NRK Meny
Normal

– Keeperne blir nøkkelen

Erik Nevland tror søndagens storkamp mellom Liverpool og Manchester United vil bli avgjort av det defensive.

Keeperkamp

Simon Mignolet og David de Gea kommer til å spille en nøkkelrolle i helgas kamp, tror Erik Nevland.

Foto: Bildemontasje / Scanpix

– Jeg tror det defensive avgjør. De som klarer seg best der vinner. Man må holde nullen, det blir viktig, sier Erki Nevland.

Kampene mellom Liverpool og Manchester United er alltid blant Premier Leagues mest omtalte og etterlengtede. Også i Norge er forventningene i høyspenn. Tidligere Manchester United-spiller og hyppig gjest i TV 2s Premier League-studio Erik Nevland, gleder seg stort til kampen.

Nevland

Erik Nevland fikk kun noen få kamper for United, men gjorde det sterkt i klubber som Viking, Groningen og Fulham. Her fra avslutningen av karrieren i Viking.

Foto: Ellingsen, Tommy / NTB scanpix

– United har vært svake bakover synes jeg i hele år, men Liverpool har heller ikke vært så gode. Keeperne vil nok ha en nøkkelrolle, det er to keepere i kjempeform, konkluderer han.

Rotterace om topp fire

For supporterne av de ulike lagene kan betydningen av kampen knapt overvurderes. Før kampen er det også et viktig sportslig bakteppe. Vinneren av kampen tar et viktig stikk i kampen om å ende blant de fire første i ligaen. De plassene som gir spill i mesterligaen.

Mellom Manchester City på andreplass og Liverpool på femte skiller det fire poeng med ni kamper igjen å spille.

– Hvem skal ut? Det blir tøft, jeg er litt redd for United, jeg må si det. Jeg synes ikke de har vært spesielt gode i år. De har måttet slite i de fleste kampene, og det er ikke sånn man husker United, sier Nevland.

TOPSHOTS-FBL-ENG-PR-MAN UTD-LIVERPOOL 498499429

Slik så det ut da Manchester United slo Liverpool 3-0 på Old Trafford i deres forrige oppgjør. Nå er det Liverpool som har hjemmebane.

Foto: OLI SCARFF / Afp

– Liverpool er favoritter

Nevland var tilknyttet United i tre år fra 1998 til 2000, og var på banen i fire kamper for klubben. Selv om følelsene for United er til stede, er det kjærligheten til sporten som betyd mest før slike kamper.

– Det er den generelle fotballinteressen, jeg gleder meg til å se stemningen rundt Anfield, stemningen renerelt. Det er det som gjør det til en spesiell kamp, sier Nevland.

Liverpool har vært i kanonform i det siste. De har fem strake seire og har ikke tapt i Premier League siden de gikk på et surt 3-0-tap mot United på Old Trafford 14. desember. Nevland mener Liverpool må finne seg i rollen som favoritter.

– Jeg tror Liverpool vinner 2-1, men jeg håper United vinner 2-0, ler han.

Siste nytt

 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag