Kilde og Shiffrin analyserer hverandre: – Elsker når han har kommentarer til meg

SÖLDEN (NRK): Når to av verdens beste alpinister tilbringer mye tid sammen, er det naturlig at det blir en del «jobbsnakk» i heimen. Aleksander Aamodt Kilde synes det er rått å få innblikk i kjærestens skiforståelse.

Verdenscup storslalåm

SEIERSGLIS: Aleksander Aamodt Kilde (med ryggen til) heiet frem kjæresten Mikaela Shiffrin (t.h.) i verdenscupåpningen i Sölden.

Foto: Torstein Bøe / NTB

Om noen kan kalles et «superpar» i alpinverden, så er det Aleksander Aamodt Kilde og Mikaela Shiffrin.

Amerikanske Shiffrin har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene med sine 70 verdenscupseiere, fire VM-gull og to OL-gull. Kilde ble satt ut av skade i fjor, men tok hjem krystallkula – verdenscupen sammenlagt – sesongen før.

Og når de to har funnet sammen, så skulle det vel bare mangle at de deler både tips og erfaringer med hverandre?

– Har et øye som veldig få har

Og det gjør de. Én av måtene de gjør dette på er rett og slett å analysere videoer av hverandres skikjøring.

– Jeg kommer kanskje med noen tips som jeg ser at hun kan få til. Nå begynner jeg også å kjenne henne såpass godt at jeg vet hva hun er kapabel til å gjøre, sier Kilde til NRK.

Verdenscup i alpint

GODT HUMØR: Kilde var på plass i Sölden, selv om han valgte å stå over verdenscupåpningen.

Foto: Torstein Bøe / NTB

Men det gjelder ikke bare den ene veien. Shiffrin har også kommentarer til nordmannens skikjøring, noe som kan komme godt med ettersom Kilde sier hun er «mye bedre teknisk» enn han selv.

– Hun har et øye som bare veldig få har, og en forståelse for ski som for min del er helt rått å kunne høre på og få innblikk i, forteller Kilde.

I tillegg mener han at det viktigste oppi det hele er at de, som toppidrettsutøvere begge to, forstår hverandres liv.

Elsker Kildes kommentarer

For når sesongen er i gang ser de hverandre lite, ettersom kvinnene og mennene som regel konkurrerer ulike steder. Men da amerikaneren vant årets første verdenscuprenn i Sölden, var Kilde på plass.

Verdenscup storslalåm

SEIERSKLEM: Kilde tok imot Shiffrin med en klem etter seieren.

Foto: Torstein Bøe / NTB

På spørsmål fra NRK om hvordan videoanalysene hjelper henne, svarer Shiffrin at det først og fremst er kult at han ønsker å gjøre det.

– Han setter pris på det jeg kanskje vil si om hans løp, og jeg elsker det når han har kommentarer til meg – fordi skikjøringen hans er utrolig, svarer Shiffrin.

At hun kan snakke med han om jobben og få forståelse tilbake er viktig.

– Vi kan selvsagt snakke om andre ting, men det er veldig viktig for meg å kunne snakke om skikjøring også og føle den motivasjonen. Og det gir han meg, så det er kult, sier Shiffrin.

Ikke «Netflix og chill», men ...

SKI ALPIN AUSTRIA

PANGSTART: Shiffrin kunne juble etter storslalåmseieren i Sölden.

Foto: Johann Groder / AFP

Siden både Kilde og Shiffrin er alpinister i verdensklasse allerede, så er det noe begrenset hvor mange «aha»-opplevelser de får av hverandres videoanalyser. Selv om det alltid er noe man kan bli bedre på.

– Jeg begynner jo å bli erfaren selv, så for min del så ser jeg jo litt hva jeg må bli bedre på. Men hun har kanskje en litt annen vinkling på det og kommer med noen ord og uttrykk som jeg ikke har tenkt på før som er litt sånn «aha, det gir mening». Så det går begge veier. Vi er et godt team.

Kilde kaller det uansett en «utrolig positiv greie», og sier at de to koser seg med å gi tilbakemeldinger og hjelpe hverandre på veien.

– I stedet for «Netflix og chill» så blir det mer «videoanalyse og chill», er det ikke det man sier da? sier Kilde og ler.

Sportsnyheter

«Nepo» forbløffet av Carlsens trekk: – En grov tabbe av Magnus

Et vanvittig sjakkdrama utspilte seg i Dubai lørdag: Magnus Carlsen hadde et solid overtak mot Jan Nepomnjasjtsjij, men to tabbetrekk endret alt. Utrolig nok klarte nordmannen å redde remis.

Nesten-blemme fra Lægreid: – Slapp heldigvis å «ta en Heidi Weng»

Han holdt på å gå feil på oppløpet, men fjorårets store komet, Sturla Holm Lægreid, viste at han han har store planer om å følge opp suksessen. Tarjei Bø sikret norsk dobbeltseier.

Siste nytt

 • Nedtur for Kilde i comebacket

  Etter et 316 dager langt skadeavbrekk var Aleksander Aamodt Kilde tilbake i verdenscupsirkuset. Han var best på trening, men da det virkelig gjaldt holdt det ikke helt inn for nordmannen.

  – Det er uvant å være tilbake på start igjen. Den kjente jeg på i dag og var egentlig klar over at skulle komme, sa Kilde til Viasport etter rennet.

  Kilde hang godt med fra start, men etter henget var han halvsekundet bak. Derfra og ut tapte han tid og i mål var han 1,01 sekund bak ledende Matthias Mayer. Rennet pågår fortsatt og Kilde ligger foreløpig på niendeplass, mens Mayer leder.

  Heller ikke for Kjetil Jansrud gikk det veien i Canada. 36-åringen havnet litt for langt bak i den øverste delen av traseen og fortsatte å tape nedover løypa. Nordmannen ligger foreløpig på 18.-plass.

  Henrik Røa ligger foreløpig helt på sisteplass. Adrian Smiseth Sejersted leverte bra i øverste del av løypa, men tapte en del tid nedover. Han endte til slutt på 27.-plass.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • Bayern kjempa seg tilbake på topp

  Bayern München er igjen på topp av Bundesliga, etter at Borussia Dortmund fekk låne tabnelltoppen i nokre timar.

  Men det heldt hardt for den bayerske storklubben. Det blei med 1-0 over botnlaget Armenia Bielefeld heime på Olympiastadion, etter at Leroy Sané scora etter 71 minutt.

  Bayern er eitt poeng framfor Dormund, som med Erling Btraut Haaland tilbake på scoringslista slo Wolfsburg 3-1 tidlegare på dagen.

  Dei to topplaga skal møtest i Dortmund komande helg.

  Leroy Sane
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Meir trøbbel for Juventus

  Juventus gjekk på sitt tredje heimetap for sesongen med 0-1 for Atalanta laurdag. Duvan Zapata scora etter 28 minutt, og heimelaget greidde aldri å svare.

  Juventus er dermed nummer 8 i Serie A, 11 poeng bak serieleiar Napoli. Atalanta er nummer fire.

   Norge - Sør-Korea
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal