NRK Meny
Normal

King vet hva som venter: – Litt stygge i måten de spiller på

BELFAST (NRK): Norges spisshåp Joshua King er forberedt på såre hæler og blåmerker etter møtet med Nord-Irland-stopperne Gareth McAuley og Jonny Evans.

Det norske fotballandslaget.

LANDET FREDAG: Joshua King sjekker telefonen etter å ha landet på flyplassen oppkalt etter George Best fredag kveld. FOTO: SCANPIX

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det er kun en måned siden Bournemouth-spissen sist fikk føle på hva duoen i midten bak hos nord-irene har å by på.

McAuley og Evans spiller nemlig også sammen i hjertet av West Bromwich-forsvaret. På The Hawthorns i slutten av februar, ble også hodesterke McAuley matchvinner mot King og lagkompisene.

– De er tøffe, store, duellsterke og litt stygge i måten de spiller på. De prøver å få deg til å miste fokus, men det er ikke noe jeg ikke er vant til. Jeg spiller mot gode stoppere hver eneste helg i Premier League, sier King til NRK.

Spilte med Evans

– Hvordan forsøker de å få deg til å miste fokus?

– De tråkker meg på hælene og slikt. Men det er sånn fotballen er. Noen stoppere er slik mens andre er litt «renere». Men det må vi tåle, sier King.

– Er disse to blant de verre?

– Tja, ja, det vil jeg kanskje si. Men de er også gode fotballspillere. Evans spilte jeg med i United, og han er god med ballen i bena. Og jeg har ikke så mye fokus på hvem det er jeg spiller mot – om det er Evans eller Kompany eller hvem det er.

Wales v Northern Ireland - EURO 2016 - Round of 16

DUELLSTERKE: Jonny Evans (fra venstre i hvite drakter), Gareth McAuley og Craig Cathcart i EM-duellen mot Wales i fjor sommer. FOTO: REUTERS

Foto: Christian Hartmann / Reuters

Samtidig som King har stor respekt for duellstyrken til WBAs nord-irske duo, peker han på at hverken McAuley eller Evans er kjent for å vært hurtige. Det håper formspissen med 11 Premier League-mål denne sesongen å utnytte på et utsolgt Windsor Park.

– Vinner vi de to neste kampene, er det håp. Da er vi med igjen. Det er fullt mulig å slå dem vi møter nå og komme oss med i kampen om en VM-plass, sier King.

Debutant Lagerbäck

Norge vant 3-0 da de sist gjestet Belfast i 2012. Den gang debuterte siden så suksessrike Michael O'Neill som Nord-Irland-sjef. Søndag får Lars Lagerbäck sitt første møte med den norske nasjonalsangen på benken.

– Nord-Irland har gjort det veldig bra. Jeg er imponert over jobben treneren har gjort, og hvordan de har prestert som lag. I EM så jeg mange likheter mellom Nord-Irland og Island. Jeg har stor respekt for hva de har fått til, sier Lagerbäck, som også har merket seg lagets stopperduo:

– McAuley har gjort en del mål og er kanskje deres beste på dødball. Der er også Kyle Lafferty og den andre stopperen sterke.

Lars Lagerbäck har de siste dagene forberedt landslaget på hvordan Nord-Irland skal beseires.

Siste nytt

 • Håndball: Lindboe til ØIF Arendal

  André Lindboe forlater Elverum nesten ti år. Nå venter spill i ØIF Arendal. Det bekreftet ØIF Arendal søndag. Lindboe har skrevet toårig avtale ØIF Arendal, men Lindboe kan terminere kontrakten etter ett år dersom en utenlandsk klubb kommer på banen.

  Håndball herrer: Champions League Elverum - Kadetten Schaffhausen (26-22)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Djokovic og Federer møtes i finalen

  Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati. De to har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. Finalen spilles søndag kveld klokken 22.00.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Mareritt for Skjelvik og Kamara

  Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgresset i Seattle. Uten ham tapte Los Angeles Galaxy 0-5 for Sounders i lørdagens MLS-kamp. Jørgen Skjelvik og Ola Kamara spilte begge fra start.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo