Hopp til innhold

Kilde kan sikre super-G-kula: – Helt surrealistisk

Aleksander Aamodt Kilde sliter med å finne ord når han skal beskrive sine egne sjanser til å ta sammenlagtseieren i super-G-cupen. Men en lagkamerat kan snyte han for seieren.

Kilde

FORNØYD: Aleksander Aamodt kilde er storfornøyd og ikke minst overrasket over å være med kule-kampen i super-G.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Se fredagens treningsomgang her kl 11.30.

Tre nordmenn troner på toppen av sammenlagtlista i super-G-cupen. Øverst leder i praksis Aksel Lund Svindal som er ute resten av sesongen. Men rett etter kommer den ikke så lille jyplingen Aleksander Aamodt Kilde.

– Over all forventning

Årets sesong har til nå vært rene gjennombruddet for 23-åringen. På under en måned tok han ikke bare tok sin første, men også sin andre, verdenscupseier denne sesongen.

Nå ligger han altså best an til å ta den gjeve verdenscupkula i super-G.

– Det er over all forventning. Det at det i det hele tatt skjedde i år er surrealistisk. Men når man først er der føles det naturlig, sier Kilde og gliser.

Selv om han er overrasket over at guttedrømmen kan bli en realitet i en alder av 23, kom derimot årets gjennombrudd ikke like bardus på nordmannen.

– Jeg har mange flere timer på ski fra april i fjor til starten av sesongen. Jeg er generelt mye tryggere på skiene. Og det har mye å si når man kjører fart, da tør man slippe på og kjøre fort. Og så er jeg ett år eldre, har mer erfaring og trener med gutter som har ekstremt mye erfaring og kjører fort hele tiden, det hjelper det, legger Kilde til.

Ny norsk duell

Men det er ikke bare en fordel at lagkameratene kjører fort, i hvert fall ikke i disse dager. For bare 90 poeng bak Kilde på sammenlagtlista puster Kjetil Jansrud landsmannen i nakken.

jansrud og kilde

JEVNT: Det kan bli nok en jevn duell mellom to norske fartskjørere.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Han har vunnet tre av de fire siste super-G-rennene i Kvitfjell, men har slitt med å finne toppfarten denne sesongen.

– Jeg tror det blir en duell mellom Aleksander Aamodt Kilde og Aleksander Aamodt Kilde, sier Jansrud overfor NRK, men rett etter kommenterer han at han ikke har gitt opp alt håpet om kula:

– Jeg håper det blir tett, sier han.

I alt er det to super-G-renn igjen denne sesongen. Det første kommer i Kvitfjell søndag. Mens finalen avholdes i sveitsiske St. Moritz.

Siste nytt

 • Sverige-sjefen stormet ut av intervju: – Dere snakker dritt

  De svenske fotballherrene vant oppskriftsmessig 5-0 hjemme mot Aserbajdsjan i den andre runden i EM-kvalifiseringen mandag kveld.

  Etter kampen ble det likevel svært dårlig stemning i Viaplays fotballstudio, hvor Sveriges landslagstrener Janne Andersson var på besøk.

  – Dere snakker dritt etter en 5-0-seier. Det er så dårlig, tordnet han.

  Andersson slo spesielt hardt tilbake mot fotballekspert Bojan Djordic etter å ha fått spørsmål om hvorfor ikke Jesper Karlsson fikk spille mer.

  Krangelen eskalerte videre, hvor Djordic fortalte Andersson at «du representerer ti millioner mennesker». Treneren svarte med å spørre «hvem representerer du?».

  – Sverige så klart, svarte Djordic.

  Han er født i Serbia, men er oppvokst i Sverige og har representert landet på U21-landslaget.

  – Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? spurte han Andersson, som til slutt forlot intervjuet.

  RB Leipzig-spiller Emil Forsberg scoret 1-0 i første omgang, før et selvmål fra gjestene sørget for 2-0 etter 65 minutter.

  Med ti minutter igjen la Viktor Gyökeres på til 3-0, før Jesper Karlsson og Anthony Elanga scoret 4-0 og 5-0 helt på tampen.

  Dermed fikk Sverige en solid opptur etter 0-3-tapet mot Belgia i forrige kvalifiseringskamp.

  De øvrige resultatene i mandagens EM-kvalifiseringskamper:

  Nederland 3-0 Gibraltar, Polen 1-0 Albania, Moldova 0-0 Tsjekkia, Østerrike 2-1 Estland, Ungarn 3-0 Bulgaria, Montenegro 0-2 Serbia.

  UEFA EURO 2024 Qualifiers - Group F - Sweden v Belgium
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Storhamar best i amper semifinale – Vålerenga med kniven på strupen

  Det femte oppgjøret mellom Storhamar og Vålerenga i semifinaleserien i NM-sluttspillet endte med 3-0-seier til hjemmelaget, som dermed leder 3-2 sammenlagt.

  Det betyr at Vålerenga må vinne hjemme i Jordal Amfi førstkommende onsdag for at drømmen om NM-finale mot Stavanger Oilers skal leve videre.

  Allerede før to minutter var unnagjort av mandagens kamp på Hamar, tente det til etter en tøff takling fra hjemmelagets Martin Rønnild. Hele fire spillere måtte ta en tur ut på sidelinjen i kjølvannet av klammeriet på isen.

  – Ikke glad i hverandre Storhamar og Vålerenga, konkluderte TV 2s hockeyekspert Erik Follestad på Twitter underveis i kampen.

  Kort tid etter tumultene åpnet vertene scoringsballet. David Booth satte pucken i mål etter slurvete forsvarsspill fra bortelagets Stefan Espeland.

  Drøye ti minutter senere maktet Storhamar å utnytte én mann mer på isen da Jacob Berglund la på til 2-0, som også var resultatet etter første periode.

  I andre periode var begge lag farlig frempå ved flere anledninger, men verken Storhamar eller Vålerenga fant veien til nettmaskene. Tross målløs andreperiode gikk det som i den første tidvis hardt for seg mellom de to kamphanene.

  Gjestene forsøkte febrilsk å skaffe seg en viktig redusering i den tredje og siste perioden, og fikk en gylden mulighet med 5 mot 3 i en liten periode. Det klarte de imidlertid ikke å utnytte, og til slutt var det Storhamar som satte inn 3-0 på tampen.

  – Det er svakt 5 mot 3. Da er denne kjørt. Et Vålerenga som av en eller annen grunn virker blottet for selvtillit - og har gjort det siden 1-0, skrev Viaplays Kasper Wikestad på Twitter i den tredje perioden.

  Samtlige av de fem oppgjørene så langt har endt med hjemmeseier. For Vålerengas del må den trenden fortsette på onsdag dersom det skal bli NM-finale for Oslo-laget.

  NM sluttspill menn ishockey mellom Storhamar og Vålerenga
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Emil Iversen opereres - mister NM

  Langrennsløper Emil Iversen skal operere bihulene tirsdag. Det forteller han til NRK.

  VG omtalte saken først.

  Operasjon innebærer full narkose og to uker uten fysisk aktivitet. Dermed ryker også NM på Tolga for trønderen.

  – Helsa og kroppen spiller ikke på lag i det hele tatt. Det er bare å innse det. Jeg har vært heldig og fått god hjelp. Vi har testet litt luftveier og bihuler, og funnet ut ting som kanskje ikke er 100 prosent og som kan hjelpe meg på veien tilbake, forteller Iversen til NRK.

  – Da er det veldig enkelt å bare kalle det en dag. Da spurte jeg om å få en operasjon så fort som mulig. Det har fått fort i svingene, og da ble det før NM del to, fortsetter skiløperen.

  Landslagsløperen har hatt en svært tung sesong, og tidligere denne måneden fortalte han til NRK at han forbereder seg på en tid utenfor landslaget.

  Emil Iversen
  Foto: Fredrik Tombra / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste