Hopp til innhold

Kilde nære ny seier i Canada

Alexander Aamodt Kilde jaktet sin andre seier på to dager, men kjørte inn til andreplass og 37 hundredeler bak seirende Marco Odermatt under super-G-rennet i Lake Louise søndag.

– Det var noen porter jeg ble litt utålmodig. Samtidig følte jeg at momentet her nede dabbet litt av. Det var ikke samme følelsen som i går, og det ble ingen dobbel, så da ryker barten dessverre, sa Kilde til Viaplay.

Mauro Caviezel var uheldig under super-G-rennet og falt stygt inn i nettingen i Canada.

– Det er forferdelige bilder. Det ser ut som han mistet litt fokus der, også plutselig klappet skiene sammen, sa Viaplays ekspert Kjetil Jansrud.

Sveitseren kom seg omsider på beina, men hadde tydelige skader i ansiktet. Han ble fraktet i helikopter for videre sjekk.

Adrian Smiseth Sejersted gikk aggressivt ut fra start og var bare 51 hundredeler bak Odermatt ved andre sektor, men ble litt for ivrig og kjørte ut. Det samme gjorde Markus Nordgård Fossland, mens Henrik Røa endte på en 48. plass. Østerrikske Maythias Mayer ble nummer tre.

Kilde startet sesongen på best mulig vis lørdag, da han briljerte i sesongåpningen og gikk til topps i utforrennet i Lake Louise. Kilde hadde aldri vært på pallen tidligere i den canadiske byen.

Siste nytt

 • Nettavisen: Glimt har akseptert kjempebud på Mvuka

  Ifølge Nettavisen har Bodø/Glimt akseptert et bud på 20 år gamle Joel Mvuka.

  Det skal dreie seg om en klubb i Frankrike, melder Nettavisen.

  Bodø/Glimt skal ha akseptert et bud på 20 år gamle Joel Mvuka. Ifølge Nettavisens opplysninger skal det dreie seg om en klubb i Frankrike.

  Eliteserie-klubben er for tiden på treningsleir i Alicante i Spania, men Mvuka skal være i ferd med å forlate. Etter det Nettavisen får opplyst skal det dreie seg om et bud på minimum 50 millioner kroner.

  UEFA Europa League 2022/2023: Arsenal - Bodø/Glimt
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Kofstad på etterskudd i Dubai – turneringen forsinket av regn

  Espen Kofstad var på etterskudd i kampen om å greie cuten i Dubai Desert Classic da hans 2. runde ble avbrutt av mørke fredag.

  Regnvær har ført til kraftig forsinkelse, og det er allerede bestemt at turneringen vil bli spilt ferdig først mandag.

  Kofstad gikk 1. runde tre slag over par etter to birdier og fem bogeyer. På 2. runde revansjerte han en dobbeltbogey på 1. hull med to strake birdier, men flere enn de tre hullene rakk han ikke å spille fredag.

  I øyeblikket ser det ut til at man må være ett slag under par etter to runder for å få spille videre. Kofstad er fire slag bak den grensen, på en foreløpig 114.-plass.

  Engelskmennene Richard Bland og Ian Poulter er i delt ledelse, åtte slag under par. De har spilt henholdsvis tire og tre slag på 2. runde. Mange i feltet har ennå ikke innledet runden.

  (©NTB)

  gGfNpjrJHlw
  Foto: Kamran Jebreili / AP
 • Årjes slutter som SOK-leder etter trakasseringstiltale

  Mats Årjes trekker seg fra vervet som leder i Sveriges olympiske komité (SOK) etter at han i fjor høst ble tiltalt for seksuell trakassering.

  – Den siste tiden har vært en prøvelse. Etter grundig overveielse, og av respekt for SOK og min familie, har jeg kommet til at det beste er at det velges en ny leder, sier Årjes i en uttalelse til nyhetsbyrået TT.

  Hans etterfølger skal velges 20. april.

  28. november i fjor tok Årjes pause fra ledervervet etter samme dag å ha blitt informert om at han var tiltalt for seksuell trakassering. Hendelsen skjedde under en togtur i fjor sommer.

  Årjes har hele tiden benektet å ha gjort noe ulovlig, men 56-åringen velger likevel å trekke seg fra SOK-vervet.

  Den svenske ishockeypresidenten Anders Larsson har fungert som SOK-leder siden november, og han fortsetter i den rollen inntil årsmøtet 20. april.

  (©NTB)

  Mats Årjes (t.v.) avbildet under en medaljeseremoni i Pyeongchang-OL i 2018.
  Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste