Kan Söderling gjøre det igjen?

I fjor ble Robin Söderling den første som noensinne har slått Rafael Nadal i det åpne franske mesterskapet. I dag møtes de to i finalen.

Söderling og Nadal

Mange mener årets French Open-finale er en drømmefinale.

Foto: DSK / Afp

Stillingen akkurat nå:

Söderling - Nadal 4-6, 2-6, 3-5*

Rafael Nadal

Rafael Nadal har sakte men sikkert spist seg innpå Federer, og kan overta verdensener-plassen med seier i dag.

Foto: JACQUES DEMARTHON / Afp

Rafael Nadal er grusspesialisten fremfor noen, og hadde vunnet turneringen fire ganger på rad før tapet for Söderling i fjor.

Da endte Nadals imponerende seiersrekke i fjerde runde mot den svenske 25-åringen, som senere ble tapende finalist mot Roger Federer.

I år er det duket for nok et oppgjør mellom de to; Söderling har mulighet til å vinne sin første Grand Slam-tittel, mens Nadal kan ta sin femte triumf i Roland Garros totalt.

Hvem vinner finalen? Diskutér nederst i artikkelen.

Les også: Italiensk overraskelse i kvinnenes French Open-finale

Intens duell

Og ikke nok med at årets finale er et realt revansjeoppgjør, de to har også vist småamperhet seg imellom i tidligere kamper.

Rafael Nadal har tidligere beskyldt svensken for å være usportslig, og mente blant annet at Söderling vendte ansiktet bort da de skulle takke hverandre for en kamp en stund tilbake.

I tillegg skal Söderling ha dratt seg i shortsen før en serve i kamp mot Nadal – en manøver som regnes som selve signaturbevegelsen til den spanske gruskongen. Dette mente mange var et gjennomtenkt utpsykingstrekk fra svenskens side.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Söderling og Nadal i French Open 2009

Söderling og Nadal hadde lite øyekontakt etter at svensken slo ut Nadal i fjerde runde av French Open i fjor.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP

Hvem vinner?

De to kamphanene går inn i dagens kamp med høy selvtillit.

Söderling har igjen vist styrke i årets turnering. I sitt trettende forsøk mot verdensener Federer ble det endelig seier i kvartfinalen på tirsdag, og Söderling har ellers vist få svakhetstegn i sluttspillet. Det har også tennislegenden Borg bitt seg merket i.

Björn Borg

Björn Borg på tribunen under fjorårets French Open.

Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

– Spiller han som mot Federer kan han selvsagt vinne. Jeg har aldri sett Robin spille så bra. Han blir bare bedre og bedre, og fortsetter han slik kommer vil alle til å ha et stor smil om minnen i ettermiddag, sier Borg til Aftonbladet.

Sveriges største tennisspiller gjennom tidene fyller forøvrig 54 år i dag.

– Det hadde vært den beste bursdagspresangen, sier Borg.

Kan bli verdensener med seier

Nadal har også vist spill av godt gammelt kaliber, og har ikke tapt et eneste sett på veien mot dagens finale. Spanjolen, som fylte 24 år på torsdag, har også mulighet til å overta førsteplassen på rankinglisten med seier i dag.

Federer er nåværende verdensener, men tapte som nevnt i kvartfinalen mot Söderling.

Kampstart på Philippe Chatrier Court er kl 15.00.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Har Söderling et psykisk overtak på sin spanske finalemotstander? Si din mening!

Siste nytt

 • Portugiser til Stabæk

  Den portugisiske midtbanespilleren Tomás Podstawski har signert en kontrakt med Stabæk ut sesongen. 26-åringen har vært klubbløs den siste tiden, men har de siste tre årene spilt for Pogon Szeczecin i polsk toppfotball.

  – Han kommer inn for å skape enda mer konkurranse om midtbaneplassene. Han er en godt skolert fotballspiller som er smart, ballsikker og har bra fysikk, sier Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann.

  Tomas Podstawski
  Foto: Eraldo Peres / Ap
 • Én plass ned for Hovland

  Viktor Hovland faller én plass på verdensrankingen i golf, til en 14.-plass. Nordmannen passeres av Jordan Spieth, men spilte ingen turnering forrige uke. Jon Rahm leder rankingen, og spanjolen spiller på Europa-laget med Hovland i Ryder Cup denne uka.

  Viktor Hovland
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP
 • Legger opp - blir tømrer

  Uno-X-rytteren Daniel Hoelgaard (28) avslutter sykkelkarrieren etter årets sesong, skriver laget på Twitter. Hoelgaard har syklet for det norske laget i to år, etter fire fire sesonger i franske Groupama-FDJ. Han er på det norske laget i VM-fellesstarten i Belgia søndag.

  Til VG forteller syklisten at han nå skal ta fagbrev som tømrer.

  – Det er først og fremst noen år nå som har vært preget av veldig mye sykdom, skader og nå sist en operasjon. Jeg ser da at jeg har mistet mye grunnlag fysisk, og med kone og to barn hjemme, har jeg funnet ut at det vil koste mer enn det smaker å komme tilbake til et nivå jeg ønsker å ha som proffsyklist, skriver Hoelgaard til avisen.

  Daniel Hoelgaard under sykkel-VM i Bergen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal