NRK Meny
Normal

– Mer positive til VM-start for Aksel

ASPEN (NRK): Aksel Lund Svindals VM-skjebne avgjøres trolig natt til tirsdag norsk tid.

Aksel Lund Svindal

BLIR VM-DRØMMEN OPPFYLT? Aksel Lund Svindal har trent i USA den siste uka, men vil foreløpig ikke si noe om han deltar i VM eller ikke.

Foto: Toirje Bjellaas / NRK

I oktober i fjor røyk Svindal akillesen under trening i Sölden og har vært ute hele sesongen, men alpinstjernen har nektet å gi opp håpet om å rekke VM og er med resten av troppen til USA. Men nå tikker klokka ubønnhørlig mot en beslutning: Kan Aksel gjøre et sensasjonelt comeback i VM-bakken der han tidligere har vunnet fire verdenscuprenn?

Trolig har landslagsledelsen blitt klokere på Lund Svindals situasjon de siste dagene, men avgjørelsen er ennå ikke tatt.

– Nei, ikke ennå, sier fartstrener Tron Moger.

Samtidig sier kilder i laget at de er mer positive til at Lund Svindal blir klar til VM enn før.

Trener i kopi av VM-løypa

Tron Moger

AVGJØRELSE RETT RUNDT HJØRNET: I løpet av mandagen skal fartstrener Tron Moger og Aksel Lund Svindal avgjøre om sistnevnte kan gjøre et sensasjonelt VM-comeback etter akillesskaden han fikk like før sesongstart i fjor.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Denne uka har 32-åringen trent i Norges spesialkonstruerte fartsløype i Aspen - to timers kjøring unna VM-løypa.

Her er det bygget en egen startrampe til det norske laget, som er en kopi av starten på utforløypa «Birds of Prey» i Beaver Creek.

Slik har Lund Svindal fått de beste forutsetninger for å ta en riktig avgjørelse.

– Vi har fått en ganske rennlik trening her, sier Moger.

Hemmelighetsfull Aksel

Lund Svindal var i strålende humør da NRK besøkte landslaget på trening fredag, men ville ikke si noe om mulighetene. Avgjørelsen blir sannynligvis offentliggjort på en pressekonferanse i Beaver Creek natt til tirsdag norsk tid.

– Dette går spesielt på hva Aksel føler selv. Om han føler at han er i stand til å stille til start og kjempe i toppen

– Vi vil fortsette å trene på og har vel til mandag klokka to eller noe sånt med tanke på påmelding. Innen mandag amerikansk tid har vi forhåpentligvis tatt en avgjørelse, sier Moger til NRK.

Alpinlandslaget har fått laget en kopi av starten på «Birds of Prey»-løypa i Beaver Creek.

VIDEO: Her forbereder alpinlandslaget seg til VM

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal