Katrine Lunde på vei til russisk toppklubb

– Det hadde vært moro med noe helt nytt, sier landslagskeeper Katrine Lunde om en mulig overgang til russisk håndball.

Katrine Lunde Haraldsen

SER ØSTOVER: Toppklubb ønsker Katrine Lunde.

Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Til sommeren er hun ferdig i Györ etter et turbulent år hvor hun fikk lønnen halvert etter at hun ble gravid.

Mye tyder nå på at Rostov-Don blir neste stoppested for landslagskeeperen. Da blir det også et gledelig gjensyn med hennes tidligere trener i Aalborg, Jan Leslie.

Storklubb som satser

Katrine Lunde Haraldsen

SKRYTER AV TRENER: Lune mener Jan Leslie er en god trener og person.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Han er en god trener og en god person. Skal jeg velge russisk håndball er det viktig for meg at det er en trener der som jeg kjenner og som har en håndballfilosofi som jeg liker, forteller Lunde, som for tiden er 35 uker inn i graviditeten.

Rostov-Don topper den russiske ligaen klart. På de første fjorten kampene har de 13 seire og én uavgjort. Avstanden ned til Dynamo Sinara er fire poeng med to kamper mindre spilt. Neste år håper de å hevde seg i mesterligaen.

Jan Leslie bekrefter at det har vært kontakt og at det er opp til spilleren selv å bestemme.

– Vi ønsker å bygge en storklubb. Neste år skal vi spille mesterliga og da vil jeg ha spillere som Katrine. Hun har en unik vinnerskalle og har vært den beste keeperen i verden de siste 10-12 årene, sier trener Leslie.

I Russland kan Lunde bli lagkamerat med blant andre Viktoriya Borshchenko og Iullia Mangarova – to av de ukrainske spillerne som er var med og spilte mot Norge i håndball EM i Ungarn.

Kamp om keeperen

Gunnar Pettersen

- ER VELKOMMEN: Gunnar Pettersen skulle gjerne hatt Lunde i sin stall.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

NRK vet at også Våg Vipers har vært i kontakt med sørlandsjenta, men at Lunde har fortalt at hun ønsker å spille i utlandet minst ett år til. Hun er fortsatt sugen på mer topphåndball og landslagsspill.

Sportssjef i Vipers, Peder Langfeldt, går langt i å antyde at det ikke blir norsk håndball som får gleden av å se Katrine Lunde i aksjon neste sesong.

– Jeg snakker jevnlig med Katrine, vi har en god dialog. Hun vet at døren alltid står åpen for henne hjemme i Kristiansand, men slik jeg forstår det ønsker hun å spille ute i hvert fall et år til.

Trener Gunnar Pettersen legger heller ikke skjul på at hun er ønsket i Kristiansand.

– Det er klart hun er velkommen her, sier Pettersen til NRK.

Sportsnyheter

Banket Johaug i sprengkulda – så smeltet Karlssons bukser i lederstolen

Det ble drama både underveis og etter målgang da svenske Frida Karlsson ga Therese Johaug en skikkelig tankevekker i sesongens første distanserenn.

Siste nytt

 • Graabak nær utrolig opphenting

  Uten Jarl Magnus Riiber på start ble det ingen ny norsk seier i den andre verdenscupkonklurransen i Ruka. Tyske Terrence Weber vant foran to landsmenn.

  Jørgen Graabak tok sjuendeplassen etter å ha gått seg opp fra sin 22.-plass etter hoppingen. Graabak lå an til å kapre tredjeplassen på imponerende vis, men ble fragått helt mot slutten.

  Det ble også sjuendeplass i fredagens sprint over fem kilometer på trønderen.

  Den tyske veteranen Eric Frenzel ble nummer to, mens Vincent Geiger tok tredjeplassen.

  Jarl Magnus Riiber og Kasper Moen Flatla ble diskvalifisert i kvalifiseringen på grunn av ureglementerte hoppdresser. Dermed ble det Espen Bjørnstad man måtte håpe på av de norske løperne.

  y5xpaIQ54H8
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Tap i double for Ruud og Durasovic

  Casper Ruud og Viktor Durasovic tapte i doublekampen mot ukrainsk motstand i Davis Cup i Oslo lørdag, men Norge leder likevel 2-1. Dermed trengs det en seier i single for avansement.

  Doublespesialistene Serhij Stakhovskyj og Denys Moltsjanov ga Ruud og Durasovic mer enn nok å hanskes med hjemme i Oslo Tennis Arena. Norges to beste tennisspillere måtte gi tapt med settsifrene 6-7 (4-7), 6-3.

  JRTrSGy8HIc
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Arsenal lekte seg til seier

  Bukayo Saka og Gabriel Martinelli scoret målene da Arsenal vant 2-0 over Newcastle lørdag. Martin Ødegaard spilte fra start for vertene, som dominerte banespillet fullstendig. Arsenal har nå like mange poeng som West Ham på den viktige fjerdeplassen, men står med én kamp mer spilt. Nyrike Newcastle ligger helt sist på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal