Kilde om super-G-thrilleren: – Må bare tørre å gi gass

Kun 40 poeng skiller de tre favorittene super-G-cupen foran finalen i St. Moritz. Deriblant to nordmenn, men det kan fort komme en østerriker å ødelegge hele den norske fartsfesten.

thriller

HARD KAMP: Det blir enten Kjetil Jansrud, Vincent Kriechmayr eller Aleksander Aamodt Kilde som vinner verdenscupen i super-G.

Foto: NTB Scanpix

– Er det mesteren?, smilte Aleksander Aamodt Kilde i det helgens super-G-vinner i Kvitfjell kom gående mot han.

– Er det rødtrøya eller?, kontret Kjetil Jansrud i det han kom bort til lagkameraten.

– Ja, men du jager bak da...

40 poeng mellom topp fire

Det er nemlig duket for en thrilleravslutning i kampen om sammenlagtseieren i super-G-cupen. Tre menn skal kjempe om krystallkula i St. Moritz, deriblant to nordmenn.

Før torsdagens finale i Sveits har Aleksander Aamodt Kilde 335 poeng og leder sammenlagt. Men etter helgens seier i Kvitfjell er Kjetil Jansrud bare 40 poeng bak.

Aksel Lund Svindal ligger i teorien på andreplass, men er som kjent ute med skade.

– Det blir veldig spennende å se hva som kan skille i St. Moritz, det er en såpass lett løype at man må tørre å gi gass. Så det blir spennende å se, sier Kilde til NRK.

Om Jansrud fortetter den gode trenden og vinner finalerennet i St. Moritz, må Kilde bli dårligst nummer to for å vinne sammenlagt. Ender han på tredjeplass eller dårligere får han 60 poeng eller mindre. Da vil Jansrud vinne med enten flere poeng eller på flest antall seiere dersom poengsummen blir lik.

– Det høres ikke så mye ut, men det er faktisk et stykke. Så det er greit å få pushet Aleks litt fram mot rennet, men han er nok i førersetet, sier Jansrud som også er 54 poeng unna seier i utforcupen.

Kjører for dobbel

Selv om det er jevnt mellom de to nordmennene, kan en østerriker komme til å spolere hele den norske festen.

Vincent Kriechmayr ligger nemlig på en tredjeplass i sammendraget, bare 37 poeng bak Kilde og tre poeng foran Jansrud. Dermed må Kilde bli nummer to om østerrikeren vinner for å ta seieren i cupen. Mens Jansrud er avhengig av å komme over Kriechmayr på resultatlista for å slå han i sammendraget.

– Vi kjører jo egentlig som et lag, vi kjører for å ta en dobbel, konstaterer Jansrud, mens Kilde nikker enig med.

Aksel Lund Svindal har 310 poeng fra sin halve sesong og blir trolig uansett nummer fire sammenlagt. Dermed kan det i teorien bli tre ganger norsk på pallen.

Siste nytt

 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Viking trekker permitteringer

  Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad.

  – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal