Kilde om super-G-thrilleren: – Må bare tørre å gi gass

Kun 40 poeng skiller de tre favorittene super-G-cupen foran finalen i St. Moritz. Deriblant to nordmenn, men det kan fort komme en østerriker å ødelegge hele den norske fartsfesten.

thriller

HARD KAMP: Det blir enten Kjetil Jansrud, Vincent Kriechmayr eller Aleksander Aamodt Kilde som vinner verdenscupen i super-G.

Foto: NTB Scanpix

– Er det mesteren?, smilte Aleksander Aamodt Kilde i det helgens super-G-vinner i Kvitfjell kom gående mot han.

– Er det rødtrøya eller?, kontret Kjetil Jansrud i det han kom bort til lagkameraten.

– Ja, men du jager bak da...

40 poeng mellom topp fire

Det er nemlig duket for en thrilleravslutning i kampen om sammenlagtseieren i super-G-cupen. Tre menn skal kjempe om krystallkula i St. Moritz, deriblant to nordmenn.

Før torsdagens finale i Sveits har Aleksander Aamodt Kilde 335 poeng og leder sammenlagt. Men etter helgens seier i Kvitfjell er Kjetil Jansrud bare 40 poeng bak.

Aksel Lund Svindal ligger i teorien på andreplass, men er som kjent ute med skade.

– Det blir veldig spennende å se hva som kan skille i St. Moritz, det er en såpass lett løype at man må tørre å gi gass. Så det blir spennende å se, sier Kilde til NRK.

Om Jansrud fortetter den gode trenden og vinner finalerennet i St. Moritz, må Kilde bli dårligst nummer to for å vinne sammenlagt. Ender han på tredjeplass eller dårligere får han 60 poeng eller mindre. Da vil Jansrud vinne med enten flere poeng eller på flest antall seiere dersom poengsummen blir lik.

– Det høres ikke så mye ut, men det er faktisk et stykke. Så det er greit å få pushet Aleks litt fram mot rennet, men han er nok i førersetet, sier Jansrud som også er 54 poeng unna seier i utforcupen.

Kjører for dobbel

Selv om det er jevnt mellom de to nordmennene, kan en østerriker komme til å spolere hele den norske festen.

Vincent Kriechmayr ligger nemlig på en tredjeplass i sammendraget, bare 37 poeng bak Kilde og tre poeng foran Jansrud. Dermed må Kilde bli nummer to om østerrikeren vinner for å ta seieren i cupen. Mens Jansrud er avhengig av å komme over Kriechmayr på resultatlista for å slå han i sammendraget.

– Vi kjører jo egentlig som et lag, vi kjører for å ta en dobbel, konstaterer Jansrud, mens Kilde nikker enig med.

Aksel Lund Svindal har 310 poeng fra sin halve sesong og blir trolig uansett nummer fire sammenlagt. Dermed kan det i teorien bli tre ganger norsk på pallen.

Siste nytt

 • Forren-frieri til Brann

  Vegard Forren, som nylig skilte lag med Molde, er på jakt etter en ny klubb. Det er ventet en avgjørelse i løpet av nærmeste fremtid. – I mitt hode er Brann og Vegard Forren en perfekt match, sier Vegard Forren i Eurosports podkast «Spillerrådet».

  Forren
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Engen og Minde semifinaleklare

  Med Ingrid Syrstad Engen og Kristine Minde fra start vant Wolfsburg komfortabelt 3-0 over 2.-divisjonslaget Gütersloh i den tyske cupens kvartfinale.

  I semifinalen venter nok et 2.-divisjonslag i Arminia Bielefeld, som sensasjonelt slo ut Sand i kvartfinalen.

  Semifinalene spilles 10. og 11. juni, finalen 4. juli.

  Engen
  Foto: Peter Morrison/AP Photo
 • Forren vurderer «lokkende» tilbud

  Avisen Expressen hevder at Vegard Forren har et tilbud fra IFK Göteborg. Til Nettavisen sier midtstopperen at han har et konkret tilbud han vurderer.

  Forren vil ikke si hvilken klubb eller liga det er snakk om.

  – Jeg har et tilbud jeg vurderer. Jeg skal ta en god prat med familien om det, sier Forren til Nettavisen.

  Den svenske avisen Expressen skrev onsdag at IFK Göteborg har tilbudt Forren kontrakt og at han har fått frist til slutten av uken med å svare.

  Forrens kontrakt med Molde ble forrige uke avsluttet på grunn av en personalsak. Han har i intervju med TV 2 og Romsdals Budstikke vært åpen om sine spilleproblemer og om at han lånte penger fra Moldes botkasse for å gjøre opp spillegjeld.

  rRPXsMGLtcE
  Foto: Terje Bendiksby

Sendeplan

Kl. Program Kanal