Kartfjord nådde ikke opp i BMX

Norges BMX-syklist Sebastian Kartfjord ble slått ut av OL.

Sebastian Kartfjord

Sebastian Kartfjord

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Han ble nummer syv i kvartfinalen der kun de fire beste gikk videre.

Kartfjord havnet på femte, sjette og åttende plass i de tre kvartfinaleheatene. Det holdt dessverre bare til åttende og siste plass i heatet.

I første kvartfinale-heat endte han på femteplass etter å ha avansert kraftig.

Sebastian Kartfjord

Sebastian Kartfjord

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det avgjørende heatet varte i 36 sekunder, og BMX-syklisten fikk en brukbar start. Han lå på femteplass de ti første sekundene start, men så ble det tungt for Sandnes-gutten.

Han mistet farten og sakket akterut, langt bak vinneren Jared Graves, som også vant kvartfinalen sammenlagt.

Nordmannen endte langt bak også i prologen som innledet konkurransen. Der endte han på 30. plass av 32 startende.

På hæla

Landslagstrener Petter Dalen mente Sebastian Kartfjord ikke fikk ut sitt beste da han røk ut i dag.

- Han var litt på hæla hele veien. Jeg vet ikke hvorfor og er litt lei meg på Sebastians vegne. Han syklet bare 70 prosent av det han har inne. Det var synd det skjedde i dag, sa Dalen til NTB.

Før den siste omgangen var Kartfjord bare to plassiffer fra en semifinaleplass.

- Da var det helt åpent, og alt kunne skje. Seks ryttere hadde muligheten til å gå videre, sa landslagstreneren.

OL-debut

32 ryttere er med i OL. I kvartfinalene ble det syklet tre heat mot de samme rytterne. De fire beste sammenlagt gikk videre til morgendagens semifinaler med samme opplegg. I finalen er det kun ett løp med åtte ryttere.

Det er første gang BMX er en del av OL-programmet.

Les: Resultatservice kvartfinale BMX

Siste nytt

 • Fire cupfinaler på Ullevaal i 2021

  Styret i Norges Fotballforbund har bestemt at fotball-NM i 2021 gjennomføres som i tidligere år, og at hele fire finaler skal spilles på Ullevaal stadion.

  I år ble NM for menn, samt for begge kjønn i junior- og 16-årsklassen, avlyst på grunn av koronapandemien. Derfor ble det satt ned et utvalg som skulle vurdere gjennomføringen av NM i 2021.

  Det planlegges for et «vanlig NM», med noen foreslåtte endringer. Det legges blant annet opp til at finalene for G19 og J19 skal spilles på Ullevaal stadion. Dermed ligger det an til at begge senior- og juniorfinalene spilles på nasjonalarenaen.

  NM fotball, menn (finale): Haugesund - Viking (0-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Nesten kun nordmenn i sesongstarten

  De nasjonale sesongåpningsrennene i skiskyting og langrenn går under strenge koronaregler, uten publikum og med nesten utelukkende norsk deltakelse.

  Det er avklart etter de siste innstrammingene som kom denne uka. De eneste utenlandske løperne som kommer til å delta i sesongåpningen, er de som allerede bor og trener i Norge.

  Til skiskytternes sesongåpning om to uker var det egentlig ventet deltakelse fra en rekke utenlandske løpere. Men med nye regler som gir ti dagers karantene ved innreise til Norge, blir det umulig.

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Vellykket operasjon for van Dijk

  Midtstopper Virgil van Dijk har gjennomgått en vellykket kneoperasjon etter skaden han pådro seg mot Everton, opplyser Liverpool.

  Van Dijk ble hardt taklet av Everton-keeper Jordan Pickford 17. oktober, og det ble klart at han pådro seg en korsbåndskade i kneet.

  Nederlenderen vil være på sidelinjen lenge, kanskje resten av sesongen. Foreløpig er det ikke kommunisert hvor lang tid det vil ta.

  Van Dijk korsbånd
  Foto: Peter Byrne / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal