Hopp til innhold

Kapital: Haaland første fotballspiller på 400-lista

Erling Braut Haaland er Norges 240. rikeste, skriver Kapital. Dermed er han også den første fotballspilleren som har tatt seg inn på 400-listen.

Listen er Kapitals beregning av de 400 rikeste menneskene i Norge. De anslår Manchester Citys-spissens formue til 1,8 milliarder kroner, en oppgang på om lag 800 millioner kroner fra i fjor.

Kapital skriver likevel at deres estimat et konservativt og begrunner det med at de ikke har innsikt i hvilke bonuser jærbuen har avtalt seg til.

De har dermed heller ikke medberegnet eventuelle klausuler og bonuser han har innfridd, noe som trolig har økt formuen hans betraktelig.

«Etter at Haaland nå har vunnet tre finaler på kort tid, og ble toppscorer i både Premier League og Champions League, er det liten tvil om at han har innfridd alle bonuser som må være i kontrakten til Manchester City. Og alle bonuser som ligger i eventuelle sponsoravtaler», skriver Kapital.

Kapital trekker også fram at det er flere utenlandske medier som har beregnet Haaland formue langt høyere. Forbes har blant annet anslått formuen hans til 2,1 milliarder kroner, mens britiske Daily Mail mener at den ligger på 2,6 milliarder.

Kapitals topp seks idrettsutøvere:

1) Haaland, fotball: 1,8 milliarder

2) Bjørn Maaseide, sandvolleyball: 1 milliard

3) Bjørn Dæhlie, langrenn: 800 millioner

4) Viktor Hovland, golf: 500 millioner

4) Martin Ødegaard, fotball: 500 millioner

6) Casper Ruud, tennis: 400 millioner

(NTB)

Foto: IAN KINGTON / AFP

Siste nytt

 • Guro Reiten fikk ny Chelsea-kontrakt

  Fotballprofilen Guro Reiten har signert ny kontrakt med Chelsea. Den nye avtalen inneholder en opsjon om forlengelse fram til sommeren 2026.

  Det opplyser London-klubben på sine nettsider lørdag formiddag.

  – Jeg har vært her i fire år og elsket hvert sekund. Det føles som min andre familie og jeg har veldig gode venner her. Det er ingen andre steder jeg ville være, sier Reiten, ifølge NTB.

  Women's Super League - Manchester City v Chelsea
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters
 • Drømmehopp av Riiber: – Han er uslåelig

  Jarl Magnus Riiber går først ut i langrennsdelen av kombinertrennet på Lillehammer senere i dag.

  Det skjer etter strålende hopping i bakken av den norske stjernen.

  – Det er en drømmedag for Riiber. Han er uslåelig, denne karen. For et svev, dette blir det vanskelig å slå, utbrøt NRKs kommentator Ingrid Sørli Glomnes.

  Det sa hun etter et Riiber-hopp på 102 meter. Det var omgangens klart lengste og sørger for at han går ut 56 sekunder foran Ryota Yamamota i langrennet.

  – Det er et hindsides nivå, roser lagkamerat Jørgen Graabak.

  1Sn0mQWT-w0
  Foto: NTB
 • Strålende fornøyd Westvold Hansen: – Et jævlig bra skihopp

  Kombinertstjernen Gyda Westvold Hansen styrer mot ny seier i verdenscupen. 21-åringen leder soleklart etter hoppdelen på Lillehammer.

  Hansen hoppet 94,5 meter og har 34 sekunder ned til lagvenninne Mari Leinan Lund foran langrennet.

  Det skal gås fem kilometer senere lørdag. Leinan Lund klinket til med konkurransens lengste hopp på 97 meter, men tapte noe i stilpoeng, skriver NTB.

  – Det var et jævlig bra skihopp, rett og slett. Jeg gjør akkurat det jeg skal, sier hun til NRK rett etter hoppdelen av kombinertkonkurransen.

  – Én ting er å gjør det på trening, men det er noe helt annet å gjøre sånne hopp i konkurranse. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarer det.

  Langrennet har start klokken 13.30. Det ser du på NRK 1.

  Verdenscup kombinert kvinner, Gyda Westvold Hansen
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal