NRK Meny
Normal

King vet hva som venter: – Litt stygge i måten de spiller på

BELFAST (NRK): Norges spisshåp Joshua King er forberedt på såre hæler og blåmerker etter møtet med Nord-Irland-stopperne Gareth McAuley og Jonny Evans.

Det norske fotballandslaget.

LANDET FREDAG: Joshua King sjekker telefonen etter å ha landet på flyplassen oppkalt etter George Best fredag kveld. FOTO: SCANPIX

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det er kun en måned siden Bournemouth-spissen sist fikk føle på hva duoen i midten bak hos nord-irene har å by på.

McAuley og Evans spiller nemlig også sammen i hjertet av West Bromwich-forsvaret. På The Hawthorns i slutten av februar, ble også hodesterke McAuley matchvinner mot King og lagkompisene.

– De er tøffe, store, duellsterke og litt stygge i måten de spiller på. De prøver å få deg til å miste fokus, men det er ikke noe jeg ikke er vant til. Jeg spiller mot gode stoppere hver eneste helg i Premier League, sier King til NRK.

Spilte med Evans

– Hvordan forsøker de å få deg til å miste fokus?

– De tråkker meg på hælene og slikt. Men det er sånn fotballen er. Noen stoppere er slik mens andre er litt «renere». Men det må vi tåle, sier King.

– Er disse to blant de verre?

– Tja, ja, det vil jeg kanskje si. Men de er også gode fotballspillere. Evans spilte jeg med i United, og han er god med ballen i bena. Og jeg har ikke så mye fokus på hvem det er jeg spiller mot – om det er Evans eller Kompany eller hvem det er.

Wales v Northern Ireland - EURO 2016 - Round of 16

DUELLSTERKE: Jonny Evans (fra venstre i hvite drakter), Gareth McAuley og Craig Cathcart i EM-duellen mot Wales i fjor sommer. FOTO: REUTERS

Foto: Christian Hartmann / Reuters

Samtidig som King har stor respekt for duellstyrken til WBAs nord-irske duo, peker han på at hverken McAuley eller Evans er kjent for å vært hurtige. Det håper formspissen med 11 Premier League-mål denne sesongen å utnytte på et utsolgt Windsor Park.

– Vinner vi de to neste kampene, er det håp. Da er vi med igjen. Det er fullt mulig å slå dem vi møter nå og komme oss med i kampen om en VM-plass, sier King.

Debutant Lagerbäck

Norge vant 3-0 da de sist gjestet Belfast i 2012. Den gang debuterte siden så suksessrike Michael O'Neill som Nord-Irland-sjef. Søndag får Lars Lagerbäck sitt første møte med den norske nasjonalsangen på benken.

– Nord-Irland har gjort det veldig bra. Jeg er imponert over jobben treneren har gjort, og hvordan de har prestert som lag. I EM så jeg mange likheter mellom Nord-Irland og Island. Jeg har stor respekt for hva de har fått til, sier Lagerbäck, som også har merket seg lagets stopperduo:

– McAuley har gjort en del mål og er kanskje deres beste på dødball. Der er også Kyle Lafferty og den andre stopperen sterke.

Lars Lagerbäck har de siste dagene forberedt landslaget på hvordan Nord-Irland skal beseires.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial