NRK Meny
Normal

Kanadiske aviser skryter av Norge

Kanadiske aviser tar frem superlativene i omtalen av Norges innsats.

Norge - Canada
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Canada slapp med skrekken, men ble rystet langt inn i ishockey-stoltheten av de norske iskrigerne.

Les: - Min beste kamp noensinne

Les: Knepent tap mot Canada

Norway? No way! Joda, kanadiske aviser lot seg imponere av det hardt arbeidende norske laget som var fire minutter unna å holde hjemmefavoritten til uavgjort - og det på deres egen is.

Reddet stoltheten

Toronto Star slår fast at matchvinner Rick Nash like godt reddet den nasjonale stoltheten da Canada endelig klarte å få puck nummer to bak den halvprofesjonelle snekkeren i det norske målet.

- Også Norge da - som aldri tidligere har spilt seg til mellomrunden i et A-VM, skriver Star, som var mektig imponert av "the goalie", Pål Grotnes.

Imponert

Edmonton Journal mener de kunne høre hakeslippet fra drøyt sju tusen som lurte på hva i all verden de var vitne til i Halifax Metro Centre da Mads Hansen satte inn 1-1.

Også de er mektig imponert over Grotnes i mål og den norske tælen og innsatsviljen som så ut til å bli belønnet med det de kaller en 1-1-seier til Norge.

Men, som de skriver: Canada slapp med skrekken - og statistikk og stolthet intakt.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal