King vet hva som venter: – Litt stygge i måten de spiller på

BELFAST (NRK): Norges spisshåp Joshua King er forberedt på såre hæler og blåmerker etter møtet med Nord-Irland-stopperne Gareth McAuley og Jonny Evans.

Det norske fotballandslaget.

LANDET FREDAG: Joshua King sjekker telefonen etter å ha landet på flyplassen oppkalt etter George Best fredag kveld. FOTO: SCANPIX

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det er kun en måned siden Bournemouth-spissen sist fikk føle på hva duoen i midten bak hos nord-irene har å by på.

McAuley og Evans spiller nemlig også sammen i hjertet av West Bromwich-forsvaret. På The Hawthorns i slutten av februar, ble også hodesterke McAuley matchvinner mot King og lagkompisene.

– De er tøffe, store, duellsterke og litt stygge i måten de spiller på. De prøver å få deg til å miste fokus, men det er ikke noe jeg ikke er vant til. Jeg spiller mot gode stoppere hver eneste helg i Premier League, sier King til NRK.

Spilte med Evans

– Hvordan forsøker de å få deg til å miste fokus?

– De tråkker meg på hælene og slikt. Men det er sånn fotballen er. Noen stoppere er slik mens andre er litt «renere». Men det må vi tåle, sier King.

– Er disse to blant de verre?

– Tja, ja, det vil jeg kanskje si. Men de er også gode fotballspillere. Evans spilte jeg med i United, og han er god med ballen i bena. Og jeg har ikke så mye fokus på hvem det er jeg spiller mot – om det er Evans eller Kompany eller hvem det er.

Wales v Northern Ireland - EURO 2016 - Round of 16

DUELLSTERKE: Jonny Evans (fra venstre i hvite drakter), Gareth McAuley og Craig Cathcart i EM-duellen mot Wales i fjor sommer. FOTO: REUTERS

Foto: Christian Hartmann / Reuters

Samtidig som King har stor respekt for duellstyrken til WBAs nord-irske duo, peker han på at hverken McAuley eller Evans er kjent for å vært hurtige. Det håper formspissen med 11 Premier League-mål denne sesongen å utnytte på et utsolgt Windsor Park.

– Vinner vi de to neste kampene, er det håp. Da er vi med igjen. Det er fullt mulig å slå dem vi møter nå og komme oss med i kampen om en VM-plass, sier King.

Debutant Lagerbäck

Norge vant 3-0 da de sist gjestet Belfast i 2012. Den gang debuterte siden så suksessrike Michael O'Neill som Nord-Irland-sjef. Søndag får Lars Lagerbäck sitt første møte med den norske nasjonalsangen på benken.

– Nord-Irland har gjort det veldig bra. Jeg er imponert over jobben treneren har gjort, og hvordan de har prestert som lag. I EM så jeg mange likheter mellom Nord-Irland og Island. Jeg har stor respekt for hva de har fått til, sier Lagerbäck, som også har merket seg lagets stopperduo:

– McAuley har gjort en del mål og er kanskje deres beste på dødball. Der er også Kyle Lafferty og den andre stopperen sterke.

Lars Lagerbäck har de siste dagene forberedt landslaget på hvordan Nord-Irland skal beseires.

Siste nytt

 • Messi ute i tre veker

  Lionel Messi er ute i tre veker etter armskaden han fekk i kampen mot Sevilla i kveld, melder Barcelona.

  Klubben opplyser at Messi har brote eit bein i høgre armen.

  Dermed mister han både meisterligakampen mot Inter onsdag og El Clasico mot Real Madrid neste søndag. Kanskje også returkampen mot Inter 6. november.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Barcelona til topps

  Barcelona er serieleiar i Spania etter 4-2 i toppkampen mot Sevilla i kveld. Philippe Coutinho, Lionel Messi, Luis Suarez og Ivan Rakitic scora for Barcelona, Pablo Srabaia og Luis Muriel for Sevilla.

  Barcelona er eitt poeng framfor Alaves etter 9 kampar.

  Barcelona
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Messi ut med armskade

  Lionel Messi landet forkjært og hadde store smerter i den ene armen. Han prøvde å spille videre med bandasjert arm, men klarte ikke å fortsette toppkampen mot Sevilla.

  Det er ikke klart hvor alvorlig det er. Om bare en uke skal Barcelona møte Real Madrid til sesongens første El Clasico.

  Messi løp inn i ryggen på en motspiller og gikk i bakken uten å få tatt seg skikkelig for.

  Lionel Messi
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportssøndag: med oppdatering fra norsk og internasjonal fotball
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Stabæk - Brann