Katrine (22) er årets skytterdronning: – Helt uvirkelig

Katrine Aannestad Lund (22) lot tårene renne da dronningtittelen var sikret.

Det var spennende til sise skudd, men Katrine Aanestad Lund stakk av med seieren.

RØRT TIL TÅRER: Se Katrine Aannestad Lund bli skytterdronning.

22-åringen taklet presset da det hele skulle avgjøres, og etterpå var det en svært rørt skytterdronning som snakket med NRK:

– Jeg prøver å snakke, men jeg har ikke så mye å si. Jeg har lyst til å juble, men jeg får det ikke til. Dette er helt uvirkelig, nærmest hikstet hun frem.

Tangerte rekord

Jondalen-skytteren tangerte landsskytterrekorden med 249 poeng da hun kvalifiserte seg til skive én i kongelaget onsdag. Da var hun en millimeter fra å bli den første i historien med fullt hus på den innledende skytingen under Landsskytterstevnet.

– Fy f**. Jeg har mest lyst til å grine, men jeg skal ikke gjøre det, sa Aannestad Lund da hun fikk anvist serien sin direkte under et intervju med NRK.

– Et vondt minutt

I dag var hun helt rå igjen.

Med 349 poeng og tangering av Landsskytterstevnet-rekorden var det ingen tvil: Aannestad Lund er Norges beste skytter.

– Jeg prøvde å holde all lyd unna, og være i bobla, men hvert skudd skapte så mye puls. Det var et vondt minutt, fortalte hun om den siste og avgjørende serien.

22-åringen måtte ha tiere for å bli dronning, men hun klarte det og holdt unna for Åse Marit Myrvang fra Steinsgård skytterlag. Myrvang endte med 348 poeng og ble skytterprinsesse.

Daniel Sørli, skytterkonge fra i fjor, fikk 347, og ble skytterprins.

Tangering av rekorden og nydelig start

NÆR REKORD: Se Aannestad Lund tangere landsskytterrekorden med 249 poeng da hun kvalifiserte seg til skive én i kongelaget torsdag.

Siste nytt

 • Johaug med sterk prolog

  Therese Johaug har vunnet alle de fire første etappene av Ski Tour, men er ikke favoritt i dagens klassiske sprint. Men i prologen overrasket Johaug med en veldig godt løp og gikk inn til en tredjeplass. Svenske Jonna Sundling gikk fortest i prologen med tiden 3:22.75. Johaug gikk i mål under sekundet bak. Tiril Udnes Weng var nest beste norske utøver med en sjuendeplass.

  Therese Johaug imponerte i prologen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Rapport: Bryant-pilot braut reglar

  Helikopterpiloten som styrta saman med basketball-stjerna Kobe Bryant og sju andre i Califiornia, hadde tidlegare fått refs for å ha brote luftfartsreglane. Det skriv amerikanske luftfartsstyresmakter (FAA) i ein rapport, skriv Los Angeles Times.

 • Lewandowski redda Bayern

  Bayern München sleit lenge mot botnlaget Paderborn og såg ut til å miste viktige poeng i tittelkampen i Bundesliga. Paderborn kjempa seg heroisk til 2-2 på bortebane med eit kvarter igjen å spele. Men da det var to minutt igjen på klokka dukka Robert Lewandowski opp og scora sitt 25 mål for sesongen. Dermed vann Bayern 3-2 og har fire poeng ned til Leipzig med ein kamp meir spelt.

  Robert Lewandowski
  Foto: Matthias Schrader / Matthias Schrader

Sendeplan

Kl. Program Kanal