Hopp til innhold

Trekker seg fra rallycross-VM: – Karrieren kan være over

Petter Solberg og hans rallycross-lag trekker seg fra 2019-sesongen, og til NRK sier hovedpersonen selv at det kan bety slutten på en suksessrik karriere.

solberg

KAN VÆRE FERDIG: Petter Solberg.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

I en pressemelding fredag kom nyheten om at Petter Solbergs rallycross-lag, PSRX Sweden, står over 2019-sesongen. Grunnen skal være at det ikke lenger finnes noen reell konkurranse, etter at flere andre fabrikker har trukket sine lag.

I praksis ville det betydd at Volkswagen ville vært den eneste bilfabrikken som stilte til start med et lag i VM i 2019.

Etter alle solemerker betyr dette også slutten på den profesjonelle karrieren til Petter Solberg. Østfoldingen står med tre verdensmestertitler, ett i rally og to i rallycross.

– Dette kan være slutten for meg på toppnivå, forteller Solberg til NRK.

– Det er tøft

Bakgrunnen for manglende fabrikk-team som stiller til start i 2019 skal være en el-satsning som det foreløpig kun er Volkswagen som har klare mål om.

– Signalene fra Volkswagen har vært klare og tydelige på at hvis de skal fortsette med satsningen i rallycross, så må det være en fremtid som involverer el-biler, sier teamsjef Pernilla Solberg til NRK.

Både Petter og Pernilla Solberg sier at de har tatt avgjørelsen sammen med Volkswagen, som har sponset PSRX med biler siden laget ble opprettet for to år siden.

– Det er klart det er tøft, men vi har blitt enige om det i samråd med Volkswagen. Det er kjipt at 2019-sesongen ikke blir noe av, men nå handler det om fremtiden, sier den tidligere verdensmesteren.

Til tross for at den kommende sesongen utgår, forsikrer teamsjef Solberg om at de har fått gode signaler fra sponsorer.

– Vi har fått klarsignal fra Volkswagen om at de vil satse videre med oss for å finne en bra løsning. Monster Energy er også med videre, så vi må bare finne på noe slik at det blir noe kjøring. Hva det blir og hva vi skal finne på trenger vi noen uker på oss for å finne ut, forteller hun.

Karrieren kan være over

Selv om han ikke vil røpe noen av planene for neste år, innrømmer den tidligere verdensmesteren at beslutningen om å ikke stille til start i neste års VM kan bety at han er ferdig som kjører på toppnivå.

Til NRK forteller også teamsjefen at de hadde sett for seg at dette skulle bli Petters store finale.

– Jeg ville at dette skulle bli Petters siste sesong, og det var det han selv ville også. Det er tøft når det hele blir en avgjørelse han ikke selv har 100 prosent kontroll over, sier Solberg.

Petter Solberg forsikrer likevel om at de går et spennende 2019 i møte.

– Det er klart det er synd at vi ikke skal kjøre rallycross. Vi har lagt inn sjela vår i dette her, men kanskje det kan komme noe godt ut av å ha et pauseår og så komme tilbake på nye høyder.

Sportsnyheter

Martin Ødegaard

Solbakken raser over Ødegaard-avgjørelse: – Fransk arroganse

Ekspertene er ikke i tvil: Martin Ødegaard og Norge ble snytt for et soleklart straffespark mot Spania, som til slutt vant komfortabelt. Norge sløste med sjansene og raknet fullstendig.

Siste nytt

 • Borge i tetkampen på LPGA-touren

  Celine Borge er hittil i delt ledelse i LPGA-turneringen i Arizona. Det er hennes debut på den kvinnelige topptouren i golf.

  Borge gikk den tredje runden av turneringen på hele ni slag under par og slo seg rett inn i tetkampen, skriver VG.

  Hun deler ledelsen med thailandske Ariya Jutanugarn, men det er noen like bak som ikke har fullført sin tredje runde.

  Borge er den første norske golfer på LPGA-touren siden Suzann Pettersen. Tønsberg-jenta Borge rykket opp etter godt spill i fjor. Det er toalt 18 milioner kroner i premiepotten i turneringen i Arizona. (NTB)

 • Straffebom og marerittåpning for Norges U21-lag

  Det ble ingen festkveld i Spania for Leif Gunnar Smeruds U21-gutter da de tapte 0-3 mot Nederland i en treningskamp lørdag kveld.

  Norge fikk en marerittstart på kampen da Elayis Tavnsan headet et innlegg inn i Henrik Heggheim, og ballen trillet i mål bak Mads Hedenstad Christiansen etter bare tre minutter.

  Vondt ble til verre kun to minutter senere da Crysencio Summerville banket inn nederlendernes andre mål.

  Kaptein Erik Botheim fikk en gyllen mulighet til å redusere da Norge ble tildelt straffespark etter at Jesper Dalan ble sparket i ansiktet. Serie A-proffen var imidlertid rusten fra krittmerket og brente straffen.

  I forkant av straffesituasjonen var Johan Hove nære noe stort da han hamret et frispark i tverrliggeren.

  Men der Norge var upresise, var Nederlenderne dødelig effektive. For bare et par minutter etter straffebommen, nikket Ludovit Reis inn 3-0-målet for de oransje. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Slik stiller Norge mot Spania

  Ståle Solbakken har tatt ut følgende lag til bortekampen mot Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Sander Berge, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Martin Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste