Frustrert Kilde: – Man tenker «ryker sesongen?»

Aleksander Aamodt Kilde fortrenger tanken når hodet spør seg om OL-sesongen ryker, men sliter fortsatt etter hjernerystelsen.

Aleksander Aamodt Kilde

PÅ FEIL STED: Det burde ikke vært mulig å få tatt dette bildet på Toppidrettssenteret tirsdag. Aleksander Aamodt Kilde skulle helst vært et helt annet sted.

Foto: Tommy Barstein / NRK

– Det er veldig udefinerbart, det med hjernerystelse og hvordan formen er. Det kjennes greit ut på det jeg gjør, men jeg gjør jo svært lite. Jeg er i en pensjonisttilværelse for øyeblikket, sier Aleksander Aamodt Kilde.

25-åringen som har verdenscupseier i både utfor og super-G, skulle helst ha vært i Colorado for å forberede seg til verdenscuprennene i Lake Louise 25. og 26. november.

Men Kilde fikk ikke være med da resten av laget reiste. I stedet møter han NRK i lobbyen på Toppidrettssenteret i Oslo tirsdag morgen.

Han har selv karakterisert treningsfallet i midten av oktober som komisk. Noen uker senere er det ingenting å le av.

– Nødt til å være ærlig

Veien tilbake handler akkurat nå vel så mye av håp og tro. For selv om det kan bli avreise fredag, er det kroppen som bestemmer.

– Jeg har ligget mye stille og tatt det med ro nå i tre uker. Jeg har prøvd meg litt fram og skulle egentlig reist med de andre gutta lørdag, men det trengte en uke til for å se hvordan bedringen blir. Akkurat nå ser det ganske greit ut. Jeg vil si jeg ser lyst på turen over etter hvert. Men om det blir på fredag som antatt, det vet jeg ikke, sier Kilde.

Laster Instagram-innhold

Han er i samme situasjon som langrennsløperen Didrik Tønseth. De må bare vente og lytte til svarene kroppen gir.

– Jeg er helt nødt til å være ærlig. Et kne kan du ta bilder av, og så har du svaret på om det er bra nok eller ikke. Hodet er helt etter symptomer, hvordan jeg føler meg, for du kan ikke se på noe bilde om jeg er klar til å kjøre på ski, sier Kilde.

– Det er frustrerende, rett og slett. Du håper det skal være bedre fra dag til dag, så utfordrer du litt og så får du litt tilbakeslag, og så går det sånn.

Prøver å tenke positivt

En viktig del av jobben er å holde de negative tankene unna. Lettere sagt enn gjort når man har altfor god tid til å tenke.

– Man sitter og gjør ingenting, og prøver å få tankene til å løpe på ting som ikke har med hodet å gjøre. Det er ikke så lett. Man tenker «ryker sesongen?», «kommer jeg til å bli bedre?», «får jeg lov til å reise snart?». Jeg prøver å sette tankene på ting som er positivt og tenke framover, sier Aleksander Aamodt Kilde.

Og det finnes fortsatt en trøst:

– Jeg føler jeg har et bra grunnlag, sier Kilde.

Siste nytt

 • Norge tapte bronsekampen

  Det norske mixed-laget i curling røk knepent 7-8 for Russland i kampen om VM-bronsen lørdag. Medaljen glapp helt på tampen. Canada vant VM-gullet på hjemmebane. Det skjedde etter 6-2-seier over Spania

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Ruud slått ut i semifinalen

  Casper Ruud gnistret tidvis i semifinalen mot australske toppseedede Jordan Thompson i challengerturneringen i Calgary lørdag, men tapte til slutt 2-1. Ruud tapte med settsifrene 7-6, 0-6, 6-7.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP
 • Mol og Sørum til finale

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum er klar for finale i verdensserieturneringen i Las Vegas. Duoen slo ut amerikanerne Trevor Crabb og Tri Bourne 2–0. Finalen spilles søndag mot den polske duoen Grzegorz Fijalek og Michal Bryl

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportssøndag: med oppdatering fra norsk og internasjonal fotball
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Stabæk - Brann