NRK Meny
Normal

Kilde og co. på plass i OL-løypa: – Forholdene er ekstremt bra

Det norske alpinlandslaget er på plass i byen som skal arrangere OL om to år. Rapportene er svært lovende.

Kilde

FORNØYD: Aleksander Aamodt Kilde på plass i løypene i sørkoreanske Pyeong Chang. FOTO: Lars Mæland.

I 2018 arrangeres vinter-OL i den sørkoreanske byen PyeongChang.

– Ekstremt fine forhold

Tidligere har NRK skrevet om gondoltrøbbel som kunne sette prøve-OL i fare. Men denne uken er alpinsirkuset på plass i Sør Korea, og rapportene som kommer fra den norske leiren er svært positive.

– Vi fikk bare prøve litt frikjøring i dag, vi fikk ikke prøve oss gjennom portene. Men forholdene er ekstremt fine. Det er ganske kald snø - aggressiv og fin, sier Aleksander Aamodt Kilde på telefon.

Han er ikke i tvil om hva den største utfordringen med turen til Sør Korea er.

Jansrud

PÅ PLASS: Også Kjetil Jansrud er på plass i Sør Korea. Foto: Lars Mæland

– Jetlagen er jo litt tøff denne veien her. Det er åtte timer forskjell. Vi er åtte timer foran dere i Norge. Det er ganske tøft når du våkner om morgenen og føler deg veldig lite uthvilt. Men det pleier å ta to eller tre dager før man er ordentlig klar igjen, sier han.

Kilde tok sin aller første verdenscupseier da han gikk til topps i Garmisch Partenkirchen forrige helg. Og med Aksel Lund Svindal ute resten av sesongen, skjønner han at forventningene til han er høye.

– Jeg hadde håpet på en topp ti-plassering i Garmisch. Og når jeg går helt til topps, så blir jo forventningene skrudd opp til de neste rennene. Når man putter det i perspektiv så har jeg to topp ti-plasseringer i utfor i min karriere. Så jeg må være fornøyd dersom jeg klarer å få en til i helgen, sier han.

Ryste: – Har det veldig bra

Også sportssjef Claus Ryste skryter av forholdene i Sør Korea.

– Løypene er kjempefine. Det er ganske kaldt her nede. Det er lagt masse kunstsnø. Den er ikke så veldig lang, i forhold til andre utforløyper. Men den er krevende med mye svinger og terreng. Den virker veldig spennende, og er bra tilrettelagt, sier han.

Han skryter av måten de er blitt tatt imot på, men innrømmer også at det er en jobb som må gjøres før OL-flammen tennes i den sørkoreanske byen i 2018.

– Med tanke på World Cup så har de lagt veldig godt til rette for oss med busstransport, logistikk, innkvartering og mat. Vi har det veldig bra, men det er klart det må utfylles litt frem mot et OL, sier han.

Laster kart, vennligst vent...

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge