Kan vinne Tour de Ski

Etter den positive åpningen på årets sesong er det flere som holder Tor Arne Hetland som den største favoritten til å vinne Tour de Ski denne gangen, deriblant Petter Northug.

Tor Arne Hetland vinner sprintgull i Lahti i 2001
Foto: ANDREW MEDICHINI / AP

Nett-TV: Unge og uredde Tour de Ski debutanter  

Selv er Hetland mer nøktern.

- Det er mange bra løpere med, og jeg kan fint ramse opp ti mann som kan vinne. Der er mitt navn med, sa Hetland til NTB torsdag ettermiddag

Ingen store skrell

Blodslitet starter i tsjekkiske Nove Mesto fredag. Da starter den første av i alt åtte etapper i løpet av ti dager.

Hetland tror ikke på de store skrellene i starten av årets Tour.

- Touren blir ikke avgjort før de fire siste dagene. Jeg tror det vil sette seg etter 15-kilometeren i Nove Mesto 1. januar, fastslår sprinteren som i den senere tid har framstått mer og mer som en allrounder.

Taktiker

Petter Northug

Nordthug har tro på Hetland i årets Tour de Ski.

Foto: NRK

Hetland er også kjent for å være en utpreget taktiker som ikke liker å overlate for mye til tilfeldighetene.

Rogalendingen ser alltid utviklingen for seg i hodet i forkant av løpene. Ofte har det vist seg at han har rett.

- Jeg tror kanskje at det kan skje noe uventet i morgen også. En løype på 4,5 kilometer betyr at du må gå fort hele veien uten å bli stiv. Kanskje det går an å gå litt fortere enn under en 15 kilometer, men ikke mye. Det kommer garantert til å bli stor fart i enkelte partier.

Uheldig i fjor

Sist sesong var Hetland uheldig og slet med dårlige ski under to av etappene. likevel endte han på en sterk femteplass.

- Du kan kanskje feile litt i ett løp, og taper du litt en dag er det ikke dermed sagt at alt håp er ute. Det som er sikkert er at du ikke kan tape mye tid. Fredag gjelder det å være med slik at du får heng lørdag, mener Hetland.

 

Siste nytt

 • Bayern pulveriserte Schalke

  Bayern startet Bundesligasesongen med et skikkelig varsko til alle som skulle ønske å utfordre deres hegemoni i tysk fotball.

  De regjerende serie- og mesterligamesterne ga seg ikke før det sto 8-0 i åpningskampen mot Schalke. Serge Gnabry scoret tre. Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Thomas Müller, Leroy Sané og 17-åringen Jamal Musiala scoret de andre.

  Gnabry
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Sliterunde for Hovland i US Open

  På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

  Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

  Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

  Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

  Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birdier og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

  En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Jakob Ingebrigtsen spring 1500 m

  Det er no klart at Jakob Ingebrigtsen stiller på 1500 meter i NM i Bergen i helga. Det kan også vere mogeleg at han stiller på 800 meteren, der forsøket startar tre kvarter seinare.

  Minstemann Ingebrigtsen er påmeldt på heile fem distansar under NM, men pappa Gjert stadfestar til NTB at han ikkje stiller på alle.

  Finalen på 800 meter går søndag kveld, medan finalen på 1500 meter går laurdag 18.45.

  Jakob Ingebrigtsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal