NRK Meny
Normal

King avslår Høgmos analysetilbud

SANDVIKA (NRK): Landslaget gir spillerne tid og mulighet til videoanalyse, men Joshua King (24) ofrer ikke motstanderen en tanke.

King

KRAFTDUO: Her er Joshua King (t.v.) og Adama Diomande på vei inn til et pressetreff i Sandvika tidligere denne uken.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– De har sagt til meg at jeg kan komme og se videoanalyser av de andre, men jeg fokuserer på meg selv. Jeg bruker ikke energi på midtstopperne jeg skal spille mot, sier King til NRK.

Per-Mathias Høgmo har stor tro på bruken av videoanalyse både for trenerteamet og spillerne.

Assistenttrener Martin Foyston, som først ble engasjert som analyseansvarlig, bruker utallige timer med analyseprogrammet SportsCode, som også spillerne har tilgang til.

Hensikten er først og fremst å analysere seg selv, men også motstanderne blir satt under lupen.

– Ingen fasit

Martin Samuelsen er blant spillerne som studerer detaljer hos motstanderen, men King har en helt annen tilnærming.

– Jeg har sett dem før, det er spillere som spiller i store ligaer og som kom langt i EM. Det er ikke noe jeg trenger å se på, jeg fokuserer kun på meg selv, sier King, som heller ikke bruker videoanalyse i Bournemouth.

– Kan det ikke være noen poeng å plukke opp?

– Nei, det kan godt være, men jeg bruker ikke energi på spillere. Jeg følger med på kampene, og det bør være nok. Hvis de gjør noe i én situasjon en-mot-en, skjer det noe annet neste gang. Det er ikke noe fasit på hva en midtstopper gjør når jeg møter ham. Jeg er ikke helt der, jeg fokuserer på meg selv, gjentar King.

Tror på poeng

Assistenttrener Foyston har tidligere fortalt at det er stor forskjell på hvor mye tid spillerne bruker på videoanalyse.

Selv om noen liker å kartlegge enkelte spillere, brukes videoanalysen først og fremst til å se hvordan hele laget spiller.

Foyston oppfordrer spillerne til ikke å bli for opptatt av enkelte situasjoner.

– Du kan for eksempel se en spiller drible seg forbi seks spillere, skyte og treffe tverrliggeren, men er det et mønster? Er det viktig? Det er nok viktig å være klar over det, men det er ikke et prinsipp i spillet deres. Jeg liker å se et klart mønster. Jeg vil ikke at spillerne skal tenke på hvilken spiller de møter, sa Foyston da NRK møtte assistenten i Stockholm i fjor.

King påpeker at han til daglig bryner seg på solide forsvarsspillere i Bournemouth og Premier League.

24-åringen mener det er mulig å overraske seiersvante tyskere, men da må hver enkelt spiller yte sitt maksimale.

– Alle må være på. Det er det som er med fotball, alt kan skje. Selvfølgelig er Tyskland favoritter, men det er de mot alle i gruppa. Men at vi kan få poeng på hjemmebane i åpningskampen – det er mulig, sier King.

Siste nytt

 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale