NRK Meny
Normal

Kilde tok sitt første NM-gull i utfor

Aleksander Aamodt Kilde var raskest av alle i utforløypa under NM i alpint i Oppdal torsdag.

Aleksander Aamodt Kilde

NM-GULL: Aleksander Aamodt Kilde (i midten). Til venstre Stian Saugestad og Adrian Smiseth Sejersted til høyre.

Foto: Norges Skiforbund

Han vant så vidt foran Stian Saugstad, mens Adrian Smiseth Sejersted tok bronsen. Kilde, som hadde sitt definitive gjennombrudd med blant annet to verdenscupseirer denne sesongen, kjørte ned til 1.09,26.

Grong-alpinisten Saugestad fulgte 9/100 sekund bak. Sejersted fra Stabæk var 26/100 etter vinneren.

Ragnhild Mowinckel

SIKRET UTFOR-GULL: Ragnhild Mowinckel.

Foto: Oppdal Alpin/Norges Skiforbund / NTB scanpix

Dette er mitt første NM-gull i utfor. Jeg gjorde en liten feil ut på flata, men ellers ikke noe å utsette på kjøringen. Det er ikke overraskende at Stian er så nærme gullet. Han har kjørt bra i hele vinter, sier Kilde til NTB.

– Inspirasjon

Saugestad var mer enn fornøyd med sølv i NM-utforen. Plasseringen er hans beste i et NM.

– Aleksander er en av verdens beste fartskjørere, og jeg er overrasket over at jeg er så nær han. Dette gir inspirasjon, sier Saugestad.

Saugestad var noen få hundredeler raskere enn Kilde på de to første mellomtidene, men Kilde hadde en bedre avslutning. Kjetil Jansrud deltar ikke i NM på grunn av ryggproblemer. Aksel Lund Svindal avsluttet sesongen med fallet i Kitzbühel i januar.

– Heldig med marginene

I kvinneklassen var det Ragnhild Mowinckel som tok NM-tittelen i utfor torsdag.

Det ble meget jevnt i toppen. Vinneren hadde bare 4/100 ned til Kajsa Vickhoff Lie på sølvplass. Kaja Nordbye tok bronsen og var 15/100 fra seieren.

– Det er alltid gøy med NM-gull, mitt aller første også i utfor. Det holdt akkurat. I dag var jeg heldig med marginene. Det var OK kjøring, men ikke noe spesielt. Det var utrolig sterkt av Kajsa og Kaja i dag. Kult at de får det til. Det virker som at begge har gjort en god jobb i vinter, og jeg vet at de er i form, sier Mowinckel til NTB.

Ragnhild Mowinckel og Aleksander Aamodt Kilde

GLADE VINNERE: Ragnhild Mowinckel og Aleksander Aamodt Kilde.

Foto: Norges Skiforbund

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. – Endelig skal vi få sitte i riktig båt, sier Olaf Tufte til NRK.

    Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Housten, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal