Kappgjenger Haukenes ble disket

Kappgjengeren Håvard Haukenes ble disket da han skulle prøve å kvalifisere seg til OL på 50 kilometer i Slovakia lørdag.

Journalist

Han får trolig en ny sjanse til å klare kravet i et stevne i mai, men det blir trolig også den siste sjansen han får, for han kan ikke gå flere knallharde 50-kilometere før OL i begynnelsen av august.

Haukenes fra Viking klarte å kvalifisere seg til VM i Daegu i fjor, men stilte ikke i mesterskapet på grunn av sykdom. Han hadde 4.04.47 timer på femmila i fjor. Det var overraskende sterkt og godt under B-kravet til OL, som er på 4.09.00.

Dersom han skal til London-OL må han nok gå betraktelig raskere enn persen, for Trond Nymark satser også mot OL på den distansen. Nymark, som er sølvvinner på distansen fra Berlin-VM i 2009, har 3.55.42. A-kravet til OL er på 3.53.00, og dersom Norge skal ha med to kappgjengere på 50 kilometer i OL må begge ha vært under A-kravet.

Siste nytt

  • Løseth langt bak i Kronplatz

    De norske jentene fikk det ikke til å stemme i dagens storslalåm-renn. Nina Løseth ligger 12.-plass, 1.68 sekunder bak italienske Federica Brignone som leder etter første omgang. Ragnhild Mowinckel ble slått med 1,76 sekund og ligger på 15.-plass. Kristine Gjelsten Haugen og Maren Skjøld klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

    Nina Løseth
    Foto: Sebastian Pucher / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint, storslalåm 1.omgang
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint storslalåm kvinner 2.omg.
V-cup alpint, storslalåm 2.omgang
Best i verden: Kupper'n
Håndball-VM
Håndball-VM: Norge - Ungarn
Vinterstudio
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
Radiosporten: VM håndball menn kvartfinale Norge - Ungarn