Hopp til innhold

Karadas takker Sogndal for overgangen

Azar Karadas blir Brann-spiller for tredje gang i karrieren. Brann og Sogndal er enige om en overgang. – Dette betyr mye for meg, sier Karadas til NRK.

Azar Karadas

BLIR BRANNSPILLER IGJEN: Azar Karadas forlater Sogndal for å spille for Brann.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

32-åringen vil gjennomføre en medisinsk test og signere avtalen med Brann i løpet av tirsdag, og han er klar for Brann-treningen onsdag.

– Vi er enige med Sogndal om en overgang nå, og vi er enige med Azar om en kontrakt som løper ut 2015-sesongen. Han skal trene med Brann første gang onsdag, og vi håper å få han spilleklar til bortekampen mot Stabæk fredag kveld, sier Roald Bruun-Hanssen til Brann.no.

– Betyr veldig mye

Dette er tredje gang i karrieren at Karadas signerer for Brann. Han har spilt 136 kamper og scoret 32 mål for klubben i hans to tidligere perioder i Brann; fra 1999 til 2001, og fra 2007 til 2009.

Karadas er svært takknemlig overfor Sogndal for å få muligheten til å bli Brann-spiller for tredje gang i karrieren. Å komme tilbake til Bergen betyr mye for Eid-karen.

– Det har ikke vært noen ideell familesituasjon for meg med all pendlingen til og fra Bergen. Sogndal hadde i utgangspunktet ikke lyst til å selge meg og ville ha meg med videre. At jeg nå kan bo under samme tak som familien betyr vedig mye, sier Azar Karadas til NRK.

Blir midtstopper i Brann

Sogndal Brann på La Manga

I KAMP MOT BRANN: Azar Karadas spilte på Sogndal-laget som slo Brann 1–0 i en treningskamp på La Manga i februar.

Foto: Astrid M. Nordhaug/Digitalsport

Karadas har siden han kom hjem fra tyrkiske Kasimpasa i 2012 spilt for Sogndal. Der har han spilt 51 kamper og scoret seks mål i Tippeligaen og NM. I Brann kommer han til å bli brukt som midtstopper.

– Vi ser på Azar som midtstopper i vår stall, det er en lagdel der vi har hatt store skadeproblemer i år. Samtidig er vi selvfølgelig klar over at han kan spille spiss. Azar er en meget erfaren fotballspiller og en sterk duellspiller, i den situasjonen Brann befinner seg i nå blir de egenskapene verdifulle for oss i kampene fremover, sier Bruun-Hanssen til Brann.no.

Slutt på ukependling

Karadas og familien er bosatt i Bergen, i tiden som Sogndal-spiller har han vært ukependler. Nå flytter han hjem til Bergen for å spille for klubben han elsker.

– Brann kjenner Azar – og Azar kjenner Brann. Vi ser på han som en lederfigur i spillergruppen. Vi vet han har gjort en god jobb på samme måte i Sogndal. Vi håper at han blir med og gir oss den nødvendige inspirasjonen som vi trenger, avslutter Bruun-Hanssen.

Brann ble seriemester 2007

SERIEMESTER MED BRANN: Asar Karadaz var med da Brann 'tok gullet hem' i 2007.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix
Takk fra Sogndal

Sogndal Fotball var i utgangspunktet ikke interessert i å selge Karadas, men ønsket om å være nærmere familien har vært avgjørende i denne prosessen.

– Sogndal Fotball takker så mye for den tiden Azar har bidratt i klubben. Han har vært en flott mentor for de mange unge fotballspillerne i laget, både på og utenfor banen, sier sportslig leder Håvard Flo til NRK.

Karadas er fire ganger seriemester i Tippeligaen med RBK (2002, 2003 & 2004) og Brann (2007). Karadas vant også NM med RBK i 2003, og han har spilt ti kamper og scoret ett mål for Norges A-landslag. Som utenlandsproff har han spilt for Benfica, Portsmouth, Kaiserslautern og Kasimpasa.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal