King om Lukaku-sammenligning: – Han forsøker å gi meg selvtillit

SAN MARINO/OSLO (NRK): Selv om han har slitt med å finne nettmaskene denne sesongen, mener landslagssjef Lars Lagerbäck at Joshua King (25) passer i en av toppklubben i Premier League.

Lars Lagerbäck og det norske fotball landslaget forbereder seg til bortekampen mot San Marino.

VIL SCORE MER: Joshua King har bare scoret en gang for Bournemouth i Premier League, men håper landskampene mot San Marino og Nord-Irland kan bidra til scoringsformen snur.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Forrige sesong var han en av de mestscorende i Premier League – med hele 16 nettkjenninger. Så langt har det bare blitt én ligascoring for Bournemounts norske angriper.

Men Joshua King lar seg ikke stresse.

– Det jeg gjorde i fjor var en sterk prestasjon, både av laget og av meg som spiller, og det blir en tøff andresesong etter å ha levert så bra, forteller King, som også har scoret ett mål i ligacupen.

Joshua King

RETT INN: Joshua King scoret mot Everton, men Bournemouth tapte 1–2.

Foto: STRINGER / Reuters

– Jeg blir helt klart passet bedre på av motstanderen nå, men det er sånn man gror som spiller, og jeg er mye bedre nå enn da jeg signerte for to år siden, fortsetter han

Lukaku-nivå?

Norges landslagstrener Lars Lagerbäck trekker også frem at King nå dessuten spiller i en dypere rolle, som hengespiss, etter at Jermain Defoe ble hentet til klubben.

– Jeg synes egentlig ikke det har gått tyngre for ham, men jeg tror rollen som ren spiss passer Josh bedre. Det er en stor del av forklaringen, mener Lagerbäck.

King fikk nylig skryt av tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher, som mente nordmannen snart spiller i en toppklubb i England. Landslagssjefen er enig.

– Ja, det tror jeg. Han har veldig gode egenskaper, spesielt om han får en rolle som passer ham. Han måtte også få tillit, men Josh har topp kvaliteter, og er både fysisk og rask, i tillegg til bra teknikk og gode avslutninger, skryter svensken.

En journalist ville så vite om King er så god at han kunne fungert som en erstatter for Manchester United-måltyv Romelu Lukaku, som gikk fra Everton før sesongen.

– Ja! slår Lagerbäck fast.

FILES-FBL-ENG-PR-MAN UTD-LUKAKU

MÅLGARANTI: Romelu Lukaku har scoret sju ganger på like mange ligakamper.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Vil øke målstatistikken

King ser nærmest litt brydd ut da NRK vil vite hva han synes om komplimenten.

– Det ville selvfølgelig være store sko å fulle, men fokuset mitt er i Bournemouth. Kanskje han forsøker å gi meg selvtillit før disse to kampene. Jeg er jo meg selv, men at Lars sier sånn, er jo bare positivt det, forteller King og smiler.

Torsdag møter Norge tabelljumbo San Marino i VM-kvalifiseringen, før Nord-Irland venter søndag. Det kan fort gi store scoringsmuligheter for King.

– Det er en motstander som kanskje, med all respekt, er den svakeste i gruppa. Vi må sette sjansene våre og score mål. Jeg vil prøve å øke målstatistikken min, og dette er en kamp det er mulig, sier spissen.

Og da kan det virkelig løsne.

– Harry Kane scoret ikke den første måneden han heller, så kom det 11 mål på noen få kamper. Ting snus for spisser når det går deres vei, sier King.

Lars Lagerbäck og det norske fotball landslaget forbereder seg til bortekampen mot San Marino.

KAMPKLAR: Joshua King og Jo Inge Berget (t.v.) på trening i San Marino tirsdag.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Cavendish dropper Tour of Norway

  Mark Cavendish skulle egentlig delta i Tour of Norway, men nå har han bestemt seg for å trekke seg fra rittet i siste liten, bekrefter Dimensions Datas sportsdirektør Gino van Oudenhove til TV 2. Etapperittet sykles fra 28. mai til 2. juni.

  X02520
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Løfshus til forsikringsbransjen

  Vidar Løfshus, som nylig ga seg som landslagssjef i langrenn, har fått seg ny jobb. 49-åringen er ansatt som leder for kultur- og prestasjonsutvikling i selskapet Fremtind Forsikring. Løfshus starter i sin nye jobb 1. juni.

  Verdenscup i Holmenkollen
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Ny seier til Ranheim

  Michael Karlsens scoring etter 10 minutter ble kampens eneste da Ranheim slo Strømsgodset 1-0 søndag. Drammenslaget er nå på en 12.-plass med bare ni poeng på 10 kamper, mens Ranheim ligger tre plasser over, med 13 poeng.

  Strømsgodset
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal