NRK Meny
Normal

King: – Jeg har glemt at Martin bare er 15

Joshua King er ikke i tvil om at Martin Ødegaard er god nok til at han kan få sin skikkelige ilddåp på det norske landslaget.

Martin Ødegaard i samtale med Joshua King

Joshua King (t.h.) har nettopp blitt kjent med Martin Ødegaard, men har latt seg imponere.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg skjønner hvorfor folk blir skuffet over at han ikke fikk spille mot Malta. Jeg har faktisk lyst til å se ham selv, sier Joshua King på søndagens pressemøte.

Blackburn-spissen ledet an og scoret to ganger mot Malta i EM-kvalifiseringen på fredag. I et ungt norsk landslag var likevel en av snakkisene i etterkant hvorfor ikke Martin Ødegaard (15) fikk sjansen som innbytter.

Er imponert

Ødegaard, som fikk prøve seg på landslaget i treningskampen mot De forente arabiske emirater i slutten av august, ville blitt tidenes yngste europeer i en kvalifiseringskamp om han hadde fått sjansen.

King mener Ødegaard er god nok til å prøve seg på landslaget.

– Jeg har glemt at han er 15 år gammel. Han har veldig bra nærteknikk, og spiller som en 25-åring. Han gjør det enkelt, og prøver ikke å overdrible i trange situasjoner. Han er god nok, men når debuten kommer vet jeg ikke, sier han.

Ber folk roe seg ned

Joshua King Mats Møller Dæhli

Joshua King og Mats Møller Dæhli storspilte sammen mot Malta.

Foto: NTB scanpix

15-åringen selv fikk mediefri av landslagsledelsen søndag etter å ha fått stor oppmerksomhet de siste dagene. Romkamerat Mats Møller Dæhli fikk også spørsmål om Ødegaard. Han forsøker å dempe presset på sin unge lagkamerat.

– Han tok det helt rolig at han ikke fikk spille. Jeg synes alle skal ta det helt med ro, for han kommer vi til å få mye glede av i fremtiden. Om han spiller eller ikke, det har ikke så mye å si, sier Dæhli.

Om han skulle få sjansen mot Bulgaria mandag, vil han være 15 år, ni måneder og 26 dager. Det vil være tidenes yngste debutant i en EM-kvalifisering.

– Jeg tror ikke Martin er så opptatt av rekorder. Jeg tror han vil prestere når han kommer på banen. Han er en gutt som bare vil spille fotball. Jeg tror ikke vi skal stresse så mye me det, sier Dæhli.

Uvisst hvem som starter

Det er fortsatt uvisst hvilke spillere landslagssjef Per-Mathias Høgmo vil bruke mot Bulgaria mandag. Laget som ligger 30 plasser foran Norge på FIFA-rankingen er ventet å gi Norge betydelig tøffere motstand enn Malta.

En seier mot Bulgaria vil samtidig sette Norge i førersetet i kampen om den viktige tredjeplassen i EM-kvalifiseringsgruppe H. Det kan igjen bety at Norge når et stort mesterskap for første gang siden EM i 2000.

Hvorvidt Høgmo vil gi Ødegaard sjansen i den kampen, gjenstår å se.

– Martins sjanse kommer. Det er ingen hast. Han er 15 år, da har han kanskje 17-18 år foran seg som fotballspiller. Det norske folk skal få se Martin Ødegaard, svarte Høgmo da han fikk spørsmål om hans debut etter Malta-kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • 15 strake gevinster for City

  Pep Guardiolas Manchester City tok sin 15. strake seier i Premier League da de banket Swansea 4–0 i Wales onsdag kveld.

  Dermed slo de Arsenals rekord på 14 strake seirer, melder NTB.

  David Silva (2), Sergio Agüero og Kevin De Bruyne nettet for City.

  Pep Guardiola
  Foto: Geoff Caddick / AFP
 • Lukaku reddet United

  Romelu Lukaku scoret kampens eneste mål da Manchester United vant 1-0 over Bournemouth onsdag kveld.

  Scoringen kom etter 25 minutter, da Lukaku stanget ballen i garnet etter et innlegg fra Juan Mata.

  Premier League - Manchester United vs AFC Bournemouth
  Foto: Darren Staples / Reuters
 • Kusk testet positivt for kokain

  Adrian Kolgjini, en av Sveriges mest kjente travkusker, er suspendert etter at det ble funnet spor etter kokain i hans dopingprøve, melder NTB.

  – Nå vil jeg bare renvaske meg, sier han til Sulkysport.se.

  Adrian Kolgjini
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal