.

Cavendish i spurten

Mark Cavendish svingte mot venstre da spurten gikk, og havnet rett i Tom Veelers. Veelers gikk i bakken, mens Cavendish spurtet i mål til tredjeplass.

Foto: Skjermdump TV 2

Mark Cavendish måtte svare på hva som skjedde da han krasjet inn Tom Veelers like før mål på den tiende etappen av Tour de France.

TV-bildene viser at briten skjærer til venstre i veien slik at han havner skulder til skulder med Veelers, og tilsynelatende bruker briten så mye kraft at konkurrenten velter av sykkelen og havner i asfalten.

Mark Cavendish

Etter etappen forklarte Mark Cavendish hvordan han opplevde det som skjedde, og at han mente han ikke gjorde noe feil da han krasjet inn i Tom Veelers.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

– Jeg har ikke sett reprisen av spurten ennå, men jeg var involvert i en hendelse med Tom Veelers. Uansett hva som har skjedd, hvis det er min skyld, så beklager jeg, skriver Cavendish på sin Twitter-profil.

– Jeg ville aldri kjørt inn i en annen rytter med vilje, spesielt ikke en som konkurrere i en spurt. Jeg håper Tom Veelers er ok, skriver Cavendish videre.

– Svingte bare til venstre

Omega-Pharma Quickstep-rytteren var imidlertid ikke like villig til å beklage noe som helst på spørsmål fra journalistene som flokket seg rundt ham etter etappen.

– Jeg vet du vil ha overskriftene til å bli at Cavendish kjører stygt, men veien svingte til venstre og jeg følger veien, sier Cavendish i et intervju vist på TV 2.

– Det kommer til å bli masse skriveri om dette på nettet og forum, det kommer til å bli galskap, men det blir helt feil. Veien gikk til venstre, og da følger jeg den, sier Cavendish.

Spekuleres i straff

Bare minutter etter møtet med pressen og sine første Twitter-meldinger, kom følgende fra Cavendish på mikrobloggtjenesten.

– Har akkurat sett sprinten. Jeg mener at jeg ikke endret linje. Jeg kommer forbi Veelers og vi får albuene inn i hverandre når han flytter på seg. Uansett, jeg håper han er ok.

Cavendish tråkket inn til tredjeplass på etappen, men det spekuleres i om briten kan få straff etter situasjonen i innspurten. NRKs sykkelkommentator Jann Post er spent på hva som skjer.

– Kommentarfeltene koker allerede, og det blir interessant å se hva juryen sier. Jeg har på følelsen av at det kommer et eller annet derfra, sier Post.

– Virker preget

Post har også fått med seg forklaringene til briten etter målgang.

– Cavendish sier han ble redd for å kjøre i gjerdet, men det var vel ikke akkurat veldig stor fare for det. Enten så har han lyst til å gi Veelers en liten kakk, ellers så ser han hva som kommer til å skje og gir ham en liten dytt slik at han selv ikke faller, sier Post.

– Det er umulig å si hva som skjer i hodet til Cavendish der, men han virket preget i intervjuet etterpå, mener Post.

Kristoff beste norske

Evald Boasson Hagen havnet for langt bak da spurten gikk, og klarte aldri å hevde seg. Han ble til slutt nummer 27.

– Mot slutten var det flere velt. Heldigvis kom jeg meg unna, men fikk forhjulet ødelagt. Da hadde vi passert kilometermerket, sa han etter etappen.

Alexander Kristoff hang bedre med, men ble litt hindret av velten og kjørte inn til sjetteplass på etappen.

– Jeg mistet tråkket sikkert hundre meter fra mål. Jeg tapte noen plasseringer, men hadde ikke vunnet. Jeg hadde nesten hjulet til Cavendish, sa Kristoff etter 6.-plassen.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis