King om sine «to verste måneder»: – Dere kommer til å finne det ut en dag. Det garanterer jeg.

ULLEVAAL (NRK): Joshua King (28) innrømmer at den siste perioden har gått veldig hardt innpå ham.

King

TILBAKE FRA START: Joshua King.

Foto: ORN E. BORGEN / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg må fokusere på klubben jeg er i. Er jeg i Bournemouth, så er jeg i Bournemouth. Jeg kan ikke si så altfor mye, fordi jeg er under kontrakt. Skal jeg svare ærlig, så har det vært de verste to månedene i livet mitt, men jeg kan ikke komme med noen grunn, sier Joshua King til TV 2.

Helt siden sommeren har King vært koblet bort fra Bournemouth, hvor han står med kun ett innhopp så langt denne sesongen.

– Min største kritiker

Onsdagens kamp mot Nord-Irland var dermed bare den andre kampen King startet siden juli. Spissen startet også for Norge i høstens første nasjonsligakamp mot Østerrike 4. september.

King

FORRIGE NETTKJENNING: Her scorer Joshua King fra straffesparket mot Everton og Jordan Pickford 26. juli.

Foto: CATHERINE IVILL / Reuters

– Har du følt garantier fra andre steder, og så er du blitt låst som en brikke i spillet? Er det riktig forstått? spør TV 2.

– Nei. Det er noe helt annet. Mye verre. Jeg kan… Det eneste er at jeg savner å trene godt og spille fotball på det høyeste nivået. Jeg er min største kritiker når det kommer til det på fotballbanen, sier King.

– Mange dømmer ut ifra hva de ser i 90 minutter, men vet ikke hva som skjer i kulissene. Fotball er ferskvare. Dere kommer til å finne det ut en dag. Det garanterer jeg. Jeg kan bare ikke kommentere så mye nå, når jeg er hvor jeg er.

Det var en kamprusten King på Ullevaal onsdag kveld. Spissen lagde flere frispark enn målsjanser, men hans ene store mulighet kom i starten av 2.-omgang da spissen tvang frem en sterk redning.

Etter 65 minutters spill ble Bournemouth-spissen erstattet av Sørloth.

Avgjørelse fredag

Det er foreløpig uvisst om King fortsetter i Bournemouth eller ikke. Fredag 16. oktober er siste overgangsfrist for klubber internt i England.

– Helt ærlig så vet jeg ikke helt hva som kommer til å skje. Det er veldig mye som har skjedd, og hvis jeg hadde skrevet en bok om det som har skjedd de to siste månedene, så hadde det definitivt blitt en bestselger, sier King.

Onsdag fikk spissen altså tillit foran Alexander Sørloth, som til nå har vunnet plassen ved siden av Haaland.

Lagerbäck er først og fremst fornøyd med at King er i gang igjen.

– Det merkes at han ikke er helt i toppform, og skal jeg snakke for landslaget er det veldig viktig at vi har våre tre spisser i gang. Spesielt når vi spiller så tette kamper, sier Lagerbäck.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen løp med virus

  Gjert Ingebrigtsen varslet umiddelbar legesjekk da Jakob Ingebrigtsen lørdag måtte bryte Hytteplanmila. Nå foreligger svaret på hvorfor 20-åringen fikk problemet i løpet der han var ventet å løpe for ny norsk bestenotering på 10 km gateløp.

  – Det viser seg at Jakob løp med et virus. Det er ikke snakk om covid, men et såkalt rhinovirus, som er et veldig vanlig forkjølelsesvirus, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

  Han antyder at sønnen pådro seg viruset i forbindelse med mediedag i Oslo onsdag i forrige uke, tre dager før løpet. Jakob Ingebrigtsen hadde ikke følt seg dårlig i dagene før løpet, og reaksjonen kom derfor overraskende.

  Ingebrigtsen er tilbake i lett trening, men skal fortsatt igjennom ytterligere en medisinsk test for å få fastslått at viruset alene var årsaken til misforholdet som oppsto mellom fart og puls tidlig i løpet, som igjen gjorde at han valgte å stoppe.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Cicilie S. Andersen / NRK
 • Norge opp én rankingplass

  Norge klatrer til 43.-plass på siste Fifa-ranking. Det er én plass opp. Belgia er fortsatt rangert som verdens beste herrelandslag, foran Frankrike og Brasil. Danmark (13.-plass), Sverige (19) og Island (39) er de tre beste nordiske landene.

  Nicolae Stanciu fortviler etter Erling Braut Haalands andre mål
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • – OL-utsettelse øker medaljesjansen

  Landslagssjef Johan Flodin mener at dobbeltfireren med Olaf Tufte har større sjanser til OL-medalje neste år enn om OL skulle gått som planlagt i år. – De tre andre har fått ett år til på seg, og vi har sett en kapasitetsøkning hos flere av dem.

  Olaf Tufte
  Foto: Vidar Ruud

Sendeplan

Kl. Program Kanal