Hopp til innhold

Katrine Aalerud tok sitt tredje NM-gull

Vestby-rytter Katrine Aalerud (29) satte tidlig opp farten og la alle konkurrenter bak seg med god margin i kampen om NM-gullet i temporitt torsdag.

Aalerud vant med ett minutt og fem sekunder ned til sølvvinner Mie Bjørndal Ottestad (Ullevål), mens Rennebu-rytter Sigrid Ytterhus Haugset tok bronsen, 1.35 minutter bak vinneren.

Torsdagens ritt ved Saltstraumen gikk over 27 kilometer, og Aaleruds vinnertid ble 39.30.

Uno-X-rytter Aalerud ledet hele veien og kunne til slutt juble for sitt tredje NM-gull. Hun ble også tempomester i 2020 og 2021. (NTB)

Katrine Aalerud
Foto: Heiko Junge / NTB

Siste nytt

 • Bodø/Glimt solgte Grønbæk for rekordsum

  Bodø/Glimt er enig med Ligue 1-klubben Rennes om en rekordovergang for danske Albert Grønbæk (23).

  Det bekrefter Glimt på sine nettsider.

  – Det er vemodig, men jeg syns det er på riktig tidspunkt, og noe jeg har ønsket selv. Det er med blandede følelser at jeg reiser nå, for jeg har hatt en vanvittig god tid i Glimt, sier Grønbæk.

  Onsdag erfarte både VG, Nettavisen og Avisa Nordland overgangen. De to sistnevnte skrev at avtalen har en totalpakke på 15 millioner euro, noe som tilsvarer over 170 millioner kroner. I tillegg skal det ligge noen bonuser og en videresalgsklausul i avtalen.

  Det gjør den til tidenes største i Eliteserien. Den tidligere rekorden hadde David Datro Fofana på 130 millioner kroner da han gikk fra Molde til Chelsea.

  Glimt skriver ikke hvor mye overgangssummen er, men betegner den som «en større overgangssum».

  – Det er en veldig fin historie. Det betyr selvfølgelig mye at jeg kan gi igjen i forhold til det som Bodø/Glimt har gitt meg, så det setter jeg pris på, sier Grønbæk.

  Grønbæk gjorde sommeren 2022 overgang fra danske AGF til Bodø/Glimt, hvor han har gjort braksuksess. Fasiten etter 87 kamper med Glimt er 30 mål og 16 målgivende pasninger.

  Rennes endte forrige sesong på 10.-plass i Ligue 1, fem poeng bak 7.-plassen som sikret spill i conferenceligaen.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord (1-1)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Giroud gir seg på landslaget – avslutter som tidenes mestscorende for Frankrike

  Veteranspissen Olivier Giroud (37) setter punktum for Frankrike-karrieren etter 57 mål på 137 A-lagskamper.

  Det skriver han i et innlegg på Instagram.

  – Det lenge fryktede øyeblikket har kommet: øyeblikket for å si farvel til det franske landslaget, skriver han og fortsetter:

  – Vi har blitt en uatskillelig gjeng med kamerater under en mann: treneren, Didier Deschamps, som jeg takker for tilliten. Til tross for våre oppturer og nedturer, har han gjort det mulig for meg å bli «Les Bleus'» toppscorer gjennom tidene.

  I løpet av landslagskarrieren vant Giroud VM i 2018, før han også var med på å tape VM-finalen mot Argentina fire år senere. Han tok også Thierry Henrys scoringsrekord på 51 i VM-sluttspillet i Qatar.

  Giroud debuterte for Frankrike i 2011 og scoret sitt første mål i sin tredje landskamp i en 2-1-seier mot Tyskland. Det siste av de 57 målene kom i mars 2024 da han ble matchvinner i en treningskamp mot Chile.

  Den tidligere Arsenal-, Chelsea- og Milan-spissen vil slutte seg til MLS-klubben Los Angeles FC neste sesong.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer France
  Foto: Hassan Ammar / AP
 • Uno-X-rytter fullfører Tour de France med blå bart – følgerne valgte fargen

  Magnus Cort gjorde barten blå på siste hviledag i Tour de France. Uno-X-dansken fulgte opp en avstemning i sosiale medier.

  Fargingen kom som en konsekvens av at Corts konto på Instagram før helgen nådde 200.000 følgere. Han lovet tidligere i år å farge barten hvis han kom opp i et slikt antall.

  Mandag la proffsyklisten ut en Instagram-story av den blå barten. Det var opp til følgerne å avgjøre om ansiktshåret på overleppa skulle bli gul, rød eller blå.

  Selv hadde Cort lagt ut et klart råd: «Hjelp meg å gjøre kjæresten min glad og stem for gul», skrev 31-åringen fredag.

  Underveis i årets Tour de France analyserer dansken alle hotellrom han og Uno-X-laget bor på. I forrige uke slaktet Cort et rom han delte med Alexander Kristoff. Det hadde mugg på veggene og ellers dårlige forhold.

  Cort sluttet seg til Uno-X foran årets sesong.

  (NTB)

  Cycling Tour de France
  Foto: Jerome Delay / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal