Hopp til innhold

Forbannet Warholm ble slått i finalen: – Jeg hater det

Karsten Warholm skulle ta revansje for nederlaget i Zürich. Det klarte han ikke.

– Jeg hater det. Jeg hater det så intenst. Det gjør meg forbanna og det gjør meg irritert og alle de tingene, sier Warholm til NRK etter et nytt nederlag på 400 meter hekk.

For det var Rai Benjamin som vant Diamond League-finalen da han løp inn til knallsterke 46,39. Det er nå ny rekord i Diamond League. Samtidig mistet også Warholm årsbestetiden i verden.

Ikke minst var nederlaget hans andre på rad etter VM-gullet i Budapest.

Nordmannen lå best an inn på oppløpet, men mot siste hekken begynte Benjamin å ta innpå nordmannen. Warholm måtte etterpå innrømme at det ikke var «fett» å miste årsbeste i verden til sin amerikanske rival.

Warhom var godt fornøyd med tiden 46.53. Men han måtte bare surt oppsummere hvor lite han likte å bli slått.

– Jeg kom hit for en ting, og det var å vinne. Det er en lang reise på tampen av sesongen. Jeg har tatt meg sammen så mye jeg kunne. Tiden er mer enn jeg forventet. Samtidig løp Rai over evne. sier Warholm.

– Svir

– Jeg tror det svir mest at han mister årsbeste i verden, sier NRK-kommentator Jann Post etter løpet.

Ekspertkommentator Vebjørn Rodal la merke til hvordan det stoppet veldig for Warholm på de siste 20 meterne.

Men Post tror nå dette nederlaget kan være en vekker for nordmannen, som har dominert i en årrekke.

– Han tar to tap på slutten av sesongen. Det kan gi motivasjon inn i vintertreningen, sier NRK-kommentator Jann Post etter løpet.

Warholm konstaterer at han bare må hjem og trene for å komme sterkere tilbake.

– Løpet i seg selv har jeg lite å utsette på. Alt jeg vil er å vinne. Om jeg må løpe 44, 45, 46 eller 47.. Det spiller ingen rolle, jeg må løpe fortere. Det er det som irriterer meg, sier Warholm.

Tiden til Benjamin var så sterk at Warholm kun en gang tidligere har løpt så fort. Det var da han satte verdensrekord i OL-finalen i 2021.

De 14 hundredelene Warholm var bak Benjamin betydde også at det ble 12.000 dollar i stedet for 30.000 dollar i premiepenger for nordmannen. De pengene tar Bejmanin nå med seg til California.

Rai Benjamin

Rai Benjamin i pressesonen etter seieren over Karsten Warholm

Benjamin uttalte etter seieren til NRK at han ikke tenkte for mye på at han endelig hadde slått Warholm.

– Jeg må vinne når det virkelig gjelder. Det er i VM og OL, sier Benjamin til NRK etter seieren over sin argeste rival.

Benjamin mangler fortsatt gull i mesterskap.

– Det føles bra å avslutte sesongen med en seier, sier Benjamin.

Tok grep

I forkant av løpet i Diamond League-finalen i Eugene «gjemte» han seg for konkurrentene og varmet opp inne på en egen bane. Der kunne han i ro og mak varme opp i skyggen og i fred for konkurrentene.

I selve løpet møtte han alle sine rivaler som dos Santos, Benjamin og McMaster. Det er kun i mesterskap at alle disse utøverne har stått på samme startstrek de siste årene. De andre løperne var et godt stykke bak de to i front i mål.

Warholm oppvarming

Warholm varmet opp for seg selv i forkant av Diamond League-finalen.

Foto: Fredrik Tombra

Tapte sist

Warholm tapte overraskende for Kyron McMaster under Diamond League-stevnet i Zürich for drøye to uker siden. Da ble han spurtet i senk av sølvvinneren fra VM.

Før løpet i Eugene innrømmet han at nederlaget i Zürich ikke var hans stolteste øyeblikk.

Bortsett fra dette nederlaget og tapet i Eugene har Warholm har hatt en svært sterk sesong, som ble toppet med VM-gull i Budapest.

Han har før 46.53-løpet i Eugene tidligere i år løpt fire løp under 47 sekunder. Hans beste tid denne sesongen oppnådde han i Monaco 21. juli da han løp 46.51.

Men i tillegg har han løpt følgende løp under 47 sekunder:

 • 46.52 – Bislett Games 15. juni
 • 46.76 – NM på Jessheim – 6. juli
 • 46.89 – VM i Budapest – 23. august.

Siste nytt

 • Hockeyforbundet kommer beklager til tidligere generalsekretær

  Norges Ishockeyforbund beklager belastningen Ottar Eide ble påført da han gikk av som generalsekretær i forrige måned, opplyser de i en pressemelding.

  I august ble det kjent at Norges Ishockeyforbund endte på et stort underskudd i fjor og sto i en svært krevende økonomisk situasjon. I kjølvannet ble det konkludert med at generalsekretær Ottar Eide ikke lenger hadde styrets tillit. Det ble avholdt et styremøte der administrasjonen ikke var til stede.

  «Sett i ettertid burde styret tatt initiativ til forhandlinger med Eide. Styret beklager måten prosessen ble håndtert på og det store medietrykket Eide deretter ble utsatt for. Dette burde han bli spart for i en allerede krevende tid», skriver forbundet nå.

  «Styret er lei seg for den merbelastningen prosessen har påført Eide», heter det videre.

  Nå har partene kommet til enighet om en avtale rundt Eides avgang. Hva denne innebærer er ikke kjent. (NTB)

  Ottar Eide
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Saudi-Arabias kronprins om «sportsvasking»: – Bryr meg ikke

  Saudi-Arabia har mottatt sterk kritikk for sine investeringer i sport, men i et stort intervju med Fox News sier kronprins Mohammed bin Salman at det er noe han bryr seg lite om.

  – Hvis sportsvasking gjør at mitt bruttonasjonalprodukt (BNP) øker med 1 prosent, så fortsetter vi med sportsvasking. Jeg bryr meg ikke om uttrykket. Jeg har 1 prosent økning i BNP fra sport og sikter på ytterligere 1,5 prosent, sier bin Salman i intervjuet.

  – Kall det hva du vil. Vi kommer til å få de 1,5 prosentene, legger kronprinsen til i det lange, eksklusive intervjuet.

  – Dette er et sjeldent og meget interessant innblikk i tankegangen til Saudi-Arabias de facto leder. Bin Salman er jo samtidig den som personlig har stått bak kongedømmets oppsiktsvekkende strategi med en voldsom styrking av sin posisjon innenfor sportsverdenen de siste årene, mener NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

  Saudi-Arabias statlige investeringsfond (PIF) har blant annet opprettet golfligaen LIV, kjøpt opp Newcastleog lokket en rekke fotballprofiler til de fire hjemlige klubbene de eier.

  – Dette er sportsvasking på et helt annet nivå, sa Frank Conde Tangberg i Amnesty da Cristiano Ronaldo signerte for Al-Nassr.

  Det er ventet at Saudi-Arabia vil søke om å få arrangere fotball-VM i 2030 eller 2034, og i desember arragnerer de klubb-VM i regi av Fifa.

  Mohammed bin Salman
  Foto: Reuters
 • Tysk legende bygger insekthoteller på Formel 1-bane – hylles av Hamilton

  Tidligere Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel har bidratt til å bygge 11 spesiallagde insekthoteller i sving to på den ikoniske Suzuka-banen i Japan.

  Prosjektet, som har fått navnet «Buzzin Corner», har som mål å spre budskapet om biologisk mangfold. Insekthotellene ble avduket torsdag, få dager før årets Grand Prix-løp i Japan.

  For å rette ytterligere oppmerksomhet mot initiativet er kantsteinene i sving to på Suzuka-banen malt i svart og gult – en referanse til fargene på bier. Formel 1-lagene i VM-sirkuset har hver på sin kant hjulpet til med å tilpasse sine egne insekthoteller.

  – Jeg ønsker med dette prosjektet å skape bevissthet rundt viktigheten av biologisk mangfold, skriver Sebastian Vettel på Instagram onsdag.

  – Bien er den perfekte ambassadøren for oss rundt dette prosjektet, og for å fremheve viktigheten av biologisk mangfold. Den symboliserer ikke bare bier, men alle de andre insektene, så vi ser på bien som vår ambassadør, legger han til.

  Tyskeren trakk seg fra Formel 1-sirkuset på slutten av fjoråret etter å ha brukt de siste årene til å snakke varmt om større bevissthet rundt miljø- og klimaspørsmål.

  – Det er flott å se at han har funnet sin misjon. Det er flott å ha Seb tilbake denne helgen. Han satte seg ned og fortalte alle sjåførene om disse planene, sier Lewis Hamilton om engasjementet. (NTB)

  Japan F1 GP Auto Racing
  Foto: Toru Hanai / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste