Hopp til innhold

Kilde frykter for Jansrud etter stygt fall: – Håper ikke dette er det siste vi ser til Kjetil

Aleksander Aamodt Kildes første verdenscupseier etter comebacket ble en følelsesladet affære. Lagkamerat Kjetil Jansrud føyk rett i sikkerhetsnettet, og nå konstanterer Skiforbundet skade på korsbånd og sidebånd.

WCup Mens Super G Skiing

STYGT FALL: De er uklart hvor stort skadeomfanget er etter at Kjetil Jansrud falt i Beaver Creek.

Foto: Robert F. Bukaty / AP

STYGT FALL: De er uklart hvor stort skadeomfanget er etter at Kjetil Jansrud falt i Beaver Creek.

Foto: Robert F. Bukaty / AP

Jeg så hele fallet. Jeg fikk kjenne på følelsen av skikkelig klump i magen. Litt sånn kvalmhetsfølelse. I de første minuttene der vet man ikke hva som skjer. Da er man veldig uviten, forteller Kilde til NRK.

Han satt i lederstolen og så alt som skjedde, da Kjetil Jansrud ble kastet inn i sikkerhetsnettet etter et fall.

Usikkerheten rundt hvordan det hadde gått med lagkameraten preget Kilde etter seieren.

Det satte en liten brems på det hele. Veldig følelsesladet dag. Emosjonell berg-og-dalbane for å være helt ærlig, sier han.

WCup Mens Super G Skiing

TODELT: Det ble blandede følelser for Kilde på dagen han vant verdenscupseier nummer syv.

Foto: Gregory Bull / AP

Konstantert korsbåndskade

For ved første øyekast så fallet ganske så stygt ut. Medisinsk personell var umiddelbart på plass, og det ble også gjort klar en båre. Etter noen minutter kom han seg likevel på beina og kjørte ned bakken på ski. Men det betyr ikke nødvendigvis at alt hadde gått bra, ifølge Kilde.

Det vet jeg at han gjør for de andre sin del. Det er det som er så rått med Kjetil. Han gjør det for at det ikke skal bli for lang stopp i rennet og helikopter og den greia der, sier Kilde.

Og det ble raskt klart at ikke alt var bra med Jansrud.

– Vanskelig å si akkurat nå, men har sannsynligvis skjedd litt i venstre kne tenker jeg. Kanskje potensielt sett kragebein. Så jeg går litt og halter. Jeg er ganske sikker på at innerbåndet i venstre kne har røket, sa Jansrud om skadeomfanget til Viaplay like etter at han hadde kjørt.

Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super-G

PÅ SKI: Jansrud kjørte ned bakken for egen maskin, men skal likevel ikke ha kommet uskadet fra fallet.

Foto: Sarah Stier / AFP

– Håper ikke dette er det siste

Etter rennet ble han fraktet til sykehus for ytterligere sjekk, og lørdag morgen bekrefter Skiforbundet skade i kneet til alpinisten.

– Vi har foreløpig fått konstatert skade på korsbånd og innvendig sidebånd. Kjetil reiser hjem med laget mandag, der vil han få en ny vurdering, sier alpinlandslagets lege Marc Strauss i en pressemelding.

– Det er for tidlig å si noe om eventuell operasjon og skadeomfang, fortsetter han.

Lagkamerat Kilde krysser fingrene for at en rehabilitering går bra.

Vi får bare være positivt innstilt og kjempe videre selv om det er veldig, veldig trist å eventuelt miste Jansrud denne sesongen. Jeg håper ikke at dette er det siste vi ser til Kjetil, sier Kilde til NRK.

For skulle skaden være så alvorlig at det er fare for at sesongen ryker, kan det også være karriereslutt for Jansrud. Han har nemlig uttrykt at denne sesongen kan bli hans siste som toppalpinist.

«Alle gode ting er tre»

Selv om dagen ble preget av fallet, kunne Kilde også glede seg over sin første verdenscupseier etter korsbåndsskaden. Etter litt stang ut i sesongens to første renn, klaffet det endelig.

– Det tredje er ofte det beste, er det ikke det man sier? Og da satt den, sier Kilde og ler.

Noe som var fantastisk bra og utrolig fin følelse. Og jo tidligere den følelsen kommer jo bedre er det jo, for da er man på en måte tilbake igjen.

Kilde ga full gass i nedre del av løypa og da han krysset målstreken lyste det grønt. Det resulterte i hans syvende verdenscupseier i karrieren – og at «godfølelsen» endelig var tilbake.

Det er egentlig den jeg har ventet litt på. Den er på en måte ikke der før man får vist hva man er god for, for å være helt ærlig. Det kjennes deilig ut, sier Kilde.

Nedtur på dag to

Tredje nordmann som kjørte fredagens super-G var Adrian Smiseth Sejersted. Med startnummer tre hadde han et enda bedre utgangspunkt enn på torsdagens renn, der han endte på syvendeplass.

Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super-G

SKUFFET: Det ble ikke en like bra dag i bakken for Sejersted fredag, som det var dagen før.

Foto: Sarah Stier / AFP

Det lyste grønt på første mellomtid, men i en sving litt lenger ned blir han dratt altfor langt ned. Og da raste tiden fra 27-åringen. Det endte til slutt med en 13.-plass for Sejersted i sesongens andre super-G.

Dermed ble det ikke like nærme pallen som sist. Da var han nemlig bare 19 hundredeler fra tredjeplassen.

Siste nytt

  • Kofstad med vill opphenting og banerekord i India

    Espen Kofstad spilte fantastisk golf på 2. runde på europatouren i New Delhi. Han ser ut til å klare cuten i turneringen tross torsdagens skrekkstart.

    Nordmannen gikk fra ni slag over par (81) torsdag til å sette banerekord og trolig spille seg over cutgrensen med en 62-runde fredag.

    – Jeg skjelver fortsatt litt. Det var bare utrolig i dag. Alt satt. Jeg traff på så mange putter. Det har vært litt av en dag, sier Kofstad til arrangøren.

    Han kunne knapt tro det selv etter å ha startet dagen på 141.-plass av de 144 startende i turneringen i Indias hovedstad.

    Suksessen på 2. runde gjør høyst sannsynlig at Kofstad er klar for spill også lørdag og søndag. Det fører til at han må endre reiseplaner for andre gang på kort tid.

    – Jeg endret flybillettene mine i går slik at jeg kunne reise hjem i morgen. Så jeg må endre dem igjen, sier nordmannen.

    62-runden er rekord på DLF Golf and Country Club i New Delhi, melder arrangøren.

    I skrivende stund ligger Kofstad akkurat over cutgrensen med ett slag under par totalt. En rekke spillere har imidlertid til gode å fullføre sine runder før feltet deles i to.

    Japaneren Keita Nakajima leder turneringen i den indiske hovedstaden så langt. Han har gått de to første rundene på totalt 14 slag under par. (NTB)

    Espen Kofstad
    Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
  • City-duo mister Arsenal-kampen

    Manchester Citys forsvarsspillere Kyle Walker og John Stones mister begge søndagens storkamp mot Arsenal. For Arsenal kjemper en nøkkeltrio mot klokken.

    Både Walker og Stones pådro seg skader i løpet av landslagssamlingen, og City-manager Pep Guardiola sa på fredagens pressekonferanse at duoen ikke blir klare til møte mot Arsenal.

    Samtidig fortalte Guardiola at Kevin De Bruyne og Ederson trolig er tilgjengelig til kampen etter litt skaderusk.

    På Arsenal-manager Mikel Arteta sin pressekonferanse, fortalte spanjolen at trioen Bukayo Saka, Gabriel Martinelli og Gabriel Magalhães er usikker til kampen.

    – De har ikke trent ennå, men vi har en treningsøkt i morgen, så det er en sjanse for at de kan være med, sier Arteta.

    Kun ett poeng skiller fra Arsenal og Liverpool ned Manchester City når ti serierunder gjenstår av Premier League-sesongen.

    Liverpool tar imot Brighton klokken 15:00 søndag, før Manchester City får besøk av Arsenal kl. 17:30.

    John Stones og Kyle Walker
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters
  • Leicester-smell - tetter seg til i opprykkskampen

    Leicesters svake form fortsetter på nivå to i England. Fredag ble det 0-1-tap borte mot Bristol, og i løpet av kvelden kan de miste den direkte opprykksplassen for første gang siden september.

    Etter forrige sesongs nedrykk fra Premier League, har Leicester stort sett toppet tabellen i Mesterskapsserien hele denne sesongen.

    Én seier på de siste seks seriekampene har imidlertid ført til at tabelltoppen er mistet til Leeds med åtte serierunder igjen.

    I tillegg er det bare ett poeng ned til Ipswich på tredjeplass, før de møter Blackburn borte klokken 18:30 fredag.

    Om Ipswich vinner den kampen vil de sende Leicester utenfor de to øverste plassene for første gang siden 5. serierunde som ble spilt i september. Ipswich vil riktignok ha én kamp mer spilt enn Leicester etter fredagens kamper.

    De to øverste lagene etter 46 serierunder rykker direkte opp til Premier League, mens lag tre til seks spiller opprykkskvalifisering om den siste opprykksplassen.

    FA Cup - Quarter Final - Chelsea v Leicester City
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal