Hopp til innhold

Kristoff: – Jeg følte jeg hadde taket på ham

Men Marcel Kittel var noen få centimeter for sterk for Alexander Kristoff på Champs-Élysées.

CYCLING-FRA-TDF2014-LINE

Marcel Kittel slo Alexander Kristoff med noen få centimeter og vant den siste etappen i årets Tour de France.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Marcel Kittel gjorde som i fjor, og vant den siste etappen i Tour de France. Det ble hans fjerde etappeseier i årets Tour de France.

– Jeg følte jeg hadde taket på han, men så hadde han et lite ekstra gir, og jeg klarte ikke å svare på det dessverre, sa Alexander Kristoff i et intervju vist på TV 2 etter målgang.

Til NRK fortalte han mer om hvordan spurten gikk for seg.

– Jeg kom litt for langt bak ut på oppløpet, hadde jeg startet side om side med Kittel, så tror jeg faktisk jeg hadde tatt ham i dag, fortalte han.

– Jeg var egentlig to sykkellengder bak ut av den siste svingen, så måtte jeg tette det først. Da måtte jeg gå til litt for tidlig, og jeg visste det skulle holde hardt å spurte 300 meter til mål, og det gikk akkurat ikke, sa en nordmann som allikevel var godt fornøyd med Tour de France-innsatsen.

Marcel Kittel var svært fornøyd etter å ha slått nordmannen med minste margin.

– Jeg tvilte på om jeg kunne klare det. Kristoff holdt igjen så godt. Jeg forsøkte å passere han, og på et øyeblikk tror jeg ikke han kunne aksellerere mer og det var det øyeblikket jeg kunne passere han, rett før målstreken, sa Kittel i et intervju vist på TV 2 rett etter målgang.

Dermed ble Alexander Kristoff stående med to etappeseiere i årets Tour de France, i tillegg til tre andreplasser.

Kristoff ble også nummer to i kampen om en grønne poengtrøya, langt bak den suverene vinneren Peter Sagan.

Dramatikk

Oppkjøringen mot spurten ble spennende, da TV-bildene plutselig viste Alexander Kristoff langt bak hovedfeltet.

Alexander Kristoff punkterte med tretti kilometer igjen av rittet, og måtte bruke en del krefter og fem kilometer på å kjøre seg opp til feltet igjen. Flere reagerte da på at ikke Katjusja slapp ned hjelperyttere, men ifølge det russiske lagets Twitter-konto sa Kristoff at han ville klare å komme seg opp på egenhånd.

– Det er litt bittert, jeg hadde egentlig ganske mye uflaks i dag. Først punkterer jeg ,og så mister jeg min viktigste medhjelper i Luca Paolini på sisterunden. Men jeg fikk mye ut av det, og det ble nesten seier, så jeg skal ikke klage, sa Kristoff til NRK etter målgang.

– Kostet punkteringen mye krefter?

– Det kostet litt, men heldigvis var det noen runder igjen. Å miste Luca på sisterunden der er et verre slag egentlig, sa Kristoff.

Nibali

Vincenzo Nibali skålte tradisjonelt i champagne under etappen, som vinner av Tour de France 2014.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

Dramatisk velt

Det ble dramatikk med litt over førti kilometer igjen av mannen som ligger på andreplass i sammendraget, Jean-Christophe Peraud gikk i bakken. Heldigvis kunne franskmannen fortsette, og mens laget hans, Ag2r-La Mondiale, brukte mye krefter på å kjøre ham tilbake til feltet, kjørte sammenlagtleder Vincenzo Nibali og franske Sylvain Chavanel fram til teten av feltet for å be om at tempoet skulle roes ned, slik at Peraud kunne komme seg opp.

God sportsånd av syklistene, som ikke ønsket at Peraud skulle miste andreplassen på grunn av en velt.

Skål

I den siste etappen av Tour de France er det normalt at det ikke skjer endringer i sammenlagtrekkefølgen. Dermed kunne rytterne som ikke forsøkte å kjøre for etappeseier kose seg med folkelivet i gatene i Paris.

Sammenlagtvinneren Vincenzo Nibali koste seg, og vant tilslutt Tour de France med en tidsmargin på 7 minutter og 37 sekunder ned til Jean-Christophe Peraud. Han vant også fire etapper i årets ritt.

Godt fornøyd Kristoff

For nordmenn som har fulgt rittet har mye handlet om Alexander Kristoff, og den eneste nordmannen i Tour de France har levert stort.

– Jeg håpet på en etappeseier, så å ta to etappeseire tre andreplasser og en tredjeplass, det er bedre enn forventet. Jeg har drømt om å vinne en etappe her siden jeg var gutt, og nå har jeg to. Det er bedre enn jeg har drømt om, smiler han i et forsøk på å oppsummere de siste tre ukene.

Kristoff har allikevel langt opp til Thor Hushovds ti etappeseiere, og han lover å komme tilbake i et forsøk på å ta fler enn de to han klarte i år.

– Jeg har fått til mye, og jeg skal prøve igjen neste år og gjøre det like bra, sier han, og mener samtidig at han ikke har følt så mye press, selv om han var eneste nordmann på plass.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det egentlig. Men det er klart det er deilig å prestere. Halve laget er bygd rundt meg, og laget forventer at man skal få til noe, sier han.

Siste nytt

  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters
  • Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

    Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

    – Det er helt magisk. Man går rundt med frysninger hele matchen egentlig. Nei, det er helt magisk, spesielt som Vålerenga-gutt, sier Karterud til TV 2.

    Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

    Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden.

    Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere.

    På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

    – Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

    Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering.

    Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene.

    Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på Hamar fredag.

    Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)

    Jørgen Karterud jubler for mål i 2. NM-finale mot Storhamar
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

    Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

    Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

    Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

    Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

    Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

    Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

    Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal