Kan skrive seg inn historiebøkene

Roger Federer ble for sterk for Tommy Haas og er en kamp fra sin 15. Grand Slam-tittel.

Roger Federer
Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS

Roger Federer er klar for sin syvende Wimbledon-finale på rad etter at han slo Tommy Haas fra Tyskland 7-6, 7-5, 6-3.

Det betyr samtidig at sveitseren har muligheten til å bli historisk på søndag. Vinner han sin sjette Wimbledon tittel, blir han samtidig tidenes beste med 15 Grand Slam-titler. Det er en mer enn Pete Sampras som deler førsteplass med Federer nå.

- Jeg er beæret over å dele rekorden med Sampras. Han er en god venn, sier Federer som kanskje troner alene på toppen om to dager.

Men ikke bare kan Federer bli historisk. Sveitseren er allerede historisk som den første spillere på herresiden med 20 Grand Slam-finaler. I dag passerte han legenden Ivan Lendl.

Alt snakket om rekorder plager ikke Federer nevneverdig.

- Jeg har hatt mye press opp gjennom årene. Dette er bare en ny mulighet for meg til å skrive meg inn i historiebøkene, sier sveitseren.

Strålende kamp

Tommy Haas spilte en meget god kamp, men det holdt ikke mot Federer, som nok en gang spilte på et overlegent nivå.

Men Haas viste ved en anledning hvordan man stopper den utilnærmelige Federer. SE VIDEO HER:

- Dette er den beste kampen vi har sett så langt i Wimbledon. Det er den beste servingen jeg har sett av Federer på lenge, sa NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen etter kampen.

Tommy Haas hadde før kampen snakket om å ta de viktige poengene, men det var det Federer som gjorde kampen igjennom.

Selv om det aldri ble noen utklassing tok Federer 31 poeng med enn Haas i kampen, så det var aldri tvil om den beste spilleren vant.

Roger Federer vant i dag sin 50. kamp i Wimbledon. Vinner han finalen vil han tangere Björn Borg, men det er likevel et stykke opp til Jimmy Connors som har 84.

I finalen venter enten Andy Murray eller Andy Roddick.

SE VIDEO: Kampens siste poeng og intervju med Federer

Siste nytt

 • Forfang hoppet med ødelagt binding

  Johann André Forfang hoppet med knekt binding i første omgang av søndagens renn i Zakopane. – Jeg dobbeltsjekka at bindingen holdt seg i støvelen på toppen, men det er klart det var jo litt vanskelig å skulle slippe bommen og stole på at bindinga satt, sier Forfang til NRK.

  Johann André Forfang
  Foto: Barbara Gindl / AFP
 • Oppløftande norsk hopping

  Robert Johansson sikrare seg årets første 2.-plass i verdscupen i Zakopane søndag, bak Stefan Kraft. Det vart ein god norsk dag i hoppbakken. Johann André Forfang hoppar seg opp til ein sterk 4.-plass, etterfølgt av Halvor Enger Granerud på 5.-plass.

  Robert Johansson
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Magnus Carlsen med ny siger

  Etter Carlsen sin imponerande siger mot Richard Rapport søndag, leiar nordmannen storturneringa Wijk an Zee, saman med Viswanathan Anand. Carlsen har tre sigrar og fem remis. Måndag er det kviledag i Nederland, før han tysdag møter Samuel Shankland.

  Ny siger
  Foto: Koen Suyk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal