Hopp til innhold

Keeperlegenden Ravelli hyller Lindahls strafferedning: – Like viktig som min i 94'

OSLO/PARIS (NRK): Hedvig Lindahl ble Sveriges helt med en praktfull strafferedning. Thomas Ravelli mener den var like viktig som hans legendariske VM-redning i 1994.

VANNRETT I LUFTEN: Hedvig Lindahl lå vannrett i luften da hun slo straffesparket fra Janine Beckie utenfor stolpen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en fantastisk redning, sier Thomas Ravelli til NRK.

Det sier den svenske keeperlegenden om Hedvig Lindahls strafferedning på stillingen 1-0 til Sverige i VM-åttedelsfinalen mot Canada.

Ravelli vet ett og annet om å redde straffer. I VM i 1994 sendte han Sverige til semifinalen på bekostning av Romania da han, med en utrolig énhåndsredning, slo unna Miodrag Belodedicis straffe i straffesparkkonkurransen.

Thomas Ravelli

MATCHVINNER: Thomas Ravelli sendte Sverige til semifinale i VM i 1994 med denne redningen i straffesparkkonkurransen mot Romania.

Foto: REUTER / NTB scanpix

Han nøler ikke med å karakterisere Lindahls strafferedning som like viktig for det svenske landslaget.

– Spillerne hever seg et nivå. Laget får mer energi. Redningen gjorde noe for hele laget, ikke bare Hedvig.

Hadde studert straffeskytteren

I intervjuet etter kampen kunne Lindahl avsløre at hun har studert hvor Janine Beckie pleier å skyte.

– Hun satte straffene der under Algarve Cup, men jeg har gjort mer research enn som så. Hun kunne jo ha byttet, men det gjorde hun ikke denne gangen, så det var godt.

– Hun er helt «outstanding». Det er en bra straffe, men en strafferedning i verdensklasse. Hun er best når det gjelder, sier Sveriges kaptein, Caroline Seger, til NRK.

Lindahl forteller at redningen var viktig for selvtilliten etter et trøblete år i Chelsea, hvor hun ikke har spilt like mye som tidligere sesonger.

– Det betyr veldig mye. Vi har ikke vunnet noe. Vi har tatt et skritt videre, men det er deilig å prestere slik etter året jeg har hatt, vedgår keeperen.

De svenske spillerne flokker til Hedvig Lindahl etter strafferedningen

GLADE: De svenske spillerne stormer til Hedvig Lindahl etter strafferedningen.

Foto: Michel Euler / AP

Den 36 år gamle keeperen hyller lagånden i det svenske laget.

– Jeg håper det synes gjennom TV-skjermen og for de på arenaen at det er «jækla godt» og i denne gjengen. Det er et forsvarsspill som er utrolig bra av hele laget. Det er en herlig energi. Det er det som kommer til å ta oss langt.

– Et veldig fint mål

Kampens eneste scoring i Paris kom ti minutter etter pause.

Kosovare Asllani førte ballen fremover i godt driv, før hun spilte en perfekt vektet pasning til Stina Blackstenius, som løftet ballen lekkert over keeper og i mål.

Stina Blackstenius og Kosovare Asllani

AVSLUTTER OG SERVITØR: Stina Blackstenius (t.v.) og Kosovare Asllani jubler etter at førstnevnte har gitt Sverige ledelsen.

Foto: Benoit Tessier / Reuters

– Vi kommer ut i den andre omgangen med mye mer energi, får en sjanse og setter den. Det var et veldig fint mål, sier Asllani til NRK.

I kvartfinalen lørdag 29. juni venter Tyskland. Det er en kamp Lindahl og det svenske laget ser fram til, forteller Sveriges målvakt.

– Nå skal vi ta Tyskland. De er et kjempegodt lag som har blitt bedre og bedre i turneringen. De er alltid gode. Vi har møttes mange ganger, så vi kjenner hverandre godt.

– De har fått noen dager flere å hvile på, så vi må fokusere på rehabiliteringen vår og være klar til den kampen.

  • Sverige møter Tyskland i kvartfinalen lørdag 29. juni.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal