Hopp til innhold

Kilde fikk peptalk av Jansrud på SMS – så knuste han konkurrentene

Nok en gang viste Aleksander Aamodt Kilde alle konkurrentene at han er i storform om dagen. Og like før han tok sin åttende verdenscupseier, fikk han en oppmuntrende melding fra sin skadede lagkamerat Kjetil Jansrud.

WCup Mens Downhill Skiing

KNUSTE MAYER: Kilde kjørte i mål over halvsekundet foran østerrikske Matthias Mayer og tok sin åttende verdenscupseier.

Foto: Gregory Bull / AP

KNUSTE MAYER: Kilde kjørte i mål over halvsekundet foran østerrikske Matthias Mayer og tok sin åttende verdenscupseier.

Foto: Gregory Bull / AP

– Det føles helt spinnvilt. Hvordan jeg klarte det, det vet jeg ikke. Men det er tydelig at ting fungerer veldig bra nå, og jeg har enormt bra ski, sier Kilde til NRK.

For på to dager i Beaver Creek har Aleksander Aamodt Kilde virkelig vist at han er tilbake på topp, etter skaden som holdt han borte fra konkurranse i nærmere ett år.

På lørdagens utfor knuste han konkurrentene og vant med hele 66 hundredeler.

– Jeg følte runden jeg kjørte i dag var for Kjetil. Han sendte melding til Øyvind Haraldsen (i støtteapparatet, journ. anm.) da jeg sto på start og ga meg litt peptalk, sier Kilde.

For til tross for skade, hadde Kjetil Jansrud en finger med i spillet.

Jansrud bidro fra hotellrommet

WCup Mens Super G Skiing

SKADET: Jansrud skadet kneet da han falt under fredagens super-G

Foto: Robert F. Bukaty / AP

For etter fallet i super-G-rennet måtte Jansrud forbli på hotellrommet under utforen. Men landslagstrener Steve Skavik kunne fortelle på TV3s sending at han likevel bidro med tips til både trenere og utøvere fra rommet.

Kilde bekreftet også til TV3 hva som stod i meldingen fra Jansrud: «Det er ingen som har kjørt en feilfri runde, og dette er skapt for deg».

Den feedbacken jeg får fra Kjetil gjør meg på en måte alltid litt tryggere. Det er ikke alltid jeg får den, det er ofte jeg starter før han også. Så jeg er nok ikke avhengig av den, men det er en veldig fin pekepinn med tanke på hva som er mulig å få til, sier Kilde til NRK.

Jeg tror ikke det er flere lag som gjør en bedre analyse enn vi gjør. Det vet man ikke da, men det teamet rundt oss er helt enestående.

Helgen i Beaver Creek har vært en berg-og-dalbane av følelser for det norske laget. For samtidig som Kilde vant sin første verdenscuprenn etter skaden, ble han preget av fallet til lagkameraten og uvissheten som fulgte.

Jansrud ble fraktet til sykehus etter fallet, og lørdag morgen bekreftet Skiforbundet at 36-åringen hadde fått konstatert skade på korsbånd og innvendig sidebånd. Mandag reiser han hjem med resten av laget og skal få ny vurdering i Oslo.

Topp ti igjen

WCup Mens Downhill Skiing

TOPP TI: Sejersted sikret nok en god plassering i Beaver Creek.

Foto: Robert F. Bukaty / AP

I tillegg til lørdagens norske seiersmann, stod det to andre nordmenn på start. Adrian Smiseth Sejersted leverte nok en god prestasjon i USA, og fra startnummer 31 kjørte han seg opp til tiendeplass. Hans andre topp ti plassering i løpet av verdenscuphelgen i Beaver Creek.

For Henrik Røa gikk det noe tråere. Tiden raste fra 26-åringen nedover i løypa, og han la seg på en foreløpig sisteplass etter sin gjennomkjøring. Røa endte til slutt som nummer 47.

Søndag venter helgens siste – og fjerde – renn i Beaver Creek. Etter to super-G og én utfor, er det det siste utforrennet som gjenstår.

Det tar på altså. Spesielt når det er fire renndager på rad og det har vært veldig mye emosjonelt. Mange følelser innblandet både med Kjetils krasj, comeback, utkjøring og det ene og det andre. Nå er det en dag igjen, sier Kilde til NRK.

– Jeg har aldri kjørt fire fartsrenn på rad før, så det blir en ny opplevelse. Men det er ingenting som er så deilig som når det går bra, da er det litt lettere å komme opp i ringa.

Siste nytt

 • Bergersen hjalp Roma til semifinale

  Mina Bergersen spilte hele kampen da Romas kvinnelag i fotball slo Pomigliano 2-0 i returkampen og tok seg til semifinale i den italienske cupen.

  Roma ledet hele 8-1 etter den første kampen på bortebane, og mange reserver slapp til i onsdagens returkamp. Den 17-årige sloveneren Zara Kramzar scoret begge målene.

  Bergersen har bare fått noen få minutter i Serie A denne sesongen. Roma har allerede sikret seieren i grunnserien.

  Emilie Haavi var ikke i Roma-troppen onsdag. Klubbens tredje norske spiller Sophie Román Haug er for tiden ute med skade.

  Roma møter Milan i semifinale over to kamper. Milan gikk videre med 1-1 onsdag og 2-1 sammenlagt mot Fiorentina. (NTB)

  Mina Schaathun Bergersen
  Foto: Philip Hofgaard / NRK
 • Norske håndballklubber utsatt for omfattende hackerangrep

  En rekke norske håndballklubber ble onsdag utsatt for et omfattende dataangrep. Uvedkommende tok kontroll over klubbenes kontoer i sosiale medier.

  Elverum er blant klubbene som er rammet. Daglig leder Mads Fredriksen opplyser til NTB at alle andre klubber i Norsk Topphåndball også har de samme problemene.

  Det bekrefter også daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold.

  – Vi har akkurat hatt Teams-møte med klubbene nå. Det gjelder i praksis alle. Enten er de hakket, eller så blir de hacket i løpet av de neste timene, sier Barthold.

  Han opplyser at en samarbeidspartner allerede natt til onsdag skal ha oppdaget mistenkelige atferd knyttet til flere Facebook-kontoer.

  – Det kom da nye brukere som hadde tilsynelatende fornuftige navn, men da man så på mailadressen, var den ikke normal, sier Barthold.

  – Nå er det to ting som er utfordrende. Det ene er å håndtere det økonomiske problemet. Det andre er at klubbene ikke har tilgang til sine Facebook-sider, sier han.

  Østlendingen omtalte saken først.

  (NTB)

  håndball
  Foto: Beate Oma Dahle / Beate Oma Dahle
 • Bekreftet: Sverige vurderer å søke om vinter-OL i 2030

  Sveriges olympiske komité vil undersøke mulighetene for å søke om å få arrangere vinter-OL og Paralympics i Stockholm i 2030.

  Det ble klart da komiteen holdt pressekonferanse sammen med det svenske idrettsforbundets ledelse onsdag.

  Sverige forsøkte å sikre seg vinter-OL i 2026 til Stockholm og Åre. Det ble et mislykket forsøk i kampen mot italienske Milano og Cortina.

  Nå er det klart at Sveriges olympiske komité (SOK) i løpet av året vil gjøre en ny forstudie rundt om det er grunnlag for en ny søknad.

  – Vi har blitt enige om å gjøre en forundersøkelse, sier komiteens fungerende president Anders Larsson.

  – Vi har kompetanse til å gjennomføre store arrangementer, fortsetter han ifølge SVT. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022
  Foto: Markku Ulander / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste