Kapteinens grimaser skapte uro: – Folk skrev «ikke skrem oss»

Det haglet inn med bekymringsmeldinger da Stine Bredal Oftedal (26) måtte bæres av banen. Selv var hun ikke særlig urolig.

Stine Bredal Oftedal

STORE SMERTER: Stine Bredal skremte mange da hun måtte av banen med store smerter i går. Her trøstes hun av landslagskollega Veronica Kristiansen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

NRK snakker med landslagskapteinen dagen etter at hun ble båret av banen under EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia. 26-åringen viste tydelig at hun hadde svært store smerter, noe som fikk håndballglade folk fra inn- og utland til å frykte en alvorlig skade.

Viasats kommentator la eksempelvis ut denne Twitter-meldingen:

Laster Twitter-innhold

– Jeg fikk noen redselsmeldinger fra folk som trodde det var kneet. Folk skrev «ikke skrem oss», forklarer hovedpersonen selv.

Hun er i strålende humør etter å ha mottatt beroligende nyheter om skadeomfanget, men erkjenner at hun selv aldri fryktet at det var kneet som fikk smellen.

– Jeg følte at smerten var i ankelen. Jeg var nok litt roligere enn en del andre, selv om jeg hadde vondt, ser hun lattermildt.

Vil spille kamp i helgen

Hungary Women's Handball Champions League

SPILLESUGEN: Bredal Oftedal, her i aksjon for klubblaget Győr, håper hun kan spille kamp allerede til helgen.

Foto: Csaba Krizsan / AP

Kapteinen lover spøkefullt at hun neste gang skal signalisere tydelig hvilken kroppsdel som er skadet, slik at ingen trenger å bekymre seg unødvendig.

– Jeg burde ha tenkt på at jeg skulle ha holdt meg til ankelen med én gang. Neste gang skal jeg gjøre det, vitser Bredal Oftedal.

Nå venter hjemreise til Ungarn, og hvis 26-åringen får det helt som hun vil, så er hun tilbake i aksjon allerede førstkommende helg.

– Jeg skal hjem til Győr. Vi har egentlig viktig kamp allerede til helgen, så jeg får se litt hvor vondt det er, forteller hun.

– Du tror du kan være spilleklar i helgen?

– Jeg tror det litt, og så får vi se, svarer Bredal Oftedal.

Tråkker ikke vanlig

Hun tråkker fortsatt ikke vanlig på foten, og landslagslegen har forespeilet at hun kan være ute en ukes tiden. Likevel nekter håndballprofilen å gi opp håpet om å være klar mot Ferencvárosi om fem dager.

– Jeg skal ta en MR på onsdag, bare for å være helt på den sikre siden. Hvis den er nogenlunde fin, så handler det kun om smerte. Landslagslegen trodde jeg kunne være ute en uke, men det kommer an på smerten, avslutter 26-åringen.

Siste nytt

 • Kings Bournemouth nær nedrykk

  Joshua King og hans Bournemouth tapte 2-1 borte mot Manchester City i Premier League onsdag.

  Dermed nærmer nordmannens lag seg nedrykk. De har nå tre poeng opp til sikker plass, men har en kamp mer spilt. Bournemouth har to kamper igjen.

  Premier League - Manchester City v AFC Bournemouth
  Foto: Peter Powell / Reuters
 • Vålerenga med sliteseier

  Benjamin Stokkes sene scoring var forskjellen på lagene da Vålerenga slo Haugesund 1-0 på hjemmebane onsdag kveld. – Vi ligger der oppe og er med og kjemper om de gjeve plassene, sier matchvinneren til NRK etter kampen.

  Vålerengas Benjamin Stokke (t.v) og Christian Dahle Borchgrevink jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Haugesund på Intility Arena i Oslo onsdag.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
 • Krisestarten fortsetter for AAfk

  Aalesund tapte onsdag mot Sandefjord i eliteserien. Klubben er fortsatt uten seier på de første åtte serierundene, og ligger dermed sist på tabellen med sine tre poeng.

  Sander Moen Foss scoret for Sandefjord i 1-0-seieren.

  Eliteserien i fotball 2020: Sandefjord - Aalesund
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal