Kilde frykter for Jansrud etter stygt fall: – Håper ikke dette er det siste vi ser til Kjetil

Aleksander Aamodt Kildes første verdenscupseier etter comebacket ble en følelsesladet affære. Lagkamerat Kjetil Jansrud føyk rett i sikkerhetsnettet, og nå konstanterer Skiforbundet skade på korsbånd og sidebånd.

undefined

STYGT FALL: De er uklart hvor stort skadeomfanget er etter at Kjetil Jansrud falt i Beaver Creek.

Foto: Robert F. Bukaty / APFoto: Robert F. Bukaty / AP

Jeg så hele fallet. Jeg fikk kjenne på følelsen av skikkelig klump i magen. Litt sånn kvalmhetsfølelse. I de første minuttene der vet man ikke hva som skjer. Da er man veldig uviten, forteller Kilde til NRK.

Han satt i lederstolen og så alt som skjedde, da Kjetil Jansrud ble kastet inn i sikkerhetsnettet etter et fall.

Usikkerheten rundt hvordan det hadde gått med lagkameraten preget Kilde etter seieren.

Det satte en liten brems på det hele. Veldig følelsesladet dag. Emosjonell berg-og-dalbane for å være helt ærlig, sier han.

WCup Mens Super G Skiing

TODELT: Det ble blandede følelser for Kilde på dagen han vant verdenscupseier nummer syv.

Foto: Gregory Bull / AP

Konstantert korsbåndskade

For ved første øyekast så fallet ganske så stygt ut. Medisinsk personell var umiddelbart på plass, og det ble også gjort klar en båre. Etter noen minutter kom han seg likevel på beina og kjørte ned bakken på ski. Men det betyr ikke nødvendigvis at alt hadde gått bra, ifølge Kilde.

Det vet jeg at han gjør for de andre sin del. Det er det som er så rått med Kjetil. Han gjør det for at det ikke skal bli for lang stopp i rennet og helikopter og den greia der, sier Kilde.

Og det ble raskt klart at ikke alt var bra med Jansrud.

– Vanskelig å si akkurat nå, men har sannsynligvis skjedd litt i venstre kne tenker jeg. Kanskje potensielt sett kragebein. Så jeg går litt og halter. Jeg er ganske sikker på at innerbåndet i venstre kne har røket, sa Jansrud om skadeomfanget til Viaplay like etter at han hadde kjørt.

Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super-G

PÅ SKI: Jansrud kjørte ned bakken for egen maskin, men skal likevel ikke ha kommet uskadet fra fallet.

Foto: Sarah Stier / AFP

– Håper ikke dette er det siste

Etter rennet ble han fraktet til sykehus for ytterligere sjekk, og lørdag morgen bekrefter Skiforbundet skade i kneet til alpinisten.

– Vi har foreløpig fått konstatert skade på korsbånd og innvendig sidebånd. Kjetil reiser hjem med laget mandag, der vil han få en ny vurdering, sier alpinlandslagets lege Marc Strauss i en pressemelding.

– Det er for tidlig å si noe om eventuell operasjon og skadeomfang, fortsetter han.

Lagkamerat Kilde krysser fingrene for at en rehabilitering går bra.

Vi får bare være positivt innstilt og kjempe videre selv om det er veldig, veldig trist å eventuelt miste Jansrud denne sesongen. Jeg håper ikke at dette er det siste vi ser til Kjetil, sier Kilde til NRK.

For skulle skaden være så alvorlig at det er fare for at sesongen ryker, kan det også være karriereslutt for Jansrud. Han har nemlig uttrykt at denne sesongen kan bli hans siste som toppalpinist.

«Alle gode ting er tre»

Selv om dagen ble preget av fallet, kunne Kilde også glede seg over sin første verdenscupseier etter korsbåndsskaden. Etter litt stang ut i sesongens to første renn, klaffet det endelig.

– Det tredje er ofte det beste, er det ikke det man sier? Og da satt den, sier Kilde og ler.

Noe som var fantastisk bra og utrolig fin følelse. Og jo tidligere den følelsen kommer jo bedre er det jo, for da er man på en måte tilbake igjen.

Kilde ga full gass i nedre del av løypa og da han krysset målstreken lyste det grønt. Det resulterte i hans syvende verdenscupseier i karrieren – og at «godfølelsen» endelig var tilbake.

Det er egentlig den jeg har ventet litt på. Den er på en måte ikke der før man får vist hva man er god for, for å være helt ærlig. Det kjennes deilig ut, sier Kilde.

Nedtur på dag to

Tredje nordmann som kjørte fredagens super-G var Adrian Smiseth Sejersted. Med startnummer tre hadde han et enda bedre utgangspunkt enn på torsdagens renn, der han endte på syvendeplass.

Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super-G

SKUFFET: Det ble ikke en like bra dag i bakken for Sejersted fredag, som det var dagen før.

Foto: Sarah Stier / AFP

Det lyste grønt på første mellomtid, men i en sving litt lenger ned blir han dratt altfor langt ned. Og da raste tiden fra 27-åringen. Det endte til slutt med en 13.-plass for Sejersted i sesongens andre super-G.

Dermed ble det ikke like nærme pallen som sist. Da var han nemlig bare 19 hundredeler fra tredjeplassen.

Sportsnyheter

Bronselaget

Norsk stafettbronse i VM: – Fantastisk å kunne vinne noe sammen

Et norsk lag med utøvere fra tre forskjellige klasser tok stafettbronse under VM i snøsport for parautøvere.

Siste nytt

 • Gabrielsen ferdig i Toulouse

  Midtstopper Ruben Gabrielsen er enig med den franske fotballklubben Toulouse om å terminere kontrakten.

  Det opplyser klubben på sin nettside. I en kort melding takker klubben Gabrielsen for innsatsen.

  Gabrielsen har vært på lån i FC København i høstsesongen. Midtstopperen kom til Toulouse for to år siden. Nå kan han forhandle fritt med andre klubber om neste steg i sin fotballkarriere.

  Trening med landslaget i fotball
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Målløst for Sørloth og Real Sociedad

  Real Sociedad og Getafe spilte 0-0 i spansk toppliga søndag. Alexander Sørloth spilte en drøy time for vertene.

  Sørloth startet kampen for Sociedad, men markerte seg ikke stort. han ble byttet ut etter en times spill. Dermed gikk han målløs av banen i sin 15. ligakamp for sesongen. Han har scoret ett mål for Sociedad i ligaen så langt. Det målet kom i 2-2-kampen mot Atlético Madrid i oktober.

  Nordmannen scoret imidlertid mot Atlético for noen dager siden og bidro til at laget avanserte fra åttedelsfinalen i cupen.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Goggia skadet kneet i fall - håper å rekke OL

  Den italienske alpinstjernen Sofia Goggia pådro seg skader i kneet i det stygge fallet under søndagens super-G. Italieneren har forstuet det venstre kneet og skadet korsbåndet hun opererte i 2013, i tillegg til at hun også har pådratt seg et lite brudd i leggbeinet og en seneskade.

  I en pressemelding fra FIS står det at hun starter rehabiliteringen allerede mandag, og at hun tar sikte på å rekke utforrennet i OL i Beijing 15. februar. Goggia er en av de store gullfavorittene til lekene i Kina.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Gabriele Facciotti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal