Kristoff: – Jeg følte jeg hadde taket på ham

Men Marcel Kittel var noen få centimeter for sterk for Alexander Kristoff på Champs-Élysées.

CYCLING-FRA-TDF2014-LINE

Marcel Kittel slo Alexander Kristoff med noen få centimeter og vant den siste etappen i årets Tour de France.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Marcel Kittel gjorde som i fjor, og vant den siste etappen i Tour de France. Det ble hans fjerde etappeseier i årets Tour de France.

– Jeg følte jeg hadde taket på han, men så hadde han et lite ekstra gir, og jeg klarte ikke å svare på det dessverre, sa Alexander Kristoff i et intervju vist på TV 2 etter målgang.

Til NRK fortalte han mer om hvordan spurten gikk for seg.

– Jeg kom litt for langt bak ut på oppløpet, hadde jeg startet side om side med Kittel, så tror jeg faktisk jeg hadde tatt ham i dag, fortalte han.

– Jeg var egentlig to sykkellengder bak ut av den siste svingen, så måtte jeg tette det først. Da måtte jeg gå til litt for tidlig, og jeg visste det skulle holde hardt å spurte 300 meter til mål, og det gikk akkurat ikke, sa en nordmann som allikevel var godt fornøyd med Tour de France-innsatsen.

Marcel Kittel var svært fornøyd etter å ha slått nordmannen med minste margin.

– Jeg tvilte på om jeg kunne klare det. Kristoff holdt igjen så godt. Jeg forsøkte å passere han, og på et øyeblikk tror jeg ikke han kunne aksellerere mer og det var det øyeblikket jeg kunne passere han, rett før målstreken, sa Kittel i et intervju vist på TV 2 rett etter målgang.

Dermed ble Alexander Kristoff stående med to etappeseiere i årets Tour de France, i tillegg til tre andreplasser.

Kristoff ble også nummer to i kampen om en grønne poengtrøya, langt bak den suverene vinneren Peter Sagan.

Dramatikk

Oppkjøringen mot spurten ble spennende, da TV-bildene plutselig viste Alexander Kristoff langt bak hovedfeltet.

Alexander Kristoff punkterte med tretti kilometer igjen av rittet, og måtte bruke en del krefter og fem kilometer på å kjøre seg opp til feltet igjen. Flere reagerte da på at ikke Katjusja slapp ned hjelperyttere, men ifølge det russiske lagets Twitter-konto sa Kristoff at han ville klare å komme seg opp på egenhånd.

– Det er litt bittert, jeg hadde egentlig ganske mye uflaks i dag. Først punkterer jeg ,og så mister jeg min viktigste medhjelper i Luca Paolini på sisterunden. Men jeg fikk mye ut av det, og det ble nesten seier, så jeg skal ikke klage, sa Kristoff til NRK etter målgang.

– Kostet punkteringen mye krefter?

– Det kostet litt, men heldigvis var det noen runder igjen. Å miste Luca på sisterunden der er et verre slag egentlig, sa Kristoff.

Nibali

Vincenzo Nibali skålte tradisjonelt i champagne under etappen, som vinner av Tour de France 2014.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

Dramatisk velt

Det ble dramatikk med litt over førti kilometer igjen av mannen som ligger på andreplass i sammendraget, Jean-Christophe Peraud gikk i bakken. Heldigvis kunne franskmannen fortsette, og mens laget hans, Ag2r-La Mondiale, brukte mye krefter på å kjøre ham tilbake til feltet, kjørte sammenlagtleder Vincenzo Nibali og franske Sylvain Chavanel fram til teten av feltet for å be om at tempoet skulle roes ned, slik at Peraud kunne komme seg opp.

God sportsånd av syklistene, som ikke ønsket at Peraud skulle miste andreplassen på grunn av en velt.

Skål

I den siste etappen av Tour de France er det normalt at det ikke skjer endringer i sammenlagtrekkefølgen. Dermed kunne rytterne som ikke forsøkte å kjøre for etappeseier kose seg med folkelivet i gatene i Paris.

Sammenlagtvinneren Vincenzo Nibali koste seg, og vant tilslutt Tour de France med en tidsmargin på 7 minutter og 37 sekunder ned til Jean-Christophe Peraud. Han vant også fire etapper i årets ritt.

Godt fornøyd Kristoff

For nordmenn som har fulgt rittet har mye handlet om Alexander Kristoff, og den eneste nordmannen i Tour de France har levert stort.

– Jeg håpet på en etappeseier, så å ta to etappeseire tre andreplasser og en tredjeplass, det er bedre enn forventet. Jeg har drømt om å vinne en etappe her siden jeg var gutt, og nå har jeg to. Det er bedre enn jeg har drømt om, smiler han i et forsøk på å oppsummere de siste tre ukene.

Kristoff har allikevel langt opp til Thor Hushovds ti etappeseiere, og han lover å komme tilbake i et forsøk på å ta fler enn de to han klarte i år.

– Jeg har fått til mye, og jeg skal prøve igjen neste år og gjøre det like bra, sier han, og mener samtidig at han ikke har følt så mye press, selv om han var eneste nordmann på plass.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det egentlig. Men det er klart det er deilig å prestere. Halve laget er bygd rundt meg, og laget forventer at man skal få til noe, sier han.

Siste nytt

 • Mesterliga-finalen flyttes

  Mesterliga-finalen mellom Manchester City og Chelsea flyttes fra Istanbul til Porto, bekrefter Uefa i en pressemelding. Britiske myndigheter besluttet i forrige uke å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjorde det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul. Finalen skal nå spilles på Estádio do Dragão, og 6000 supportere fra hvert lag slipper inn på arenaen, opplyser Uefa.

  Guardiola
  Foto: SHAUN BOTTERILL / AFP
 • Ullvang hundredeler unna OL-billett

  Lars Magne Ullvang ble nummer tre i A-finalen på K1 1000 meter i OL-kvalifiseringen i Szeged. Padleren leverte en sterk sluttspurt, men det holdt akkurat ikke til å ta seg forbi franske Guillaume Burger, som ble nummer to og sikret OL-billett. Artuur Peters ledet hele veien og vant, mens Burger kom i mål 62 hundredeler bak belgieren, skriver NTB. Ullvang var igjen 28 hundredeler bak Burger, og dermed ble det ikke OL-billett i denne omgang.

  Ullvang
  Foto: Ester Ayerdi / NTB
 • Viking-talent på lån til Mjøndalen

  Viking-spiller Sebastian Sebulonsen (21) har skrevet ny kontrakt med klubben og lånes ut til Mjøndalen. Avtalen strekker seg ut juli, men oppholdet kan forlenges, opplyser Viking på sine nettsider.

  Sebastian Sebulonsen
  Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal