- Jeg er i kontakt med Minsk

Lars Haugens imponerende VM-innsats mellom de norske stengene gjør at klubber står i kø for å signere nordmannen.

Slovakia Hockey Worlds

PÅ VEI UT: Mye tyder på at Lars Haugen forsvinner til en større liga innen kort tid.

Foto: Petr David Josek / Ap

Erik Ryman

Spilleragent Erik Ryman.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Jeg er i kontakt med Minsk. Det er et par klubber til som har hørt fra seg. Nå sitter jeg og tenker på hva som er best og min videre utvikling, sier Lars Haugen til NRK.

Keeperfantomet, som var en sentral brikke da Norge kom til kvartfinale i ishockey-VM, er brennhet på overgangsmarkedet. Hans svenske agent Erik Ryman er skråsikker på at en proffkontrakt er like om hjørnet.

– Det er jeg helt overbevist om, sier han til NRK.

Les også: Finland banket Sverige i VM-finalen

KHL er «veldig interessant»

Ryman kan fortelle at det allerede foreligger ett konkret tilbud, fra KHL-klubben Dinamo Minsk fra Hviterussland. I tillegg er to svenske eliteserieklubber meget interesserte i Lørenskog-spilleren.

– Hvor aktuelt er det å dra til KHL?

– Det er klart det er en interessant liga, og for hans utvikling fremover og å få trene på et slikt nivå hver dag. Det tror jeg Lars er interessert i. Det er også interesse fra svenske eliteserieklubber som har bra keepertrening der man må være profesjonell syv dager i uken. Så vi får se, men KHL er veldig interessant, sier agent Ryman.

Fra før spiller Patrick Thoresen i KHL, i den russiske klubben Salavat Julajev. Klubben ble russisk mester tidligere i år.

Les også: Slik røk Norge ut av VM

Dørene åpner seg etter VM

Lars Haugen fikk plassen som Norges VM-keeper etter at førstevalget Pål Grotnes pådro seg en strekkskade i forkant av den første VM-kampen. Han grep sjansen med begge hender, og spilte meget solid.

– Interessen har jo blitt stor etter VM, så han har gjort et bra inntrykk der som har åpnet opp et stort vindu for ham. Det er interesse fra Sverige og andre ligaer, så det ser positivt ut, sier Ryman.

Siste nytt

 • United mot Northampton eller Derby

  Manchester United skal ut mot enten Northampton eller Derby i 5. runde av FA-cupen. Regjerende mester Manchester City møter Sheffield Wednesday. Det ble klart da 5. rundekampene ble trukket mandag.

  Slik spilles 5. rundekampene:

  Sheffield Wednesday – Manchester City, Reading/Cardiff – Sheffield United, Chelsea – Shrewsbury/Liverpool, West Bromwich – Newcastle/Oxford, Leicester – Coventry/Birmingham, Northampton/Derby – Manchester United, Southampton/Tottenham – Norwich, Portsmouth – Bournemouth/Arsenal.

  MENTALT SLITNE: Ole Gunnar Solskjær vedgikk i et intervju etter kampen at spillerne virket mentalt slitne.
  Foto: CARL RECINE / REUTERS
 • – Føltes som om verden raste

  Frida Karlsson sier hun er usikker på om hun hadde kommet gjennom den tunge tiden etter startnekten uten familiens støtte.

  I desember i fjor ble 20-åringen ilagt startnekt som følge av at hun ikke hadde oppfylt det svenske skiforbundets helsekrav. Siden har hun ikke konkurrert i verdenscupen.

  Langrennsstjernen har også holdt en svært lav profil i mediene, men i et intervju med Aftonbladet i forbindelse med mandagens svenske idrettsgalla setter hun ord på egen reaksjon etter startnekten.

  – Det var veldig tøft, og jeg ble veldig lei meg. Der og da føltes det som om verden raste sammen. Men det er bare å forsøke å se positivt på det og at man kommer sterkere ut av det, sier Karlsson til avisen.

  VNLNV7faqr8
  Foto: Terje Pedersen / NTB scan

Sendeplan

Kl. Program Kanal