NRK Meny
Normal

– Mer positive til VM-start for Aksel

ASPEN (NRK): Aksel Lund Svindals VM-skjebne avgjøres trolig natt til tirsdag norsk tid.

Aksel Lund Svindal

BLIR VM-DRØMMEN OPPFYLT? Aksel Lund Svindal har trent i USA den siste uka, men vil foreløpig ikke si noe om han deltar i VM eller ikke.

Foto: Toirje Bjellaas / NRK

I oktober i fjor røyk Svindal akillesen under trening i Sölden og har vært ute hele sesongen, men alpinstjernen har nektet å gi opp håpet om å rekke VM og er med resten av troppen til USA. Men nå tikker klokka ubønnhørlig mot en beslutning: Kan Aksel gjøre et sensasjonelt comeback i VM-bakken der han tidligere har vunnet fire verdenscuprenn?

Trolig har landslagsledelsen blitt klokere på Lund Svindals situasjon de siste dagene, men avgjørelsen er ennå ikke tatt.

– Nei, ikke ennå, sier fartstrener Tron Moger.

Samtidig sier kilder i laget at de er mer positive til at Lund Svindal blir klar til VM enn før.

Trener i kopi av VM-løypa

Tron Moger

AVGJØRELSE RETT RUNDT HJØRNET: I løpet av mandagen skal fartstrener Tron Moger og Aksel Lund Svindal avgjøre om sistnevnte kan gjøre et sensasjonelt VM-comeback etter akillesskaden han fikk like før sesongstart i fjor.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Denne uka har 32-åringen trent i Norges spesialkonstruerte fartsløype i Aspen - to timers kjøring unna VM-løypa.

Her er det bygget en egen startrampe til det norske laget, som er en kopi av starten på utforløypa «Birds of Prey» i Beaver Creek.

Slik har Lund Svindal fått de beste forutsetninger for å ta en riktig avgjørelse.

– Vi har fått en ganske rennlik trening her, sier Moger.

Hemmelighetsfull Aksel

Lund Svindal var i strålende humør da NRK besøkte landslaget på trening fredag, men ville ikke si noe om mulighetene. Avgjørelsen blir sannynligvis offentliggjort på en pressekonferanse i Beaver Creek natt til tirsdag norsk tid.

– Dette går spesielt på hva Aksel føler selv. Om han føler at han er i stand til å stille til start og kjempe i toppen

– Vi vil fortsette å trene på og har vel til mandag klokka to eller noe sånt med tanke på påmelding. Innen mandag amerikansk tid har vi forhåpentligvis tatt en avgjørelse, sier Moger til NRK.

Alpinlandslaget har fått laget en kopi av starten på «Birds of Prey»-løypa i Beaver Creek.

VIDEO: Her forbereder alpinlandslaget seg til VM

Siste nytt

 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK
 • Real Madrid vant klubb-VM

  Cristiano Ronaldo ble matchvinner da Real Madrid forsvarte tittelen i klubb-VM med 1-0 i finalen mot brasilianske Gremio. Det er tredje gang Real vinner turneringen. Laget vant også forrige sesong, da mot japanske Kashima Antlers.

  Cristiano Ronaldo (R)

Sendeplan

Kl. Program Kanal