Katjusja fikk lisens

Det betyr trolig at det blir Tour de France-deltakelse på den norske bronsevinneren i OL, Alexander Kristoff og hans lag.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff vant bronse i OL. Nå blir det trolig Tour de France på syklisten.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Kilde: NRK - NTB

CAS (Den internasjonale voldgiftsretten for sport) avgjorde i dag at det russiske sykkelaget Katjusja får World Tour-lisens for 2013-sesongen likevel.

Kristoff har blitt høyere verdsatt i Katjusja etter at han tok bronse i landveisykling under OL i London denne sommeren. Katjusja har gitt beskjed til Kristoff at han trolig får sykle i Tour de France.

Vant fram

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ga ikke lisens til Katjusja for 2013-sesongen på grunn av lagets dopinghistorikk. Katjusja anket avgjørelsen og i dag ble det altså klart at anken vant frem i CAS.

– Etter høringen kom ikke CAS-panelet til samme konklusjon som
UCIs lisenskommisjon og valgte å gi medhold til anken, heter det
i en uttalelse fra CAS.

– Vi er veldig takknemlig ovenfor alle som har sympatisert med oss, håpt og trodd på at retfferdigheten ville seire. Avgjørelsen er absolutt objektiv og rettferdig, sier Igor Markov, leder for det russiske globale sykkelprosjektet, som Katjusja er en del av, til Katsjusjas hjemmesider.

Kan få konsekvenser

UCI har erkjent avgjørelsen og ifølge Ritzau kan avgjørelsen til CAS få store konsekvenser for årets sesong siden det kun er plass til 18 lag på verdenstouren. Dette vil UCI evaluere i løpet av de neste dagene.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: Kortprogram kvinner
Mesterfinalen fotball Brann - Rosenborg
Mesterfinalen fotball: Brann - RBK