Trekker seg fra rallycross-VM: – Karrieren kan være over

Petter Solberg og hans rallycross-lag trekker seg fra 2019-sesongen, og til NRK sier hovedpersonen selv at det kan bety slutten på en suksessrik karriere.

solberg

KAN VÆRE FERDIG: Petter Solberg.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

I en pressemelding fredag kom nyheten om at Petter Solbergs rallycross-lag, PSRX Sweden, står over 2019-sesongen. Grunnen skal være at det ikke lenger finnes noen reell konkurranse, etter at flere andre fabrikker har trukket sine lag.

I praksis ville det betydd at Volkswagen ville vært den eneste bilfabrikken som stilte til start med et lag i VM i 2019.

Etter alle solemerker betyr dette også slutten på den profesjonelle karrieren til Petter Solberg. Østfoldingen står med tre verdensmestertitler, ett i rally og to i rallycross.

– Dette kan være slutten for meg på toppnivå, forteller Solberg til NRK.

– Det er tøft

Bakgrunnen for manglende fabrikk-team som stiller til start i 2019 skal være en el-satsning som det foreløpig kun er Volkswagen som har klare mål om.

– Signalene fra Volkswagen har vært klare og tydelige på at hvis de skal fortsette med satsningen i rallycross, så må det være en fremtid som involverer el-biler, sier teamsjef Pernilla Solberg til NRK.

Både Petter og Pernilla Solberg sier at de har tatt avgjørelsen sammen med Volkswagen, som har sponset PSRX med biler siden laget ble opprettet for to år siden.

– Det er klart det er tøft, men vi har blitt enige om det i samråd med Volkswagen. Det er kjipt at 2019-sesongen ikke blir noe av, men nå handler det om fremtiden, sier den tidligere verdensmesteren.

Til tross for at den kommende sesongen utgår, forsikrer teamsjef Solberg om at de har fått gode signaler fra sponsorer.

– Vi har fått klarsignal fra Volkswagen om at de vil satse videre med oss for å finne en bra løsning. Monster Energy er også med videre, så vi må bare finne på noe slik at det blir noe kjøring. Hva det blir og hva vi skal finne på trenger vi noen uker på oss for å finne ut, forteller hun.

Karrieren kan være over

Selv om han ikke vil røpe noen av planene for neste år, innrømmer den tidligere verdensmesteren at beslutningen om å ikke stille til start i neste års VM kan bety at han er ferdig som kjører på toppnivå.

Til NRK forteller også teamsjefen at de hadde sett for seg at dette skulle bli Petters store finale.

– Jeg ville at dette skulle bli Petters siste sesong, og det var det han selv ville også. Det er tøft når det hele blir en avgjørelse han ikke selv har 100 prosent kontroll over, sier Solberg.

Petter Solberg forsikrer likevel om at de går et spennende 2019 i møte.

– Det er klart det er synd at vi ikke skal kjøre rallycross. Vi har lagt inn sjela vår i dette her, men kanskje det kan komme noe godt ut av å ha et pauseår og så komme tilbake på nye høyder.

Siste nytt

 • Medier: Varane nærmer seg United

  Skal vi tro de største engelske mediene og verdens største overgangsguru, Fabrizio Romano, skal Ole Gunnar Solskjær være svært nære å sikre seg Real Madrids stjernestopper Raphaël Varane (28).

  Både Sky Sports og BBC melder at en overgang skal være nært forestående, mens Romano skriver på sin Twitter-konto at det bare skal dreie seg om timer eller dager før avtalen signeres.

  Solskjær har lenge vært på jakt etter en ny midtstopper, og Varane har vært en av nordmannens foretrekkende signeringer. Nå ser det altså ut til at United altså får napp på den franske verdensmesteren fra 2018.

  Varane
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Mol og Sørum vant igjen

  Norges gullkandidater Mol og Sørum slo spanske Pablo Herrera og Adrian Gavira 2-0 i sett mandag.

  Kampen i Shiokaze Park i Tokyo endte til slutt 21-17 og 24-22 i norsk favør.

  – En viktig seier for Norge, sa TV Norge-kommentator Jan Kvalheim.

  Den norske duoen hadde god kontroll i første sett, som til slutt endte med 21-17.

  I andre sett ble det mer utfordrende, og Mol og Sørum slet med å holde tritt med spanjolenes poengfangst.

  Spanjolene trodde faktisk at de hadde avgjort settet og vunnet 21-19, men en norsk utfordring førte til at en liten spansk berøring ved nettet ble avslørt.

  Millimeter-dramatikken gjorde at det svært jevne settet fortsatte, Mol og Sørum slo tilbake og vant til slutt 24-22.

  Det betyr at Mol og Sørum har åpnet OL med to strake seire.

  Onsdag avsluttes det innledende spillet mot russerne Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov.

  De to beste lagene i hver pulje er sikret plass i åttedelsfinalene.

  NXF-XaQmUoQ
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Norsk trusebot til veldedighet

  Det europeiske håndballforbundet donerer pengene som kom inn fra Norges strandhåndball-bot, til en stiftelse som jobber for likestilling i idretten.

  Det opplyser forbundet på sine nettsider mandag.

  «Vi er svært bevisste på oppmerksomheten dette temaet har fått de siste dagene, og selv om endringer ikke kan komme over natten, er vi opptatt av at noe godt skal komme ut av dette nå, og det er grunnen til at EHF har donert boten til en god sak som støtter likestilling i idretten», heter det i en uttalelse fra president Michael Wiederer.

  Han understreker at endringer i det hardt kritiserte regelverket for strandhåndball-spillerne utelukkende kan gjøres av Det internasjonale håndballforbundet (IHF).

  – Vi skal gjøre alt vi kan for å påvirke dette, sier Wiederer. (NTB)

  strandhåndball
  Foto: Viasport

Sendeplan

Kl. Program Kanal