NRK Meny
Normal

Katjusja fikk lisens

Det betyr trolig at det blir Tour de France-deltakelse på den norske bronsevinneren i OL, Alexander Kristoff og hans lag.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff vant bronse i OL. Nå blir det trolig Tour de France på syklisten.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

CAS (Den internasjonale voldgiftsretten for sport) avgjorde i dag at det russiske sykkelaget Katjusja får World Tour-lisens for 2013-sesongen likevel.

Kristoff har blitt høyere verdsatt i Katjusja etter at han tok bronse i landveisykling under OL i London denne sommeren. Katjusja har gitt beskjed til Kristoff at han trolig får sykle i Tour de France.

Vant fram

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ga ikke lisens til Katjusja for 2013-sesongen på grunn av lagets dopinghistorikk. Katjusja anket avgjørelsen og i dag ble det altså klart at anken vant frem i CAS.

– Etter høringen kom ikke CAS-panelet til samme konklusjon som
UCIs lisenskommisjon og valgte å gi medhold til anken, heter det
i en uttalelse fra CAS.

– Vi er veldig takknemlig ovenfor alle som har sympatisert med oss, håpt og trodd på at retfferdigheten ville seire. Avgjørelsen er absolutt objektiv og rettferdig, sier Igor Markov, leder for det russiske globale sykkelprosjektet, som Katjusja er en del av, til Katsjusjas hjemmesider.

Kan få konsekvenser

UCI har erkjent avgjørelsen og ifølge Ritzau kan avgjørelsen til CAS få store konsekvenser for årets sesong siden det kun er plass til 18 lag på verdenstouren. Dette vil UCI evaluere i løpet av de neste dagene.

Siste nytt

 • Gjekstad blir ny Viperstrener

  Den tidligere Larvik-treneren Ole Gustav Gjekstad gjør trenercomeback i Vipers Kristiansand. Han tar over for Kenneth Gabrielsen, som gir seg etter sesongen, ett år før kontraktstiden går ut. Det skriver TV2.

  Ole Gustav Gjekstad
  Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK
 • Lagkamerat skadd i velt

  Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Dimension Data, Scott Thwaites, pådro seg alvorlige ryggskader da han veltet på en treningstur nylig. Tilstanden skal være stabil. Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Boasson Hagen
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Manchester United får kvinnelag

  Manchester United gjør som flere andre engelske toppklubber og starter kvinnelag i fotball. Klubben har et akademi for kvinner, som har gitt flere sjansen på landslag denne sesongen. Nå starter de eget kvinnelag, som skal spille i 2. divisjon.

  United
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par