Katrine (22) er årets skytterdronning: – Helt uvirkelig

Katrine Aannestad Lund (22) lot tårene renne da dronningtittelen var sikret.

Det var spennende til sise skudd, men Katrine Aanestad Lund stakk av med seieren.

RØRT TIL TÅRER: Se Katrine Aannestad Lund bli skytterdronning.

22-åringen taklet presset da det hele skulle avgjøres, og etterpå var det en svært rørt skytterdronning som snakket med NRK:

– Jeg prøver å snakke, men jeg har ikke så mye å si. Jeg har lyst til å juble, men jeg får det ikke til. Dette er helt uvirkelig, nærmest hikstet hun frem.

Tangerte rekord

Jondalen-skytteren tangerte landsskytterrekorden med 249 poeng da hun kvalifiserte seg til skive én i kongelaget onsdag. Da var hun en millimeter fra å bli den første i historien med fullt hus på den innledende skytingen under Landsskytterstevnet.

– Fy f**. Jeg har mest lyst til å grine, men jeg skal ikke gjøre det, sa Aannestad Lund da hun fikk anvist serien sin direkte under et intervju med NRK.

– Et vondt minutt

I dag var hun helt rå igjen.

Med 349 poeng og tangering av Landsskytterstevnet-rekorden var det ingen tvil: Aannestad Lund er Norges beste skytter.

– Jeg prøvde å holde all lyd unna, og være i bobla, men hvert skudd skapte så mye puls. Det var et vondt minutt, fortalte hun om den siste og avgjørende serien.

22-åringen måtte ha tiere for å bli dronning, men hun klarte det og holdt unna for Åse Marit Myrvang fra Steinsgård skytterlag. Myrvang endte med 348 poeng og ble skytterprinsesse.

Daniel Sørli, skytterkonge fra i fjor, fikk 347, og ble skytterprins.

Tangering av rekorden og nydelig start

NÆR REKORD: Se Aannestad Lund tangere landsskytterrekorden med 249 poeng da hun kvalifiserte seg til skive én i kongelaget torsdag.

Siste nytt

 • Spitse forlenger med Vålerenga

  Den nederlandske landslagsprofilen, Sherida Spitse, forlenger med Vålerenga Fotball Damer, skriver klubben på Instagram.

  28-åringen kom til klubben i 2018.

  Spitse
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Prestisjepris til Hovland

  Golfspilleren Viktor Hovland (21) ble mandag tildelt prestisjetunge Ben Hogan Award. Prisen er amatørgolfens mest prestisjetunge og går til den spilleren som har levert best i alle college- og amatørturneringer det siste året, skriver Norsk Golf.

 • Sørloth ute av landslaget

  Alexander Sørloth pådro seg en ankelskade for Gent i helgen, og går glipp av Norges neste EM-kvalifiseringskamper mot Romania og Færøyene, skriver TV 2.

  Norge møter Romania i EM-kvalifisering fredag 7. juni og Færøyene tre dager senere.

  Alexander Sørloth
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal