Ekspert etter Haaland-nedtur: – Han kan ha valgt feil klubb

Med sitt 200. Premier League-mål skrev Harry Kane klubbhistorie og ble avgjørende da Tottenham seiret mot Manchester City. Erling Braut Haaland fikk en tung dag på jobben og ble «ignorert», ifølge ekspert.

Britain Soccer Premier League

SLET: Erling Braut Haaland stanget mot Tottenham og ble ikke servert godt nok, sier flere eksperter.

På en dag hvor Kane kunne juble for kampens eneste mål, Premier League-milepæl og scoringsrekord i Tottenham, ble det en vesentlig tyngre aften for spissen på motsatt banehalvdel.

Erling Braut Haaland gikk målløs av banen og fikk aldri muligheten til markere seg nevneverdig, ifølge ekspert.

– Antall løp han gjør som blir ignorert, er utrolig, kommenterte Sky Sports-ekspert Gary Neville underveis i kampen.

Han fikk støtte av tidligere City-spiller Micah Richards.

– City må sende ballen raskere, sa han og viste til Haaland.

Sky hevdet like før slutt at Haaland hadde null berøringer i boksen og null avslutninger på mål. Opta konkluderte med det samme etter kampslutt.

Premier League - Tottenham Hotspur v Manchester City

FRUSTRERT: – En frustrerende omgang for Erling Braut Haaland, kommenterte Viaplays Tor Ole Skullerud.

Sky Sports-ekspert, Jamie Carragher, mener Haaland så frustrert ut.

– Jeg tror vi kun har sett 60 prosent av Haaland. Han har kommet fra en liga hvor de kontrer og man fikk se den ekstreme farten han har. Det ser vi ikke her. Han kan ha valgt feil klubb for å få det beste ut av seg selv. Vi får ikke se alt av Haaland, sier den tidligere Liverpool-spilleren.

Ifølge ESPN er det første gang nordmannen går en Premier League-kamp uten skudd på mål.

– Det er en prosess. Dette er et vanskelig lag å passe inn i, vi spiller unikt. Ingen sier noe når han scorer mål og vi vinner. Plutselig, når vi ikke vinner og han ikke scorer, så spør folk om det er et problem og om vi spiller bedre uten han. Men ingen klagde da han scoret sitt 25. mål for sesongen, sier City-forsvarsspiller Kyle Walker til Sky Sports etter kampen.

Hjalp rivalen

City-tapet gjør at laget ikke klarer å minske luken til tabelleder Arsenal, som gikk på et 1-0-nederlag for Everton lørdag. Det skiller dermed fortsatt fem poeng mellom lagene.

Det var rival Tottenham og Kane som skulle gi Arsenal en hjelpende hånd i gullkampen. Avgjørelsen skulle falle allerede 15 minutter ut i oppgjøret da Kane scoret og sørget for at Tottenham vant kampen 1–0.

De gjør erkerival Arsenal en kjempetjeneste her, kommenterte Viaplays Kasper Wikestad.

Scoringen var britens 200. i Premier League og gjorde også at han tok klubbrekorden for antall mål i Tottenham-trøya.

– Det er vanskelig å sette ord på det. Et magisk øyeblikk, og å sikre seieren også. Jeg ville så gjerne vinne i dag. Og foran hjemmefansen. Jeg kommer aldri til å glemme det øyeblikket, sa Kane til Sky Sports etter kampen.

Kane historisk

Tottenham kom best i gang på eget gress. Da drøyt kvarteret ut i kampen snappet Pierre Emile Højbjerg opp ballen og fosset inn i 16-meteren. Dansken dyttet ballen videre til en umarkert Kane, som var sikker og førte vertene opp i 1–0.

Målet gjør at Kane står alene som den mestscorende spilleren for Tottenham gjennom tidene, med 267 mål for klubben. Han gikk forbi Jimmy Greaves.

Kane

HISTORISK: Det ble en jubelkveld for Kane søndag.

City fikk mer tak på kampen utover i omgangen og hadde en gigantisk mulighet til å utligne rett før pause. Riyad Mahrez smalt ballen i undersiden av tverrliggeren, men til stor frustrasjon for gjestene, spratt ballen utover.

Begge lagene hadde store muligheter etter pause, men det ble med det ene målet til Kane. Tottenhams Cristian Romero fikk sitt andre gule kort rett før slutt og ble dermed utvist. City klarte ikke å utnytte at de var én mann mer, og går på et bittert tap i gullkampen.

Det er kun to ligarunder siden lagene møttes sist. Da endte kampen 4–2 til Manchester City.

• Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • 4.-divisjonslag sjokkerte Viking – reddet av Salvesen

– Me e for go for Viking. Me ska ta dette, det er eg sikker på!

Meldingen satt løst da Torvastad-forsanger Håvard Førre ble intervjuet rundt timen ut i kampen, like etter at Roy Miljeteig snudde kampen for vertene.

Stillingen viste 3–2 til den vesle klubben fra Karmøy.

For selv om Viking tok komfortabelt ledelsen 2–0 mot 4.divisjonslaget som sendte Haugesund ut av cupens første runde, var det ikke over:

* 45+1 minutter: Georg Grønningen reduserer til 1–2

* 48 minutter: Fredrik Lippestad utligner til 2–2

* 53 minutter: Miljeteig snur kampen til 3–2

– Hva er det Viking driver med?

NRK-ekspert Carl-Erik Torp satt rystet i studio.

– Det er veldig vanskelig å forstå. De hadde full kontroll. Jeg klarte ikke å se at de var over midten de første 40 minuttene, sa Torp på direkten.

Viking forsøkte å påvirke stillingen med et firerbytte etter drøyt timen spilt. Kort tid etter kunne de puste ut.

Utligningen til 3–3 kom fra Simen Kvia-Egeskog.

På tampen satte Lars-Jørgen Salvesen 4–3 på straffespark.

Målet berget han Stavanger-klubben fra en real flause.

Fotballekspert Jonas Grønner må tatovere seg etter han tapte et veddemål på direkten.
  • Johannessen ødela akillesen – mister OL

Gøran Johannessen røk akillessenen på mandagens trening, opplyser Kolstad. Han går glipp av håndballturneringen i OL.

Ifølge trønderklubben er Johannessen ventet å være ute i seks til åtte måneder.

29-åringen har kjempet seg tilbake på banen etter å ha trøblet med akillesen siden november. Han deltok for Norge i EM i januar.

Johannessen skal gjennom en operasjon torsdag. Deretter skal han restituere kroppen og hodet før opptreningen tar til.

– Jeg skal gjøre mitt ytterste for å komme tilbake i godt gammelt Gøran-slag. Samtidig er det et slag i trynet, og mentalt har jeg også en krevende jobb foran meg. Det er aldri lett å være utenfor en gruppe, men laget er min sterkeste støttespiller, sammen med venner og familie, sier Johannessen.

Stavanger-karen mistet også OL i 2021, da med lyskeproblemer.

For landslaget står Johannessen med 260 mål på 109 kamper. Han debuterte for Norge i 2015. (NTB)