NRK Meny
Normal

Den norske 18-åringen gråt av glede etter fjerdeplassen: – Det største som har skjedd

SJUSJØEN/OSLO (NRK): Da landslagsløperne skjøt seg bort, holdt junioren Karoline Erdal (18) nervene i sjakk. Med feilfri skyting ble hun beste norske løper i søndagens fellesstart.

Gledestårer for junioren Karoline Erdal

GLEDE: Karoline Erdal brast ut i gledestårer da hun gikk inn til fjerdeplass på Sjusjøen.

Da de norske landslagsutøverne skjøt seg bort på søndagens fellesstart på Sjusjøen, var det 18-åringen Karoline Erdal som ble beste norske løper.

Hun holdt hodet kaldt på standplass og fulgte favorittene i sporet og gikk til slutt i mål på fjerdeplass, 1.08,9 bak vinneren Yuliia Dzhima fra Ukraina. Olena Pidrushna ble nummer to foran franske Justine Braisaz.

Juniorverdensmesteren Erdal trodde på forhånd ikke at hun kom til å greie å hevde seg i teten på Sjusjøen.

– Jeg trodde junior-VM ville være toppen i noen år, men dette er sykt og stort, sier hun til NRK.

Junioren skjøt fullt hus på alle fire skytingene, en prestasjon hun ikke har greid i løp før.

Yuliia Dzhima

VANT: Yuliia Dzhima var suveren og vant søndagens fellesstart på Sjusjøen.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

– Jeg har aldri skutt 20 treff før, men jeg følte jeg hadde kontroll. Jeg var så overrasket da jeg traff den siste. Jeg kan ikke beskrive det, det er det største som har skjedd, sier 18-åringen som fyller 19 om to dager.

Les også: – En teit bom på liggende og stående

Vil ikke snakke om verdenscup

Selv om Erdal slo alle landslagsløperne, har hun ikke begynt å tenke på muligheten for å gå i verdenscupen som begynner i Østersund om to uker.

– Det har jeg helt ærlig ikke tenkt på, men hvis jeg får tilbudet så hadde det vært moro. Vi får se, jeg er jo tross alt bare 18, sier hun.

Den tidligere storløperen Tora Berger er nå assistenttrener på juniorlandslaget. Hun lot seg imponere av sin unge elev, men er enig i at hun ikke skal tenke på verdenscup ennå.

– Hun svarte veldig bra på det selv: Hun er 18 år og har god tid på seg. Og så er det heldigvis ikke jeg eller hun som bestemmer det, sier Berger.

Les også: Da formen til stortalentet sviktet, bestemte hun seg for å studere

Eckhoff skjøt seg bort

Tiril Kampenhaug Eckhoff

SEKS BOM: Tiril Kampenhaug Eckhoff måtte ut i seks strafferunder under søndagens fellesstart.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Andreplassen fra lørdagens sprint, Tiril Kampenhaug Eckhoff, er full av lovord om sin yngre lagvenninne.

– Det var langt og tungt og jeg bommet litt mye, men det er gøy å se at Karoline viser hvordan det skal gjøres. Hun skyter 20 treff, og det er kjempeimponerende, sier hun.

Eckhoff var rask i sporet, men hadde lite å stille opp med på standplass. Hun endte til slutt med seks bom og ble nummer seks, ett minutt og 38 sekunder bak Dzhima.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal