Katrine (22) er årets skytterdronning: – Helt uvirkelig

Katrine Aannestad Lund (22) lot tårene renne da dronningtittelen var sikret.

Det var spennende til sise skudd, men Katrine Aanestad Lund stakk av med seieren.

RØRT TIL TÅRER: Se Katrine Aannestad Lund bli skytterdronning.

22-åringen taklet presset da det hele skulle avgjøres, og etterpå var det en svært rørt skytterdronning som snakket med NRK:

– Jeg prøver å snakke, men jeg har ikke så mye å si. Jeg har lyst til å juble, men jeg får det ikke til. Dette er helt uvirkelig, nærmest hikstet hun frem.

Tangerte rekord

Jondalen-skytteren tangerte landsskytterrekorden med 249 poeng da hun kvalifiserte seg til skive én i kongelaget onsdag. Da var hun en millimeter fra å bli den første i historien med fullt hus på den innledende skytingen under Landsskytterstevnet.

– Fy f**. Jeg har mest lyst til å grine, men jeg skal ikke gjøre det, sa Aannestad Lund da hun fikk anvist serien sin direkte under et intervju med NRK.

– Et vondt minutt

I dag var hun helt rå igjen.

Med 349 poeng og tangering av Landsskytterstevnet-rekorden var det ingen tvil: Aannestad Lund er Norges beste skytter.

– Jeg prøvde å holde all lyd unna, og være i bobla, men hvert skudd skapte så mye puls. Det var et vondt minutt, fortalte hun om den siste og avgjørende serien.

22-åringen måtte ha tiere for å bli dronning, men hun klarte det og holdt unna for Åse Marit Myrvang fra Steinsgård skytterlag. Myrvang endte med 348 poeng og ble skytterprinsesse.

Daniel Sørli, skytterkonge fra i fjor, fikk 347, og ble skytterprins.

Tangering av rekorden og nydelig start

NÆR REKORD: Se Aannestad Lund tangere landsskytterrekorden med 249 poeng da hun kvalifiserte seg til skive én i kongelaget torsdag.

Siste nytt

 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Drømmedebut for Svendsen

  Sander Svendsen scoret to mål i sin første kamp i dansk fotball da hans Odense vant 4-1 over Lyngby mandag kveld. 21-åringen var lånt ut til Odd første halvdel av 2019, før han altså ble solgt til Odense.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Ranheim (1-0).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Norge ute av EM

  Norge måtte vinne mot Frankrike for å gå videre i U19-EM, men med 3-3 røk Norge ut. Emilie Bragstad reduserte to ganger for Norge, men 15 før slutt satte Melvine Malard inn 3-2. Sara Iren Lindbak Hørte headet inn 3-3 like før slutt, men det var ikke nok for avansement.

Sendeplan

Kl. Program Kanal