NRK Meny
Normal

Kan skrive seg inn historiebøkene

Roger Federer ble for sterk for Tommy Haas og er en kamp fra sin 15. Grand Slam-tittel.

Roger Federer
Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS

Roger Federer er klar for sin syvende Wimbledon-finale på rad etter at han slo Tommy Haas fra Tyskland 7-6, 7-5, 6-3.

Det betyr samtidig at sveitseren har muligheten til å bli historisk på søndag. Vinner han sin sjette Wimbledon tittel, blir han samtidig tidenes beste med 15 Grand Slam-titler. Det er en mer enn Pete Sampras som deler førsteplass med Federer nå.

- Jeg er beæret over å dele rekorden med Sampras. Han er en god venn, sier Federer som kanskje troner alene på toppen om to dager.

Men ikke bare kan Federer bli historisk. Sveitseren er allerede historisk som den første spillere på herresiden med 20 Grand Slam-finaler. I dag passerte han legenden Ivan Lendl.

Alt snakket om rekorder plager ikke Federer nevneverdig.

- Jeg har hatt mye press opp gjennom årene. Dette er bare en ny mulighet for meg til å skrive meg inn i historiebøkene, sier sveitseren.

Strålende kamp

Tommy Haas spilte en meget god kamp, men det holdt ikke mot Federer, som nok en gang spilte på et overlegent nivå.

Men Haas viste ved en anledning hvordan man stopper den utilnærmelige Federer. SE VIDEO HER:

Video nsps_upload_2009_7_3_16_36_57_182.gif

- Dette er den beste kampen vi har sett så langt i Wimbledon. Det er den beste servingen jeg har sett av Federer på lenge, sa NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen etter kampen.

Tommy Haas hadde før kampen snakket om å ta de viktige poengene, men det var det Federer som gjorde kampen igjennom.

Selv om det aldri ble noen utklassing tok Federer 31 poeng med enn Haas i kampen, så det var aldri tvil om den beste spilleren vant.

Roger Federer vant i dag sin 50. kamp i Wimbledon. Vinner han finalen vil han tangere Björn Borg, men det er likevel et stykke opp til Jimmy Connors som har 84.

I finalen venter enten Andy Murray eller Andy Roddick.

SE VIDEO: Kampens siste poeng og intervju med Federer

Video nsps_upload_2009_7_3_16_39_23_183.gif

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag