Kirby-show da Chelseas herjet

Fran Kirby scoret fire ganger da Chelseas kvinnelag i fotball tok seg opp i ryggen på serieleder Manchester United med 5-0-seier over Reading.

Det var den eneste kampen i helgens serierunde i kvinnenes superliga som kunne avvikles, Guro Reiten noterte assist på en av Kirbys fire scoringer.

Reiten var eneste norske spiller i Chelsea-laget etter at Maren Mjelde måtte kaste inn håndkleet rett før avspark. Hun vant den norske duellen med Reading-spillerne Kristine Leine og Amalie Eikeland.

Guro Reiten
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sportsnyheter

Are Weierholt Strandli

Trakk seg fra B-finalen: – Mange år som føles forgjeves nå

TOKYO/OSLO (NRK): Kristoffer Brun og Are Strandli har hatt det tøft både mentalt og fysisk etter den dramatiske avslutningen på deres OL-drøm.

Siste nytt

 • Duplantis: – Jeg er sjokkert

  Den amerikanske stavstjernen Sam Kendricks har testet positivt for korona og blir ikke å se i OL. Tre australske utøvere er isolert som følge av smitten.

  Kendricks, som har to VM-gull og en bronse fra Rio-OL i 2016, er en av få stavhoppere som kunne utfordret svenske Armand Duplantis.

  Svensken er verdensrekordholder og regnet som den klare favoritten til å ta OL-gullet.

  – Det er vanskelig å forstå, jeg er sjokkert, sier Duplantis ifølge Expressen.

  Han skulle egentlig ha møtt sin gode kollega onsdag.

  – Det er vanskelig å reagere på dette, for det føles ikke virkelig. For en time siden var jeg fortsatt innstilt på en fight med Sam. Han var en av mine største rivaler og den som skulle pushet meg i finalen. Jeg er litt i sjokk, jeg kan ikke helt tro det, fortsetter svensken.

  Han legger til at han hadde superflaks som ikke møtte Kendricks som planlagt. Årsaken var at Duplantis i stedet tok en telefonsamtale med kjæresten.

  IAAF World Athletics Championships, day 5
  Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 • Tomasgaard holder bronseplassen

  Hermann Tomasgaard leverte 10.- og 5.-plass i torsdagens to seilaser og ligger på 3.-plass etter åtte av elleve seilaser i Laser-klassen.

  Thomasgaard åpnet OL sterkt med 3.-plass allerede i første seilas, men fikk den tyngre med en 18.-plass allerede i det andre av de to seilasene første dag. Senere har det blitt alt fra 2.- til 15.-plass i den japanske vinden.

  Laser-seilerne har igjen to ordinære seilaser, som begge går fredag. De ti beste etter ti seilaser kvalifiserer seg til søndagens medaljeseilas. Alle båtene tar med seg poengene fra ni av de ti første seilasene til medaljeseilasen, der doble poeng deles ut.

  Thomasgaard har 20 poeng opp til ledende australske Matt Wearn og 5 poeng opp til Pavlos Kontides fra Kypros på sølvplass. Ned til 4.-plassen til den doble OL-vinneren Robert Scheidt fra Brasil er det 4 poeng. (NTB)

  Tokyo Olympics Sailing
  Foto: Gregorio Borgia / AP
 • Kina best i vill rekordstafett

  Den kinesiske kvinnekvartetten svømte inn til OLs andre verdensrekord på 4 x 200 meter fri natt til torsdag.

  Yang Junxuan, Zhang Yufei, Li Bingjie og Tang Muhan svømte inn til 7.40,33 og sikret gullet fire tideler foran USA, mens Australia fikk bronse med 7.41,29. Alle de tre tidene er under den forrige verdensrekorden på 7.41,50, satt av Australia under VM i Gwangju i 2019.

  Verdensrekorden er kun den andre i svømming i årets OL. Den første satte de australske kvinnene på 4 x 100 meter fri.

  Den amerikanske stjernen Katie Ledecky truet kineserne på den siste etappen, men Tang Muhan holdt unna til Kinas første gull på øvelsen. Siden øvelsen ble innført på OL-programmet i 1996 hadde kun Australia og USA vunnet gull på øvelsen før Tokyo-OL. (NTB)

  Tokyo Olympics Swimming
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal