NRK Meny
Normal

Kathrines drøm knust av reklameskilt

HOLMENKOLLEN (NRK): Kathrine Harsem kjempet om en sensasjonell pallplass. Så havnet hun under et reklameskilt og måtte gå en halv kilometer med én stav.

Kathrine Harsem

STANG UT: 12. plass er bra, men søndag hadde Kathrine Harsem så mye mer inne i Holmenkolen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Hun er egentlig sprinter, men er også regjerende norgesmester på 5 km klassisk. Noen tremilsløper har imidlertid Kathrine Harsem vært kjent som.

Derfor var det litt oppsiktsvekkende at hun – på sin 27-årsdag – var blant de mest aktive i gruppa bak suverene Therese Johaug på søndagens tremil.

Man kunne begynne å lure på om det var den perfekte bursdagsgaven Kollen-tåka pakket inn, en sensasjonell pallplass.

Men plutselig var Harsem borte vekk.

– Jeg har hatt så mye utur i år. Fader eller, sukker hun oppgitt etterpå.

Brakk staven

Dette er hva som skjedde:

– Plutselig lå Ragnhild Haga på bakken der, og så ble jeg med i det fallet, landet under et skilt og lå der med én stav. Så måtte jeg gå i alle fall en halv kilometer med en stav. Og det var litt vanskelig å stake med en stav.

– Så fikk jeg ny stav, så sånn har jeg gått i 17 kilometer, men det funker det også, sier Harsem – og viser fram to staver med ulik lengde.

– Du vurderte ikke å bytte igjen?

– Jeg fikk faktisk min originale stav. Det var bare dumt av meg at jeg hadde levert inn en stav som var halvannen centimeter for kort. Jeg var for første gang i mitt liv litt nærme å bare gi meg. Men man kan jo ikke det, fastslår hun.

– Hva tenkte du da det skjedde?

– I dag hadde jeg helt sykt bra ski og kjente meg veldig pigg, så det var veldig synd at jeg tryna fra den gruppa. Men jeg er kjempefornøyd med å bli nummer 12, det er cirka 20 plasser bedre enn i fjor, så det var veldig bra, sier hun.

Kathrine Harsem

DAGENS UHELDIGSTE: Kathrine Harsem forteller om uhellet.

Mål: Finale

Pinlig nøyaktig er det 19 plasser bedre enn i fjor, og faktisk første gang Harsem tok verdenscuppoeng på ei tremil.

– Føler du at du kunne ha kjempet om pallen?

– Det vet man aldri, men jeg pleier å bli sprekere og sprekere utover en tremil. Jeg hadde ett mål i dag, det var å henge bak rumpa til Ragnhild Haga, og jeg skulle i hvert fall prøvd å være med henne inn. Så får man aldri vite. Men jeg er veldig fornøyd.

Harsem tar uansett med seg en formbekreftelse til Stockholm – der det er sprint torsdag, og en ny mulighet til å innfri sesongens store mål:

– Å komme til den derre finalen i en verdenscupsprint!

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal