NRK Meny
Normal

Katrine Lunde på vei til russisk toppklubb

– Det hadde vært moro med noe helt nytt, sier landslagskeeper Katrine Lunde om en mulig overgang til russisk håndball.

Katrine Lunde Haraldsen

SER ØSTOVER: Toppklubb ønsker Katrine Lunde.

Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Til sommeren er hun ferdig i Györ etter et turbulent år hvor hun fikk lønnen halvert etter at hun ble gravid.

Mye tyder nå på at Rostov-Don blir neste stoppested for landslagskeeperen. Da blir det også et gledelig gjensyn med hennes tidligere trener i Aalborg, Jan Leslie.

Storklubb som satser

Katrine Lunde Haraldsen

SKRYTER AV TRENER: Lune mener Jan Leslie er en god trener og person.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Han er en god trener og en god person. Skal jeg velge russisk håndball er det viktig for meg at det er en trener der som jeg kjenner og som har en håndballfilosofi som jeg liker, forteller Lunde, som for tiden er 35 uker inn i graviditeten.

Rostov-Don topper den russiske ligaen klart. På de første fjorten kampene har de 13 seire og én uavgjort. Avstanden ned til Dynamo Sinara er fire poeng med to kamper mindre spilt. Neste år håper de å hevde seg i mesterligaen.

Jan Leslie bekrefter at det har vært kontakt og at det er opp til spilleren selv å bestemme.

– Vi ønsker å bygge en storklubb. Neste år skal vi spille mesterliga og da vil jeg ha spillere som Katrine. Hun har en unik vinnerskalle og har vært den beste keeperen i verden de siste 10-12 årene, sier trener Leslie.

I Russland kan Lunde bli lagkamerat med blant andre Viktoriya Borshchenko og Iullia Mangarova – to av de ukrainske spillerne som er var med og spilte mot Norge i håndball EM i Ungarn.

Kamp om keeperen

Gunnar Pettersen

- ER VELKOMMEN: Gunnar Pettersen skulle gjerne hatt Lunde i sin stall.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

NRK vet at også Våg Vipers har vært i kontakt med sørlandsjenta, men at Lunde har fortalt at hun ønsker å spille i utlandet minst ett år til. Hun er fortsatt sugen på mer topphåndball og landslagsspill.

Sportssjef i Vipers, Peder Langfeldt, går langt i å antyde at det ikke blir norsk håndball som får gleden av å se Katrine Lunde i aksjon neste sesong.

– Jeg snakker jevnlig med Katrine, vi har en god dialog. Hun vet at døren alltid står åpen for henne hjemme i Kristiansand, men slik jeg forstår det ønsker hun å spille ute i hvert fall et år til.

Trener Gunnar Pettersen legger heller ikke skjul på at hun er ønsket i Kristiansand.

– Det er klart hun er velkommen her, sier Pettersen til NRK.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal