Kapteinens grimaser skapte uro: – Folk skrev «ikke skrem oss»

Det haglet inn med bekymringsmeldinger da Stine Bredal Oftedal (26) måtte bæres av banen. Selv var hun ikke særlig urolig.

Stine Bredal Oftedal

STORE SMERTER: Stine Bredal skremte mange da hun måtte av banen med store smerter i går. Her trøstes hun av landslagskollega Veronica Kristiansen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

NRK snakker med landslagskapteinen dagen etter at hun ble båret av banen under EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia. 26-åringen viste tydelig at hun hadde svært store smerter, noe som fikk håndballglade folk fra inn- og utland til å frykte en alvorlig skade.

Viasats kommentator la eksempelvis ut denne Twitter-meldingen:

Laster Twitter-innhold

– Jeg fikk noen redselsmeldinger fra folk som trodde det var kneet. Folk skrev «ikke skrem oss», forklarer hovedpersonen selv.

Hun er i strålende humør etter å ha mottatt beroligende nyheter om skadeomfanget, men erkjenner at hun selv aldri fryktet at det var kneet som fikk smellen.

– Jeg følte at smerten var i ankelen. Jeg var nok litt roligere enn en del andre, selv om jeg hadde vondt, ser hun lattermildt.

Vil spille kamp i helgen

Hungary Women's Handball Champions League

SPILLESUGEN: Bredal Oftedal, her i aksjon for klubblaget Győr, håper hun kan spille kamp allerede til helgen.

Foto: Csaba Krizsan / AP

Kapteinen lover spøkefullt at hun neste gang skal signalisere tydelig hvilken kroppsdel som er skadet, slik at ingen trenger å bekymre seg unødvendig.

– Jeg burde ha tenkt på at jeg skulle ha holdt meg til ankelen med én gang. Neste gang skal jeg gjøre det, vitser Bredal Oftedal.

Nå venter hjemreise til Ungarn, og hvis 26-åringen får det helt som hun vil, så er hun tilbake i aksjon allerede førstkommende helg.

– Jeg skal hjem til Győr. Vi har egentlig viktig kamp allerede til helgen, så jeg får se litt hvor vondt det er, forteller hun.

– Du tror du kan være spilleklar i helgen?

– Jeg tror det litt, og så får vi se, svarer Bredal Oftedal.

Tråkker ikke vanlig

Hun tråkker fortsatt ikke vanlig på foten, og landslagslegen har forespeilet at hun kan være ute en ukes tiden. Likevel nekter håndballprofilen å gi opp håpet om å være klar mot Ferencvárosi om fem dager.

– Jeg skal ta en MR på onsdag, bare for å være helt på den sikre siden. Hvis den er nogenlunde fin, så handler det kun om smerte. Landslagslegen trodde jeg kunne være ute en uke, men det kommer an på smerten, avslutter 26-åringen.

Siste nytt

 • HamKam tok over tabelltoppen

  Kjetil Rekdals HamKam tar helg på toppen av tabellen i 1. divisjon etter en sterk 1-0-seier over Fredrikstad fredag kveld.

  Rubén Alegre satte inn kampens eneste mål som sørget for at Rekdals gode start på sesongen fortsatte.

  Hamar-laget er dermed det eneste laget som ikke har tapt etter at samtlige lag har spilt seks kamper denne sesongen. HamKam topper divisjonen ett poeng foran kveldens motstander Fredrikstad. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Straffast for homofobiske rop

  Det mexicanske fotballandslaget må spele sine to neste kampar i VM-kvalifiseringa utan tilskodarar, etter at landets supportarar kom med homofobiske rop tidlegare i år. Ropa skal ha skjedd under to OL-kvalifiseringskampar.

  Det skriv AP. Dermed må Mexico spele sine kampar mot Jamaica og Canada utan tilskodarar. I tillegg må Det mexicanske fotballforbundet betale ein bot på i overkant av 550.000 kroner i bot.

  Mexico fekk også ein straff for ein liknande hending under kvalifiseringa til VM i 2018, og i sjølve meisterskapet.

  siYRiP-ei5M
  Foto: ELIJAH NOUVELAGE / AFP
 • Frekk Flo scoring mot Aalesund

  Per-Egil Flo sitt første mål for Sogndal sidan returen frå sveitsiske Lausanne var av det frekke slaget.

  I 1.-divisjonskampen mot Aalesund fekk Sogndal eit frispark i kampens siste speleminutt. Det blei slått hardt og lågt rett på Flo, som med hælen flikka ballen i lengste hjørne. Med det fastsette han resultatet i kampen til 2–0, etter at Mansour Gueye scora kampens første.

  Dermed ligg Sogndal på 6.-plass etter seks serierundar, medan Aalesund, poenget bak, ligg på 13.-plass.

  5QHTQ3qcc5U
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal