Kilde fikk peptalk av Jansrud på SMS – så knuste han konkurrentene

Nok en gang viste Aleksander Aamodt Kilde alle konkurrentene at han er i storform om dagen. Og like før han tok sin åttende verdenscupseier, fikk han en oppmuntrende melding fra sin skadede lagkamerat Kjetil Jansrud.

undefined

KNUSTE MAYER: Kilde kjørte i mål over halvsekundet foran østerrikske Matthias Mayer og tok sin åttende verdenscupseier.

Foto: Gregory Bull / APFoto: Gregory Bull / AP

– Det føles helt spinnvilt. Hvordan jeg klarte det, det vet jeg ikke. Men det er tydelig at ting fungerer veldig bra nå, og jeg har enormt bra ski, sier Kilde til NRK.

For på to dager i Beaver Creek har Aleksander Aamodt Kilde virkelig vist at han er tilbake på topp, etter skaden som holdt han borte fra konkurranse i nærmere ett år.

På lørdagens utfor knuste han konkurrentene og vant med hele 66 hundredeler.

– Jeg følte runden jeg kjørte i dag var for Kjetil. Han sendte melding til Øyvind Haraldsen (i støtteapparatet, journ. anm.) da jeg sto på start og ga meg litt peptalk, sier Kilde.

For til tross for skade, hadde Kjetil Jansrud en finger med i spillet.

Jansrud bidro fra hotellrommet

WCup Mens Super G Skiing

SKADET: Jansrud skadet kneet da han falt under fredagens super-G

Foto: Robert F. Bukaty / AP

For etter fallet i super-G-rennet måtte Jansrud forbli på hotellrommet under utforen. Men landslagstrener Steve Skavik kunne fortelle på TV3s sending at han likevel bidro med tips til både trenere og utøvere fra rommet.

Kilde bekreftet også til TV3 hva som stod i meldingen fra Jansrud: «Det er ingen som har kjørt en feilfri runde, og dette er skapt for deg».

Den feedbacken jeg får fra Kjetil gjør meg på en måte alltid litt tryggere. Det er ikke alltid jeg får den, det er ofte jeg starter før han også. Så jeg er nok ikke avhengig av den, men det er en veldig fin pekepinn med tanke på hva som er mulig å få til, sier Kilde til NRK.

Jeg tror ikke det er flere lag som gjør en bedre analyse enn vi gjør. Det vet man ikke da, men det teamet rundt oss er helt enestående.

Helgen i Beaver Creek har vært en berg-og-dalbane av følelser for det norske laget. For samtidig som Kilde vant sin første verdenscuprenn etter skaden, ble han preget av fallet til lagkameraten og uvissheten som fulgte.

Jansrud ble fraktet til sykehus etter fallet, og lørdag morgen bekreftet Skiforbundet at 36-åringen hadde fått konstatert skade på korsbånd og innvendig sidebånd. Mandag reiser han hjem med resten av laget og skal få ny vurdering i Oslo.

Topp ti igjen

WCup Mens Downhill Skiing

TOPP TI: Sejersted sikret nok en god plassering i Beaver Creek.

Foto: Robert F. Bukaty / AP

I tillegg til lørdagens norske seiersmann, stod det to andre nordmenn på start. Adrian Smiseth Sejersted leverte nok en god prestasjon i USA, og fra startnummer 31 kjørte han seg opp til tiendeplass. Hans andre topp ti plassering i løpet av verdenscuphelgen i Beaver Creek.

For Henrik Røa gikk det noe tråere. Tiden raste fra 26-åringen nedover i løypa, og han la seg på en foreløpig sisteplass etter sin gjennomkjøring. Røa endte til slutt som nummer 47.

Søndag venter helgens siste – og fjerde – renn i Beaver Creek. Etter to super-G og én utfor, er det det siste utforrennet som gjenstår.

Det tar på altså. Spesielt når det er fire renndager på rad og det har vært veldig mye emosjonelt. Mange følelser innblandet både med Kjetils krasj, comeback, utkjøring og det ene og det andre. Nå er det en dag igjen, sier Kilde til NRK.

– Jeg har aldri kjørt fire fartsrenn på rad før, så det blir en ny opplevelse. Men det er ingenting som er så deilig som når det går bra, da er det litt lettere å komme opp i ringa.

Sportsnyheter

Braathen i tårer etter sjokkseieren: – Jeg er tom for ord

Det norske stjerneskuddet Lucas Braathen var nest sist etter første omgang i Wengen, men leverte en fantomfinale av de sjeldne og vant konkurransen på mirakuløst vis.

Siste nytt

 • Avis: Fifa-presidenten har flyttet til Qatar

  Presidenten for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), Gianni Infantino, har leid seg et hus i Qatars hovedstad Doha og bor der med familien, bekrefter Fifa til sveitsiske Blick.

  Det har i lengre tid florert rykter om at sveits-italieneren har flyttet til Qatar, men ifølge Blick har Fifa hele tiden nektet for dette.

  Ifølge en talsperson i Fifa skal Infantino fortsette å jobbe fra organisasjonens hovedkontor i Zürich, men ifølge Blicks kilder er han svært sjeldent i byen.

  Fifa har fått mye kritikk etter at de i 2010 tildelte årets VM til Qatar. Blant annet for manglende deltakelse i debatten om forholdene for fremmedarbeidere i landet.

  FIFA president Gianni Infantino
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Inters seiersrekke tok slutt i Bergamo

  Inters seiersrekke på åtte kamper i Serie A tok slutt med 0-0 i bortekampen mot Atalanta søndag kveld. Mandag kan Milan gå forbi på tabellen.

  Inter er fortsatt to poeng foran byrivalen med like mange spilt, men Milan møter Spezia manag i en av de siste kampene i den 22. serierunden. Med seier inntar laget tabelltoppen.

  Serie A - Atalanta v Inter Milan
  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters
 • Brady førte tittelforsvareren videre

  Tom Brady noterte sin 35. sluttspillseier i NFL da han førte tittelforsvarer Tampa Bay Buccaneers videre fra 1. runde med 31-15 over Philadelphia Eagles.

  Det var rått parti da Brady innledet jakten på sin åttende NFL-tittel. Med effektivt angrepsspill, og hjulpet av stadige ballerobringer fra forsvaret, førte han hjemmelaget til 14-0-ledelse i første periode, 17-0 halvveis og 31-0 før den siste perioden.

  Eagles scoret to ganger i siste periode, da alt var avgjort og Buccaneers var mest opptatt av å unngå skader foran kvartfinalen neste helg.

  Brady vant Superbowl seks ganger med New England Patriots før han flyttet til Florida og ble Bucs-spiller. Han førte sin nye klubb til tittelen i første forsøk og prøver nå å hjelpe Bucs å bli første lag som forsvarer tittelen siden han selv vant med Patriots i 2004 og 2005. (NTB)

  NFC Wild Card Playoffs - Philadelphia Eagles v Tampa Bay Buccaneers
  Foto: Michael Reaves / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal