NRK Meny
Normal

Betaler for lite i startpenger – kan bli kastet ut av Diamond League

Den tradisjonelle DN-galan i friidrett i Stockholm kan bli kastet ut av Diamond League. Årsaken er at de ikke har råd til å betale nok startpenger.

DN-galan

Carmelita Jeter, Mershevet Myers og Debbie Ferguson-Mckozie på 100 m i DN-galan i fjor. Men flere stjerner skal ha uteblitt på grunn av for små sratpenger, og nå klager stjernenes managere

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Årets DN-gala går av stabelen i kveld, men uten de aller største stjernene. Flere av stjernenes managere har protestert sterkt på at arrangørene ikke betaler det som er forventet av en Diamond League-arrangør, skriver Aftonbladet.

Se DN-galan direkte på NRK1 fra kl. 19.45 ( NRK2 fra 20.55-21.30)

Det er anbefalt at hver Diamond League-arrangør skal bruke rundt 500.000 dollar (drøyt 3 millioner kroner) i startpenger. DN-galan har i år bare 150.000 dollar til dette, altså under en tredel.

Managerne reagerer

Det har fått friidrettsmanagernes organisasjon AAM til å reagere. De har skrevet til ledelsen i Diamond League der de krever at arrangørene i Stockholm lever opp til DL-kravene.

DN-galan risikerer en advarsel om de ikke lever opp til kravene. Skulle det ikke bli bedre til neste år, risikerer stevnet å bli kastet ut av Diamond League.

– Men vi har de pengene vi har, og må sette tæring etter næring, sier DN-galantes styreleder Jan Kowalski.

DN-galan har vært inkludert i Diamond League siden den overtok for den tidligere Golden League i 2010, og antallet arrangørsteder ble utvidet.

– Noen har livlig fantasi

– Vi kjører vår linje. Det ligger forhandlinger bak startlistene, og noen har en svært livlig fantasi om hva der er verdt. Men vårt mål er at DN-galan skal leve videre, sier han.

Stevnet har gått med underskudd siden 2012, da den forrige stevnelederen fikk sparken. Nå går det på lavbudsjett.

– Vi har hatt det tøft i to-tre år, og vi har slitt både på sponsor- og publikumssiden. Men vi bygger på lang sikt, og i år har vi sett en lysning i billettsalget, sier Kowalski.

– Synes du årets stevne holder internasjonal toppklasse?

– Det tror jeg, men vi vet det ikke før etterpå, sier Kowalski.

Flere norske deltakere stiller opp på Stockholm stadion i kveld. Jaysuma Saidy Ndure løper 100 m, Ingvild Måkestad Bovim starter i høyde, og Tonje Angelsen er med i høyde.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Tromsø - Odd
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Cupen: Semifinale, Molde - Lillestrøm
Semifinale i cupen, menn
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Etter Kamp
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm