NRK Meny
Normal

Kittel knuste alle på Champs-Élysées

Marcel Kittel knuste Mark Cavendish og André Greipel på siste etappe i Tour de France, og etter sin fjerde etappeseier var tyskeren like overlykkelig som sammenlagtvinner Chris Froome.

Kittel

Marcel Kittel vant på Champs-Élysées og avsluttet årets ritt med etappeseier.

Foto: Laurent Rebours / Ap

Cav

Mark Cavendish har vunnet de fire siste etappene på Champs-Élysées, men i år måtte han ta til takke med tredjeplass.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp
Chris Froome

Tradisjonen tro fikk mannen i gul trøye skåle i champagne på sjarmøretappen av Tour de France.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp
Peter Sagan

Peter Sagan og hans lagkamerater kom til start med grønne klovneparykker. Sagan hadde også farget skjegget grønt for anledningen, han vant poengtrøya for andre år på rad.

Foto: JOEL SAGET / Afp

I en massespurt var Argos Shimano-rytteren sterkest og vant foran André Greipel og Mark Cavendish.

– Jeg er overlykkelig. Det var fantastisk å vinne. Jeg er så stolt over dette laget. Jeg lå i superposisjon på oppløpet og beina var gode, sier Kittel i vinnerintervjuet.

Kittel stoppet dermed Cavendishs seiersrekke i Paris, og tok samtidig sin fjerde etappeseier i årets ritt.

– Det er vanvittig. Jeg finner ingen ord. Jeg er superstolt over meg selv og laget, sier tyskeren.

Peter Sagan ble nummer fire, mens Alexander Kristoff ble nummer seks.

– Jeg ble litt hindret i siste svingt og kom litt for langt bak på oppløpet, men jeg hadde nok ikke vunnet uansett, sier Kristoff til TV 2.

Samlet Sky over målstreken

Etter første av i alt ti runder på Champs-Élysées ble det satt et voldsomt tempo i hovedfeltet. Flere rytter forsøkte å støte, blant dem Lars Petter Nordhaug, men tross flere bruddforsøk endte etappen som ventet i massespurt.

Chris Froome lå godt beskyttet av sine lagkamerater gjennom siste del av etappen, og et samlet Sky-lag tråkket i mål med en jublende glad Froome i sentrum.

– Jeg tror ikke en gang ordet lykke kan beskrive det jeg føler nå. Det vil ta tid før dette vil synke inn. Det er en drøm som blir virkelighet, sier Froome.

Sigarer og champagne

Det var godt humør blant rytterne da tråkket i vei på sjarmøretappen. Tradisjonen tro var rytterne bortom Froome og gratulerte sammenlagtvinneren med seieren.

På vei til Paris fikk Froome som serverte et glass champagne, og han skålet med blant andre sportsdirektør i Sky, David Brailsford.

Katusja-kaptein Joaquim Rodriguez hadde også tatt med seg sigarer som han spanderte på Froome og nummer to i sammendraget, Nairo Quintana.

Quintana har også sikret seg den hvite ungdomstrøya og klatretrøya. Rodriguez ble nummer tre sammenlagt etter innsatsen på lørdagens etappe.

Grønne klovneparykker

Fromme var ikke alene om feiringen søndag. Peter Sagan har hatt et godt grep om den grønne trøya i hele Tour de France, og sikret den lørdag.

Søndag kveld kom han og lagkameratene i Cannondale til start med grønne klovneparykker, og spurtkanonen selv hadde farget skjegget grønt for anledningen.

Sagan står med én etappeseier i årets Tour de France, etter at han vant den 7. etappen.

Quintana, Froome og Rodriguez

Joaquim Rodriguez (t. h.) spanderte sigarer på Nairo Quintana, vinner av klatretrøya, og Chris Froome, sammenlagtvinner, før etappestart søndag kveld.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Siste nytt

 • Sverige møter Italia i VM-playoff

  Sverige kan vente seg to tøffe kamper når de i november skal møte Italia i toeromspillet til fotball-VM i Russland. Det ble klart da trekningen i FIFA-regi ble gjort i Zürich tirsdag.

  SVT-eksperten Daniel Nannskog sier at det ikke kunne blitt verre.

  FBL-WC-2018-QUALIFIER-BUL-SWE
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
 • Norge møter Makedonia og Slovakia

  Norges landslagsherrer i fotball avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia og Slovakia.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med at de har fått på plass to treningskamper i november.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se reaksjoner etter kampen