Katrine (22) er årets skytterdronning: – Helt uvirkelig

Katrine Aannestad Lund (22) lot tårene renne da dronningtittelen var sikret.

Det var spennende til sise skudd, men Katrine Aanestad Lund stakk av med seieren.

RØRT TIL TÅRER: Se Katrine Aannestad Lund bli skytterdronning.

22-åringen taklet presset da det hele skulle avgjøres, og etterpå var det en svært rørt skytterdronning som snakket med NRK:

– Jeg prøver å snakke, men jeg har ikke så mye å si. Jeg har lyst til å juble, men jeg får det ikke til. Dette er helt uvirkelig, nærmest hikstet hun frem.

Tangerte rekord

Jondalen-skytteren tangerte landsskytterrekorden med 249 poeng da hun kvalifiserte seg til skive én i kongelaget onsdag. Da var hun en millimeter fra å bli den første i historien med fullt hus på den innledende skytingen under Landsskytterstevnet.

– Fy f**. Jeg har mest lyst til å grine, men jeg skal ikke gjøre det, sa Aannestad Lund da hun fikk anvist serien sin direkte under et intervju med NRK.

– Et vondt minutt

I dag var hun helt rå igjen.

Med 349 poeng og tangering av Landsskytterstevnet-rekorden var det ingen tvil: Aannestad Lund er Norges beste skytter.

– Jeg prøvde å holde all lyd unna, og være i bobla, men hvert skudd skapte så mye puls. Det var et vondt minutt, fortalte hun om den siste og avgjørende serien.

22-åringen måtte ha tiere for å bli dronning, men hun klarte det og holdt unna for Åse Marit Myrvang fra Steinsgård skytterlag. Myrvang endte med 348 poeng og ble skytterprinsesse.

Daniel Sørli, skytterkonge fra i fjor, fikk 347, og ble skytterprins.

Tangering av rekorden og nydelig start

NÆR REKORD: Se Aannestad Lund tangere landsskytterrekorden med 249 poeng da hun kvalifiserte seg til skive én i kongelaget torsdag.

Siste nytt

 • Mjøndalen sikret viktig poeng

  Bodø/Glimt kom til uttallige sjanser mot Mjøndalen på Aspmyra i dag, men klarte aldri å sette ballen i mål. Kampen endte derfor 0-0. Bodø/Glimt er på andreplass, syv poeng bak Molde. Mjøndalen er på sisteplass, kun ett poeng fra trygg plass.

  Bodø/Glimt - Mjøndalen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Dermendzjev tar over Bulgaria

  Georgij Dermendzjev er utpekt til å overta som sjef for Bulgarias fotballherrer etter at Krasimir Balakov trakk seg som følge av rasismeskandalen sist uke.

  64-åringen er en av Bulgarias mest suksessfulle klubbtrenere.

  Euro 2020 Qualifier - Group A - Bulgaria v England
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Vil forlenge Lagerbäcks kontrakt

  Norges Fotballforbund (NFF) vil ha Lars Lagerbäck med videre som landslagssjef etter neste sommer, dersom svensken ønsker det selv.

  Det bekrefter fotballpresident Terje Svendsen overfor Nettavisen.

  – Det er ingen hemmelighet fra vår side at vi ønsker at han skal fortsette, sier Svendsen.

  I forbindelse med EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania fikk Lagerbäck gjentatte ganger spørsmål om sin framtid som sjef for fotballherrene. Hans nåværende kontrakt går ut til sommeren, men Lagerbäck har ikke vært avvisende til å forlenge avtalen.

  – Den ballen ligger hos NFF. Jeg vil jo råde dem til å få dette avklart så raskt som mulig, sa Lagerbäck.

  Det betyr at Lagerbäcks framtid trolig avgjøres før Norge skal spille omspill i nasjonsligaen i mars. Det er siste mulighet til å sikre seg plass i fotball-EM til sommeren. (NTB)

  Lagerbäck
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal