NRK Meny
Normal

Kinesisk toppsvømmer utestengt

Toppsvømmeren Ouyang Kunpeng, den beste ryggsvømmeren i Kina, er utestengt for livstid for brudd på dopingbestemmelsene.

Ouyang Kunpeng
Foto: JASON REED / REUTERS

Det skjer bare 42 dager før OL i Beijing starter. Fredag kom bekreftelsen fra Det kinesiske svømmeforbundet om at Kunpeng hadde avlagt en positiv prøve.

Saken er en enorm nedtur for OL-nasjonen. Svømmeren testet positiv 1. mai. Det var snakk om en tilfeldig test.

Svømmeforbundet i Kina valgte å gi Kunpeng livstidsutestengelse for å statuere et eksempel og understreke at forbundet tar antidopingarbeidet på alvor.

Offisielt er det ikke kjent hvilket forbudt stoff Kunpeng ble tatt for å ha brukt, men en anonym kilde i Den kinesiske olympiske komiteen hevder det er snakk om et anabolt steroid.

Ouyang Kunpeng vant tre individuelle sølvmedaljer i asiamesterskapet i 2006. Han ble også trippel gullvinner i universitets-VM i 2003.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge