Kilde kan tidoble lønnen etter supersesongen

OSLO/OPPDAL (NRK): Sammenlagtseieren i super-G-cupen gjør at Aleksander Aamodt Kilde øker i markedsverdi. Nå skal han reforhandle avtalen med Atomic.

Kilde

GJENNOMBRUDDSSESONG: For Aleksander Aamodt Kilde. Det gjør han også til et hetere sponsorobjekt.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Aleksander Aamodt Kilde er på plass på Oppdal hvor det i helgen arrangeres NM. Uansett hvor han havner på resultatlista der, så kan 23-åringen se tilbake på en fantastisk sesong.

– Det har gått over all forventning. Det er utrolig gøy og jeg hadde absolutt ikke forventet det før sesongen, sier Aleksander Aamodt Kilde til NRK.

Alpinisten fikk sitt store gjennombrudd da han i januar tok sin første verdenscupseier. Etter det så han seg ikke tilbake og sikret super-G-kula som den fjerde yngste i historien for to uker siden.

Det gjør at markedsverdien skyter i været.

– Det kan jo bli høyere bonuser og kanskje høyere grunnlønn, men jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg er veldig fornøyd med hvordan det har gått i år og så får vi se hva Atomic kan tilby neste sesong. Men de har jo et budsjett de må forholde seg til de også, smiler Kilde.

Avtale til etter OL i 2018

Han skrev under en kontrakt med skifabrikanten Atomic etter fjorårssesongen.

– Da hadde jeg resultater som tilsa at jeg var nummer 26 i verden i super-G. Da skrev jeg under på en kontrakt som selvfølgelig er mye mindre verdt enn om jeg hadde skrevet under i år, sier Kilde.

Nå skal han reforhandle avtalen med Atomic. Det kan bety en avtale til etter OL i 2018. Etter det NRK erfarer kan avtalen nærmest tidobles. Bare grunnlønna vil være godt over én million kroner per sesong.

– Jeg føler jo at jeg har tatt noen steg i år, og føler jeg kan sette litt krav. Men vi må ha et samarbeid som funker for begge parter, sier 23-åringen.

Alpinisten Aleksander Aamodt Kilde har hatt ein glitrande sesong, med siger i super-g-cupen samanlagt. Gode argument å ta med når avtalar skal reforhandlast.
23-åringen kan forvente millionhopp lønsmessig etter gjennombrotet i verdstoppen.

VIDEO: Se TV-reportasjen her. Foto: Anne Heidi Røstad.

Forhandlinger etter NM

Aleksander Aamodt Kilde har føttene godt plantet på jorda og sier han ikke har merket så mye til suksessen. Men etter NM skal han forhandle seg frem til en avtale suksessen verdig.

– Jeg må gjøre en liten innsats etter NM og se hva jeg kan få til. Jeg har vært i kontakt med litt forskjellige sponsorer, så får vi se hvem som har lyst til å samarbeide. Så det kan bli meget spennende etter sesongen også, smiler han lurt.

Først skal han bite fra seg i Norgesmesterskapet som starter med utfor på torsdag.

– Renn på hjemmebane er alltid gøy. Det blir spennende og jeg kjører selvfølgelig for å vinne. Men det blir ikke bare å ta hjem seieren. Det er mange sterke navn på startlisten, fastslår Aleksander Aamodt Kilde.

Siste nytt

 • Mol og Sørum klare for finale

  Anders Mol og Christian Sørum fortsetter å imponere på sandvolleyballbanen. Duoen slo Trevor Crabb og Tri Bourne med 21-15, 21-15 i semifinalen i Jinjiang, skriver NTB. Søndag kan den norske duoen vinne sin tredje 4-stjernersturnering for sesongen.

  Sørum og Mol
  Foto: Sam Wasson / AFP
 • Uavgjort for Ødegaards Vitesse

  Nederlandske Vitesse og Martin Ødegaard spilte 1–1 borte mot Utrecht i den første kvalifiseringskampen til europaligaen fredag. Vertene tok ledelsen etter 18 minutter, før Tim Matavz utlignet etter et Ødegaard-hjørnespark før pause.

  AFP_1FG2X3
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Norge U20 tapte VM-åpningen

  Norge tapte 1-3 mot Uruguay i sin første kamp i U20-VM i Polen fredag. Søramerikanernes Darwin Nunez satte et nydelig skudd i nettet etter 22 minutter, før Francisco Ginella økte etter svakt, norsk forsvarsspill åtte minutter senere. Christian Dahle Borchgrevink reduserte like etter pause, men tre minutter før full tid punkterte Brian Rodriguez kampen. Norge møter New Zealand på mandag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal