NRK Meny
Normal

Kilde kan tidoble lønnen etter supersesongen

OSLO/OPPDAL (NRK): Sammenlagtseieren i super-G-cupen gjør at Aleksander Aamodt Kilde øker i markedsverdi. Nå skal han reforhandle avtalen med Atomic.

Kilde

GJENNOMBRUDDSSESONG: For Aleksander Aamodt Kilde. Det gjør han også til et hetere sponsorobjekt.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Aleksander Aamodt Kilde er på plass på Oppdal hvor det i helgen arrangeres NM. Uansett hvor han havner på resultatlista der, så kan 23-åringen se tilbake på en fantastisk sesong.

– Det har gått over all forventning. Det er utrolig gøy og jeg hadde absolutt ikke forventet det før sesongen, sier Aleksander Aamodt Kilde til NRK.

Alpinisten fikk sitt store gjennombrudd da han i januar tok sin første verdenscupseier. Etter det så han seg ikke tilbake og sikret super-G-kula som den fjerde yngste i historien for to uker siden.

Det gjør at markedsverdien skyter i været.

– Det kan jo bli høyere bonuser og kanskje høyere grunnlønn, men jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg er veldig fornøyd med hvordan det har gått i år og så får vi se hva Atomic kan tilby neste sesong. Men de har jo et budsjett de må forholde seg til de også, smiler Kilde.

Avtale til etter OL i 2018

Han skrev under en kontrakt med skifabrikanten Atomic etter fjorårssesongen.

– Da hadde jeg resultater som tilsa at jeg var nummer 26 i verden i super-G. Da skrev jeg under på en kontrakt som selvfølgelig er mye mindre verdt enn om jeg hadde skrevet under i år, sier Kilde.

Nå skal han reforhandle avtalen med Atomic. Det kan bety en avtale til etter OL i 2018. Etter det NRK erfarer kan avtalen nærmest tidobles. Bare grunnlønna vil være godt over én million kroner per sesong.

– Jeg føler jo at jeg har tatt noen steg i år, og føler jeg kan sette litt krav. Men vi må ha et samarbeid som funker for begge parter, sier 23-åringen.

Alpinisten Aleksander Aamodt Kilde har hatt ein glitrande sesong, med siger i super-g-cupen samanlagt. Gode argument å ta med når avtalar skal reforhandlast.
23-åringen kan forvente millionhopp lønsmessig etter gjennombrotet i verdstoppen.

VIDEO: Se TV-reportasjen her. Foto: Anne Heidi Røstad.

Forhandlinger etter NM

Aleksander Aamodt Kilde har føttene godt plantet på jorda og sier han ikke har merket så mye til suksessen. Men etter NM skal han forhandle seg frem til en avtale suksessen verdig.

– Jeg må gjøre en liten innsats etter NM og se hva jeg kan få til. Jeg har vært i kontakt med litt forskjellige sponsorer, så får vi se hvem som har lyst til å samarbeide. Så det kan bli meget spennende etter sesongen også, smiler han lurt.

Først skal han bite fra seg i Norgesmesterskapet som starter med utfor på torsdag.

– Renn på hjemmebane er alltid gøy. Det blir spennende og jeg kjører selvfølgelig for å vinne. Men det blir ikke bare å ta hjem seieren. Det er mange sterke navn på startlisten, fastslår Aleksander Aamodt Kilde.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag